Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Klişe sorunu...

Mynator

🌱Yeni Üye🌱
Günaydın arkadaşlar...
Gümüş varak yaldız ve klişe nedir?
Matbaya nasıl yollanır?
Teşekkürler Grafikerler... =)

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gümüş ve Altın varak yaldız genelde davetiye ve kartvizitlerde sıkça rastladığımız baskı tekniğidir.

Matbaya yollama aşamasında öncellikle matbacınızla konuşmalısınız çalıştığı klişeci varmı varsa varak olacak alanı matbaanıza belirtmeniz yeterli şayet matbaacınızın kilşeci çalıştığı yoksa sizin halletmeniz gerekebilir varak olacak alanı klişeciye göndermeniz yeterli.

Mynator

🌱Yeni Üye🌱
Kartvizit üzerine konuşalım...

kartvizitte mesela firma adı gümüş varak yaldız olacak...
bir de klişe olacak...

önceki bir işte sadece gümüş yaldız vardı ve ben o gümüş yaldız olacak yazıyı ayrı filme yolladım... varak yaldızda da mı aynısını yapacağım? Klişede de mi aynısı olacak?
Teşekkürler...

Mynator

🌱Yeni Üye🌱
kartvizitte mesela firma adı gümüş varak yaldız olacak...
bir de klişe olacak...

önceki bir işte sadece gümüş yaldız vardı ve ben o gümüş yaldız olacak yazıyı ayrı filme yolladım... varak yaldızda da mı aynısını yapacağım? Klişede de mi aynısı olacak?
Teşekkürler...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Klişe, En basit hali ile, kaşe ye benzetilebilir. mantık aynı mantıktır. varolan bi metni sert bir materyale kazır, mürekkebe bular kağıda basarsınız... Varak, ve benzeri uygulamalar için klişeden başka bir yol zaten yoktur. Varak basacaksanız mecbur basacağınız grafiğin klişesini oluşturacaksınız. Bu işlemde hayli basittir, varak basılacak olan grafik siyah (%100K) olarak hazırlanır. Klişeciye gönderilir, Klişeci bunu daha rahat anlamanız açısından ofsset makinaların tutabileceği bir kaşe ye dönüştürür gibi düşünün. Sonra bu klişe matbaaya gelir, matba bunu makinaya verir, makina mürekkebe değil de varağa sokar sonra da kağıda basar. Elbette uygulama daha farklı ve komplike bir durumdur. ama en basit mantıkta böyle anlatılabilir. Yani bi grafik hem varak olup hem de klişe olmaz. Zaten varak ancak klişe ile olur. üst üste uygulanan iki prosedür değildir. varak baskı prosedürünün ilk aşaması klişedir. Yaldız ise kullanılan yalıdza göre hem klişe hem de ekstra renk olarak uygulanabilir. Ekstra renk uygulamasını forumda bir çok kereler anlatıldı. Araştırınız.