Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kendi kartvizitim

Benzer konular

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
hocam isminizi neden o şekilde yazdınız ? Normal fontlarla okunanklı bir şekilde yazsaydınız hoş olmazmıydı?

Grafi-ray

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hep sade görüyorum değişik olsun istedim :)

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Kartvizitin fena değil, sade ve anlaşılır amaaa font dışında..
Bizim göz aşinalığımız var fakat müşteri bunu okumada sıkıntı yaşayacaktır..

Yalnız kutay o logondaki ambleme takıldım ben..
Nedir o, kuş, kedi, şeytan?

Son düzenleme:

Grafi-ray

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Değişik bir şey olsun istedim logodaki anlam "Şeytanın tam tersine yardım eden tasarımın şeytanı ,kurnaz ama yetenekli" gibi bir anlam veriyor benim için

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Değişik bir şey olsun istedim logodaki anlam "Şeytanın tam tersine yardım eden tasarımın şeytanı ,kurnaz ama yetenekli" gibi bir anlam veriyor benim için

Nacizane birkaç eleştride bulunabilir miyim :wink:
Şeytan toplumda bir tek şeyi ifade eder herkes bunu biliyor.
İlla da şeytan istiyorum diyorsan bence rengini değiştirmelisin.
Turuncu sıcak renklerdendir yani kırmızı veya turuncu şeytanla bütünleşen renklerdir..
Güven vermek istiyorsan şayet yeşil tonlarını öneririm.
Birey ambleme baktığında ilk şeytanı algılar ama renk algısından ötürü kafası karışacaktır.
İşte burda istediğini yakalama şansın yüksek :wink:

Birde o alt kısımdaki sakal (diyorum ben ona) sencede gereksiz değil mi?

Grafi-ray

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. 4 senedir bu logo'yu kullanıyorum.Değiştirmek yerine böylece dursada şu renk sizce nasıl olur ortayıda farklı bir renk yaparım :)

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Nacizane birkaç eleştride bulunabilir miyim :wink:
Şeytan toplumda bir tek şeyi ifade eder herkes bunu biliyor.
İlla da şeytan istiyorum diyorsan bence rengini değiştirmelisin.
Turuncu sıcak renklerdendir yani kırmızı veya turuncu şeytanla bütünleşen renklerdir..
Güven vermek istiyorsan şayet yeşil tonlarını öneririm.
Birey ambleme baktığında ilk şeytanı algılar ama renk algısından ötürü kafası karışacaktır.
İşte burda istediğini yakalama şansın yüksek :wink:

Birde o alt kısımdaki sakal (diyorum ben ona) sencede gereksiz değil mi?

bilinçli tüketicilerden(müşterilerden) hoşlanan ama kendinden zeki tüketicilerden hoşlanmayan biri gibi yazmışsın Value :D ama mükemmel bi yorum getirmişsin konuya tebrik ederim...

bende Value ye katılıyorum ama yeşil yerine mavi lacivert mor bordo sularında gezmeni öneririm .yani rengin içinde yeşildeki karışım olarak sarı yerine kırmızı olmalı bence yani mor olabilir mesela..artık hangisi hoş gelirse göze... kestiremiyorum şuan ama mor ve mavi iyi gibi ... bi de bu renkleri dene , kararı sen ver ..

onun dışında çok başarılı bi çalışman olmuş tebrik ederim

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
bilinçli tüketicilerden(müşterilerden) hoşlanan ama kendinden zeki tüketicilerden hoşlanmayan biri gibi yazmışsın Value :D ama mükemmel bi yorum getirmişsin konuya tebrik ederim...

bende Value ye katılıyorum ama yeşil yerine mavi lacivert mor bordo sularında gezmeni öneririm .yani rengin içinde yeşildeki karışım olarak sarı yerine kırmızı olmalı bence yani mor olabilir mesela..artık hangisi hoş gelirse göze... kestiremiyorum şuan ama mor ve mavi iyi gibi ... bi de bu renkleri dene , kararı sen ver ..

onun dışında çok başarılı bi çalışman olmuş tebrik ederim

Hahaha :D:D:D estağfirullah, öyle bi etki bıraktığımı söylerler evet ama yansıma kimseyi aldatmasın :D

Yalnız renk konusunda tuhaf bir yorum getirmişsin, birtek bordomavi atkısı eksik o da benden olsun :wink:

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hahaha :D:D:D estağfirullah, öyle bi etki bıraktığımı söylerler evet ama yansıma kimseyi aldatmasın :D

Yalnız renk konusunda tuhaf bir yorum getirmişsin, birtek bordomavi atkısı eksik o da benden olsun :wink:

neden tuhaf öğrenebilir miyim acaba sevgili ablacım :D:D

images

arkadaş turuncuyu tercih etmiş, siz yeşil dediniz bende moru tavsiye ediyorum trabzon sporlu veya barcelonalı da değilim:D :D

sarı nın da şeytani bi renk olduğunu düşünüyorum ... :D :D :D

soğuk renk olan mavi ve soğuk-sıcak karışımı (böylece serinlik elde edilmiş olur :D :D ) mor renk olsa fena durmaz bence :D :D

bu sayede anlattığınız ayrıntı da yakalanmış olur :D ayrıca mor modern bir renk ve popüler :D :D yeşil biraz daha hacı hoca tarzı gibi :D :D

saygılar

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
neden tuhaf öğrenebilir miyim acaba sevgili ablacım :D:D

images

arkadaş turuncuyu tercih etmiş, siz yeşil dediniz bende moru tavsiye ediyorum trabzon sporlu veya barcelonalı da değilim:D :D

sarı nın da şeytani bi renk olduğunu düşünüyorum ... :D :D :D

soğuk renk olan mavi ve soğuk-sıcak karışımı (böylece serinlik elde edilmiş olur :D :D ) mor renk olsa fena durmaz bence :D :D

bu sayede anlattığınız ayrıntı da yakalanmış olur :D ayrıca mor modern bir renk ve popüler :D :D yeşil biraz daha hacı hoca tarzı gibi :D :D

saygılar

Tabiki açıklarım çocuğum, yalnız önce şunu belirteyim, tasarımda doğru renk tercihi, tüketiciye verilmek istenen mesajın en sağlıklı biçimde iletilmesini sağlar.
Bu öneminden ötürü öyle gözünü kapat seç bi renk edasıyla renk verilmez.

