Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo yapımına nasıl başlanmalıdır ?

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
435
Tepkime puanı
3
Logo yapımına başlamadan önce neler yapmak gerekir?
Logoda sans şerif ve şerif fontlarının kullanımını anlatabilir misinz ?
Gelişi güzel logo yapmamız uygun mu?

forumda böyle bir konu var mı?
eğer yoksa bunu kağıt kalemden başlayarak tasarım aşamasına kadar örneklerle anlatabilir misiniz ? Bu konuyu açmamın amacı yapılan logo tasarımları rastgele yapılmış. bunu bilmeyen bir çok arkadaşımız var. Eğer bunu anlatırsanız bilmeyen arkadaşlarımızı da bilinçlendirmiş olacaksınız ve de logolarla ilgili ben eğitim seti yayınlacağım.
herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
21 Haz 2008
Mesajlar
1,328
Tepkime puanı
6
1. Logoda Sadelik
İnternette veya reel hayatta bir çok firmanın ve kişilerin logoları ile karşılaşıyoruz. Bu logoların bazısı dikkatimizi çok çeker, bazılarını ise hiç fark etmeyiz. Bütün kaliteli logoların en önemli özelliği sadelikleridir. İnsanların ilgilerini sade ve basit logolar çeker. Çünkü bu tür logolarda verilmek isteneni kolayca görebilmek mümkündür.

2. Boyutları
Logolarınızı yaptırırken logonun kullanım amacı belli olmalıdır. Bazı logolar sadece internet sitelerinde kullanılır, bazıları ise fatura, matbu, antetli kağıt gibi baskı ürünlerinde kullanılır. İnternet sitelerinde kullanılan logoların oranları fazla abartılı olmamalıdır. Ama baskı ürünlerinde kullanılacak logoların çözünürlükleri yüksek olmalıdır. Bunun nedeni ise logonun ürünler üzerine basıldığındaki görüntü kalitesidir. İnternet sitelerinde kullanılan logolar ortalama 72 dpi, baskıda kullanılan logolar ise 300 dpi olmalıdır. Ancak günümüzde logoların genellikle vektörel olarak hazırlanıyor olması bu farklılıkları kısmen ortadan kaldırmıştır diyebiliriz.

3. Renk Kullanımı
Günlük hayatta ve internette karşılaştığımız logoların %80'ni sadece bir veya iki renk tonu kullanılarak yapılmıştır. Kaliteli logolarda nadiren üç renk kullanılır. Bunun amacı ise renkler ne kadar çoğalırsa logonun bulamaya dönüşmesi ve tamamen karmaşıklaşmasıdır.

4. Yazı Stilleri
Logo tasarlanırken ilginç ve kolay bulunmayan yazı tipleri kullanmaya çalışanlarla sık karşılaşıyoruz. Bu durum logoları çok kaliteli gösterebilir, ancak logoların yazıları okunamadığında logonun bir anlamı kalmaz. Bu aşamada en iyi seçenek kolay bulunabilen ve okunması kolay olan yazı tiplerinin kullanılmasıdır.

5. Pratik, Kullanılabilir ve Uydurulabilir
Bu aşama ise logonuzun her ortama uygun olmasıdır. Bu yöntem ile baskı maliyetini de düşürebilirsiniz. Logonuzda arkaplan olmamalı, çünkü kullanması zor olabilir.

6. Özgünlük
Logonun amacı temsil ettiği ürünü, firmayı, kişiyi vb. açıkca belli etmelidir. Rakiplerinden ayırt edilmeli ve akılda kalıcı olmalıdır. Bunun için logo özgün olmalı ve sadece tasarlandığı şeyi yansıtmalı.

7. Sektöre uygun olmalı
Aynı sektördeki firmaların logo tasarımlarında bazı benzer özellikler olduğu görülebilir. Bu logonun özgünlüğünü kaybetmesi anlamına gelmez. Bir renk tonu bile sektörü temsil edebilir.

8. Kişiliğini yansıtmalı
Logo bir firmayı, ürünü, kişiyi (tasarlandığı nesneyi) iyi tanıtmalıdır. Kim oldukları, ne iş yaptıkları, nasıl çalıştıkları gibi sorulara cevap niteliğinde olmalıdır.

alıntıdır... inşallah faydalı olur ;)
 

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
435
Tepkime puanı
3
dostum saol ama ben bundan bahsetmedim bunlardan dolu var bende biliyorum bilmesem bu konuyu açmam zaten sanırım yazımı dikkatlice okumadın.
Şundan bahsediyorum logoya ilk nasıl başlanır zaten konumuda ona göre açtım farkındaysan
Logoda nelere dikkat edilir dememişim ;)
 

Joymen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
229
Tepkime puanı
7
Web sitesi
www.trvitrin.com
Ben genelde logoyu anlamsız yaparım sonra anlam katarım böylece anlamsızlığı anlamlandırmış olurum. Vaybe ben neymişim ^_^
 
Üst