Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kargalar Bilim Adamlarını bile şaşırttılar :D Alet yapıp kullanıyorlar :S

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bilim adamları, kargaların şempanzeler gibi hedeflerine ulaşmak için alet kullanabildiğini ve hatta bu aletleri yoktan yaratabildiğini ortaya koydu. Bu beklenmedik bulgu karşısında bilim adamları hayretlerini gizlemedi.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, Cambridge Üniversitesinden Chris Bird ve Londra Üniversitesinden meslektaşları, araştırmalarında 5 yaşındaki Cook, Connely, Fry ve Monroe adlı 4 kargayla çalıştı.

Yapılan bir dizi deneyde bu kuşlar, taş atmak suretiyle bir düzlemi yıkmayı ve altındaki solucana ulaşmayı hızlı bir şekilde öğrendi. Kargalar bu deneyde, eğitim görmeden doğru boyuttaki ve ağırlıktaki taşı seçme kabiliyetine sahip olduğunu da gösterdi.

Araştırmacılar çalışmalarında, bu kuşların yoktan var etme kabiliyetlerine örnek olarak da, bir tüpün dibindeki solucana ulaşabilmek için bir tel parçasını gagalarıyla büküp kanca şekline sokabildiğini gösterdi. 3 karga ilk denemede kancayı yaparken, Monroe dördüncü denemesinde başarılı olabildi.

Kargalar, daha karmaşık bir deneyde de solucana ulaşmak için iki aşamadan geçmeyi başardı. Kargalar, ilk aşamada bir düzlemi devirmek için doğru boyuttaki taşı seçebildi ve ikinci aşamada solucanı elde edebilmek için ikinci bir taş kullanabildi.

Chris Bird bu kuşların, bu kabiliyetlerini esaret altında kullandığına dikkat çekerek, bu akıllı hayvanların doğal hayatta besin sıkıntısı çekmediği için alet kullanmaya ihtiyaç duymadığını belirtti. Bird, esaret altındaki kargaların bu becerilerinin içgüdüsel olarak ortaya çıktığını söyledi.

Uzmanlar, kargaların alet kullanma kabiliyetlerinin, fiziksel zekaya bağlı olabileceğine inanıyor. Bu yolla şempanzelere rakip çıkan kargaların, "duygusal zekaya" sahip olup olmadığı henüz bilinmiyor.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
kargalar cidden zeki hayvanlar uyanık :D

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
250 yıl ortalamasıyla yaşayan bir canlı herhalde hangi taşı alıcağını bilir artık..:p

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
kargaları hiç sevmem kötü bir anım var bikeresinde yokuştan yukarıya doğru çıkarken kafamdan şap diye çarparak bşy geçti dedm biri eşşek şakası yaptıysa yandı arkama baktım kimse yok önüme baktım karga tam kanatlarını indirmiş yere inmişti ben tabi şok geçirdim kafamda baya bi acımıştı:s

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
çok ilginç gerçekten ya :))çok zekice:) paylaşım için teşekkürler :)

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ceviz vb kabuklu besinleri yüksekten bırakıp kırılmalarını sağlayarak tükettikleri de bilinir

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
çok ilginç gerçekten ya :))çok zekice:) paylaşım için teşekkürler :)

Rica ederim :wink:

kargaları hiç sevmem kötü bir anım var bikeresinde yokuştan yukarıya doğru çıkarken kafamdan şap diye çarparak bşy geçti dedm biri eşşek şakası yaptıysa yandı arkama baktım kimse yok önüme baktım karga tam kanatlarını indirmiş yere inmişti ben tabi şok geçirdim kafamda baya bi acımıştı:s

:D :D :D Lola müthişsin ya :p :p
Çok sağol eklentin için; çok keyifli oldu :p
Geçmiş olsun tabii ama :D

250 yıl ortalamasıyla yaşayan bir canlı herhalde hangi taşı alıcağını bilir artık..:p

Kesinlikle :wink:
250 yıl yaşadıklarını bilmiyordum yalnız; çok teşekkür ederim bu bilgi için :)

kargalar cidden zeki hayvanlar uyanık :D

:surprised: bi de kuş beyinli derler :anlamsiz:

Demekki beyin büyüklüğü ile alakalı bir durum değil bu :p
Bizde nöronlar fazlada ne oluyor :D
Baksanıza Bizim sonradan keşfettiklerimizi onlar doğuştan beri yapıyorlarmış zaten :p :D

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Kargaların ömrü 400 yıldır ....:)

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
400 yıllık tecrübe :D:D:D
kim biler daha neler vardır arastırılması gerek :D
aslında kaplumbağalarıda arıstırmaları gerek :D:D:D:D:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
400 yıllık tecrübe :D:D:D
kim biler daha neler vardır arastırılması gerek :D
aslında kaplumbağalarıda arıstırmaları gerek :D:D:D:D:

Bencede :D :D
Yalnız benim anlamadığım; bir canlının bu kadar uzun süre yaşayabilmesi için metabolizmasının çok yavaş çalışması gerekir...
Mesela bir farenin metabolizması bir filden 80 kat daha hızlı çalışıyır; yani fare bir yaşına gelecek kadar her türlü yaşamsal faaliyet gösterdiğinde; fil 80 yıl gösterirse onun faaliyetine ulaşabilir.
bu yüzden fareler kısa; filler uzun yaşar :)
Yani demem o ki;Ozaman nasıl bu kadar atak uçabiliyorlar hatta uçabiliyorlar?
Çok yavaş ve hantal olmaları gerek miyor mu bu mantığa;doğa kanunlarına ve diğer canlılara göre :S