Buradaki konulardan da sorunun yanıtına çok rahat ulaşırsın :wink:

https://www.grafikerler.net/renklerin-dili-t2525.html

https://www.grafikerler.net/gorsel-...lamanin-ve-grafik-tasarimin-onemi-t16646.html

evreninmerkezi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kırmızı: Kırmızı iştah açıcı bir renktir. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Bu renk, tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır, sıcaklık, sevgi, tehlike, dikkat, erkeklik gibi kavramlarla bağdaştırılır.

Yeşil: Dinlendirici, huzur, denge ve güven verici bir renktir. Bu nedenle bankalar logolarında genelde bu rengi kullanırlar. Hastanelerde ameliyat giysilerinin yeşil renkte olması rahatlatıcı özelliğinden dolayıdır!.. Yeşil, yaratıcılığı körükler. Sürekli bakıldığı zaman gözü yormaz ve çalışma kolaylığı sağlar. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır, Açık yeşil tondaki renkler doğuş ve hayatiyet hissini uyandırır; tabiat, barış, tazelik, gençlik, hayat, dinlendirme, büyümeyle ilişkilidir.

Siyah: Gücü, lüksü ve tutkuyu temsil eder. Türkiye’de ve batıda matem, Japonya’da ise mutluluk rengidir. Fonda kullanılırsa karamsarlığı çağrıştırır. Işığı yokeder. Konsantrasyonu en fazla sağlayan renktir. Einstein konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan odaları tercih ederdi.

Mavi: Enginlik ve derinliğin rengidir. Sessizlik ve rahatlık telkin etmesi nedeniyle dinlendirici ve aynı zamanda da lider bir renktir. Düşünmeye, karar vermeye, yaratıcı fikirlerin doğmasına yardımcı olur. Açık tonları sınırsız ve sonsuzluk duygusunu uyandırır. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır. Hastanelerin, koridor ve odalarının açık maviye boyanması bu sebeple doğrudan ilişkilidir. Gökyüzü, sonsuzluk, soğukluk, gece, pasiflik, dişilik gibi çağrışımları vardır.

Lacivert: Kozmik renk olarak kabul edilir. Sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeler. O yüzden dünyadaki firmaların yarıdan fazlası logolarında lacivert! kullanır. Hilton logosunu laciverte çevirirken insanların kafasında büyük kuruluş imaji yaratmak istemiştir.

Mor: Asaletin, imparatorluğun rengidir. Nevrotik duyguları açığa çıkardığı için insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır.

Sarı: Dikkat çekiciliğin sembolü bir renktir. Trafik ışıklarında, ikaz levhalarının zeminlerinde bu renk kullanılır. Aynı zamanda tehlikenin de simgesidir. Doğada sarı/siyah olan bütün hayvan ve bitki türleri istisnalar da olsa zehirli ve saldırgandır. Geçiciliği temsil eder, o yüzden dünyada taksi renkleri sarıdır, geçici olduğu bilinsin diye. Araba kiralama şirketleri de sarıyı kullanır, çünkü müşterilerine aldığınız şey geçicidir, lütfen geri getirin demek isterler. Sarı rengi bu özelliğinden dolayı bankalar kullanmak istemez, çünkü paranın geçici değil kalıcı olmasını isterler. Bunun istisnası olarak Vakıfbank’ı görebiliyoruz. Aynı zamanda da güneş, olgunluk, ışık, tatille ilişkilidir.

Beyaz: Beyaz, gelinlik rengi olmasından da görüleceği gibi, saflığın rengidir, istikrari, devamlılığı, temizliği simgeler. Politikacılar temiz, dürüst izlenimi vermek istediklerinden dolayı beyazı pek severler.

Kahverengi: İnsanın hareketlerini hızlandırır. Bu yüzden fastfood restoranları iç mekanlarında kahverengi kullanılır. Yapılan bilimsel araştırmalarda kahverenginin insanlar üzerinde negatif bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Bu renkte tasarlanmış mağaza ve işyerlerinde insanlar çok fazla kalmak istemezken, beyaz tonlarıyla tefriş edilmiş mağaza ve işyerlerinde daha fazla vakit geçirmek istedikleri, daha rahat ettikleri bilinmektedir. Bu nedenle işgörüşmelerine giden kişilerin kahverengi giymemeleri tavsiye edilir.

Koyu Kırmızı: Esrarengiz, egzotik, ciddiyet ifade eder.

Açık Mavi, Pembe, Soluk kırmızı ve diğer pastel tonların, annelik, dişilik, çocuk maması ve şefkat duygusunu çağrıştırdığı saptanmıştır.

buda renkler hakkında biraz daha farklı bi bakış açısıyla yapılan yorum ve araştırmaydı :D:D

ben koyu mavi yani daha doğrusu lacivert ve mor tavsiyemi yineliyorum ama yeşilde gayet hoş güzel ve yerinde bi tercih :D karar senin tabi

saygılar

Son düzenleme: