pembebileklik
🌱Yeni Üye🌱
Resmen beynim döndü..
Öncelikle sunumlarını daha özenli hazırlamalısın. Fazlasıyla varoş görünüyorlar.
Bunun için hazır mock uplar var bilgin olsun..
Tasarımlara gelirsek, sayfa düzenin oldukça dengesiz.
Fontların göz yoran gereksiz çeşitlilikte.. Font seçimine özen göstermelisin.
Basitçe söylemek gerekirse, biraz daha elit takılmanı öneririm.
Keza kullandığın materyaller, karmaşa yaratmayacak şekilde birbiriyle uyumlu olmalı.
Son olarak görsel seçimlerin fena değil.
İşe biraz daha odaklanırsan olacaktır, Kolay gelsin![]()
Ben bunları hazırlarken ( Birde ben hani grafiker değilim , eğitim de görmedim bunun üzerine Sevdiğim oyuncular üzerinde denemelerle başlayıp ilerlemeyi sağladım. O yüzden ben yüzeysel bilgiler biliyorum hani pixeline kadar inip blur ver, screen yap vs.. yapmadım bunların hiçbirinde kabaca geçtim üzerlerinden)
eğlence amaçlı vakit geçirmek için hazırladım. Kapak yapımını normalde de bilmiyordum onları yaparken.. Book Cover diye araştırırken denerken ortaya böyle şeyler çıkardım
Font kullanımında Büyük(Duygu ve alim) yazıların dışına çıkma şansım yok hani hikayenin temel font grubu o olduğu için değiştimiyorum ama Bir Türk Masalı ve Külkedisi,Kazanova yazılarında sorun yaşıyorum.
Hani olabildiğince yerleştirip görünmelerini sağlıyorum.
Bu konuda şansızım biraz
Mock up nedir? yukarda yazmıştım ben eğitimini görmedim ana malzeleri çok bilmiyorum. Action, Brushes gibi bilinen şeyleri kullanabiliyorum
Haa! Eğlence amaçlı, öylesine, can sıkıntısı için, kendini eğlendirmek, hayatına renk katmak için yaptıysan yanlış yerde paylaştığını söylemeliyim.
Burası grafikerlerin paylaşım yaptığı bir platformdur.
Eğlence için, işin özünü araştırmadan, yalap şalap yapılan tasarımlar sert eleştirilere maruz kalabilir.
Açıkcası bu konuda beni kimse bağlamıyor kendi adıma konuşursam bu gerekçeleri hiç makul görmüyorum. Lütfen hobi amaçlı da olsa mesleklere daha hassas yaklaşalım. Önce alt yapımızı oluşturup öyle girişimde bulunalım.
Zira aksi bir durumda, 3. gün ben grafikerim modu hayat buluyor.
Sana ödev verme yetkimi kullanıyorum o halde. Tasarıma nereden başlanır, hangi ayrıntılar göz önünde bulundurulmalıdır, dikkat edilen önemli noktalar vs konularını araştırmanı öneriyorum..
Bu arada mock up hazırlanan çalışmaların müşteriye sunumu için kullanılan materyaldir. Bunu da araştırmalısın..
Altyapını oluşturduğunda daha iyi neticeler çıkacaktır.
Bakın eğlence amaçlı yaptığım doğru ancak yaşım henüz küçük 4 senedir hani öğrenmeye çalışıyorum deniyorum ( Daha 18ime yeni gireceğim öğreneceğim çok şey var)
Onu paylaşmamdaki temel amaç o çalışmalarda adı geçen yazarla aram çok iyi ve benden kitap kapağı tasarlamamı istedi. Yeni çıkacağı kitabın kapağını benim yapmamı istiyormuş.
Bende hani onları göstererek en azından fikir alıp öğrenmek istedim. Kötü yorum gelse bile kızmam zaten. Benim yaptığım bu çalışmalar orjinalini bilenlerin yanında toplu iğne ucu kalıyor.
Gocunmam yani hatta çok sevinirim orası böyle olmamış şöyle olsa daha iyi denmesi
İlerdede hani şöyle bir şey yapmak istiyorum..Bu kitap kapağı tasarımı konusunda kendimi geliştirip ( kursuna gidip öğrenmeyi de planlııyorum) meslek haline getirmek istiyorum. Ha elbette benim mesleğimle çok alakasız olacak ama ben hani en azından ek olarak bileyim..
Paraya ihtiyacım olduğunda , ya da arkadaşımlarım heveslendiğinde ben onlara yardımcı olabileyim..
Kızmamı mı bekliyordun ?Valla ben her türlü eleştiriye açık bir insanım... Yanlışlarımı bileyim ki düzelteyim
O zaman sen bana yardımcı olAlt yapı kısmında mesela önceliğimi nelere vermeliyim?
18'den kastımda hani okulumdan dersimden vakit buldukça + yazın getirdiği 3 aylık tatil zaman dilimleri boyunca yapabiliyordum..