Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

lütfen yardımcı olun meslek lisesi öğrencisiyim

sergen42

🌱Yeni Üye🌱
Ben meslek lisesi grafik 3. sınıf öğrencisiyim.Ben bölümden açıkcası biraz soğudum 2. sınıfta yaptığım çizimler çok hoşuma gitmedi ve benim elde titreme var biraz çizim yaparken bu engel oluyor pergel tutarken felan.. El çizimim iyi değil benim.üniversitede başka bölüm okumayı düşünüyorum ama yine de bi sizin tavsiyenizi alıyım dedim.

Bu işte el yeteneği çok önemli mi her iş ortamında bu el çizimine çok önem veriliyor mu?
Sadece programları bilsem üniversitede bu bölümü okusam ne kadar ücretler alabilirim.
Bir de biz ayriyetten lys lgs ye girdiğimizde eşit ağırlık olarak mı gireceğiz yoksa sözel mi?
Bir de sizin kullandığınız bilgisayar programlarına yetecek ne kadar bir sistem gerek [işlemci ram ekran kartı felan)?

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba Sergen42, el çizimini geliştirmende fayda var tabii ki. Ama Bizim işimiz hayal gücüne dayalı ve onu kağıda bilgisayara aktarabilme yetisi gerektiriyor. Ben yıllardır bu mesleği yapıyorum henüz pergel kullanmadım. Ama öğrencilik hayatında pergel ve benzeri ekipmanları kullanabilmen notlarını daha yukarı çekmen açısından faydalı olacak.
Sorularına da şöyle kısaca yanıt vermeye çalışayım.

Bu işte el yeteneği çok önemli mi her iş ortamında bu el çizimine çok önem veriliyor mu? Hayır, taslak çizimine her işyerinde önem verilmiyor.
Sadece programları bilsem üniversitede bu bölümü okusam ne kadar ücretler alabilirim. Daha şimdiden ücreti düşünmen doğru değil. Ama programları iyi bilen ve kullanabilen kişiler oldukları konuma göre 1500 ila 4000 arasında aylık alabiliyorlar.
Bir de biz ayriyetten lys lgs ye girdiğimizde eşit ağırlık olarak mı gireceğiz yoksa sözel mi? Üniversiteye girişlerde her sene başka bir sıkıntı yaşandığı için bunu rehber öğretmenlerinden öğrenmende fayda var. Burada benim kesin şudur demem doğru olmaz.
Bir de sizin kullandığınız bilgisayar programlarına yetecek ne kadar bir sistem gerek [işlemci ram ekran kartı felan)? Ben İmac kullanıyorum ve çok memnunum. PC ye göre pahalıdır ama sorunsuzdur.

sergen42

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler yardımınız için.
Peki bu bölüme üniversitede geçmek için yetenek sınavı gerekiyor değil mi?
Bir de bu sınavda ne gibi çizim soruyorlar?
Ben bilgisayar almam gerek grafiker programları için yüksek sistem gerekli mi?