Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo Tasarımına Başlamak.

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var, sizler bir logo tasarımı işi aldınız diyelim, bu işe nereden başlarsınız ve logonun oluşum süreci nasıldır.

mesela ben bir grafik yapacağımda genelde önce aklımda planlarım , sonra bunu kurşun kalemle kağıda dökerim kağıt üzerinde örnekler yaparım , sonra bu örnekleri dijital ortama yani bilgisayar a taşırım.

peki logo tasarımında sizler nasıl bir yol izlersiniz ? bir logoyu yaparken nelere dişkkat edersiniz , nelerden çekinizrisin ?

Bu soruların cevabını bu konuyla ilgilenen arkadaşlar verirse yeni başlayanlara da logo tasarımında dikkat etmesi gereken yerleri , logo tasarım sürecini göstermiş olurlar.

Eminim bu sorulara verilecek cevaplar Birçok arkadaşa yol gösterici olacaktır.

saygılarımla.

Benzer konular

tbayrak

🌱Yeni Üye🌱
ben karalama işlemlerini önce kafamda sonra ekranda yapıyorum

N/A9

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tabiki logo tasarımına başlarken önce düşünüp sonra başlamalıyız... Logotype tasarımı yaparken, İlk dikkat edilmesi gereken hususlardan birtanesi ilk bakışta firma isminin rahat bir şekilde okunabilmesini sağlamaktır. Bunun için çok fazla karışıklıktan ve efektlerden uzak durmak gerekir. Çalışmaya başlarken yapacağımız logonun heryerde kullanılabileceğini hesap ederek basılabilecek en küçük alanda rahat okunabilmesini sağlamamız gerekir. Tabiki renk seçimi ve uyumuda çok önemlidir. Başta belirttiğim gibi logo tasarımına başlamadan önce düşünürüz fakat uygulamaya geçtiğimizde deneyerek çok daha farklı şeyler çıkabilir ortaya. Bir logoyu düşünüp bir günde tasarlayıp bir tane yapıp bırakmak bana çok mantıklı gelmez. Üzerinde ne kadar çok düşünüp denenirse o kadar güzel şeyler çıkar ortaya... Hatta çalışmayı yaptıktan sonra size tavsiyem iki gün sonra tekrar açıp bir bakmanızdır... Bu konuda söylenecek çok şey var aslında... Eğer bu işe yeni başlıyorsanız çokça araştırıp incelemenizi tavsiye ederim...

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet hayalin katılıyorum, bir arkadaşım grafik yaparken birkaç saat uğraştıktan sonra 20-30 dakika dinlen onra yaptıgın işe bir bak o zaman işin ne kadar iyi oldugunu yada olmadıgını anlayabilirsin derdi.

bence bunu yapmak güzel çalışmalar çıkarmak için gerekli.

yada bunu yapamıyorsak , o grafigi başkalarına gösterip fikir almak da bir yöntem.

buket1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben logo yapmadan önce şirketin ismini ne üzerine olduğunu olduğunu düşünürüm yaratıcı olabilmek için hocamın öğrettiği bi yol vardı deniz diyince aklına ne geliyo mavi derdim mavi diyince aklına ne geliyo konunun içine dalmak gerekir aklın sınırlarını zorlamak lazım diye düşünüyorum

harun_asa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
logo bir anlamda işi ifade eder. ilk öncelikle yapacağın logonun bir amaç taşıyacağını unutma.Firmalar üzerinde örnek vermek gerekirse mesela bir fırıncıya yapcağın logoda başak, buğday bunlar kullanılar genelde, bir telefoncu ise iletişime yönelik antenler ve radyo dalgalarını mesela.Başlamadan önce kafanda anlamı oturt logoya.Daha sonra iş çizgilere düşüyor, öyle çizmelisinki hem çok basit olmalı hemde çok anlamlı.(Örnek KOÇ HOLDİNG vs.) logonu çizdikten sonrası ise yazı karakteri ile uyumu yakalamak ve unutma her şey senin hayalgücünde saklıdır...

mettini

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hepsi doğru arkadaşlar. bende şunu eklemek isterim ki: logo demek font demek, logo demek typografi demek.