Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

mac mi? Pc mi ?

• MAC

Oy: 424 53.5%
  • PC

Oy: 369 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    793
Benzer konular Forum Tarih
M Donanım Rehberi 0 1K

Benzer konular

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
tasarımda mac kullanılıyormuş sanırım ama bizde pc var birde lcdler renklerde sorun yaşıyorum.

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben de LCD Samsung 226 BW 22" monitör var... Ve film çıkışı aldığım ajansın tavsiyesi ve kullanımından aldığım verim sayesinde bu monitörü almaya karar verdim. Nerdeyse Baskı renklerini gösterecek... %95 doğru rengi yansıtıyor. 16.2m RENK sağlıyor.

Açıkçası ben LCD ekranları tavsiye ediyorum...

Bende mac diyorum ama, tabi bu tercih meselesi pc mi alırsın mac mi diye sorarsanız PC derim...

eminemsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben mac diyorum herkese de mac kullanmasını tavsiye ediyorum bir kaç proğramı aynı anda kullanmak, proğramlar arasında geçiş yaparken zorlanmamak gerek hızı gerekse tasarım yaparken proğramların sağladığı kolaylık açısından ben mac diyorum.Ayrıca mac in yeni gelen sistemi leopard sistemde silinen işlerinizi bi kaç gün geriye gidip kurtarabiliyorsunuz bu ve bunun gibi pc de olmayan bir çok kolaylık mac te mevcut

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ya bu hem mac hem pc makinalar var onlardan alacaksın olacak bitecek ama onlarında fiyatı biraz âfiş. sadece kasa 2,500 ytl civarında e birde iyi bir monitör felan filan derken 3,200 ü buluyor... :)

eminemsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hem mac hem pc diye birşey yoktur.YA mac e kendi sistemi haricinde windows xp yüklersin, ya da pc ye mac os x sistem yüklersin bu şekilde iki türlü de kullanırsın.Ama bunu yapabilmen için makinenin iyi özelliklere sahip olması ikisini birden kaldırabilmesi gerekiyor.Ayrıca lcd monitör olayına gelince arkadaşlar monitörünüz ne olursa olsun iyi bir kalibrasyon ayarından sonra baskıya yüzde doksan beş yakınlığı sağlarsınız

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hayır şuan mac ve pc yi bilrikte çalıştıran entegre enumeratorler çıktı. Onlarla birlikte hem mac hem pc aynı anda kullanbiliyorsun. Yani bir bakıma senin dediği gibi ama sadece yazılım ile alâkalı bir konu değil.

Yani mac e XP yükle kullan tarzı bir şey değiill.....

Tam içeriğini inceleyecek kadar o makinanın başında kalamadım ama bizzat kullandığım bir makina... Eğer tekrar görme imkânım olursa size ayrıntılarını yazarım...

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Haa o konuda seninle de hem fikiriz bence de iyi bir kalibrasyon ile baskıya en yakın rengi alırsınız...

Ama monitör her ne olursa olsun değil. Nokta aralığı yüksek renk oranı düşük bir monitörle bunu hayal bile etmeyin...

Ben sırf bunun için Samsung 226 BW 22" widescreen bir monitör aldım kalibrasyon yapmadığım halde %90 iyi sonuç alıyorum...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Her ne akdar Pc kullansamda Mac in üstünlüğü bence yadsınamaz. Ayrıca LCD monitor alan grafikerlere de şaşıyorum. Renkler de ne kadar ayarlama yapsanızda hiç bir zaman tüplü monitorlerin renk kaklitesine erişemediği için LCD monitorler özellikle grfikerler için yanlış seçimdir diyorum.

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yaa açıkçası bende lcd monitörün size nasıl bu kadar ilginç geldiğine inanamıyorum. Renk ayrım ajansları bile LCD monitör kullanıyor... Ki onlarda renkler çok daha önemli elemanın lcd deki monitörde izlediği renk ile baskıdan aldığı renk arasında %1-2 oynama var-yok.... Bence yanlış düşünüyorsunuz

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Yaa açıkçası bende lcd monitörün size nasıl bu kadar ilginç geldiğine inanamıyorum. Renk ayrım ajansları bile LCD monitör kullanıyor... Ki onlarda renkler çok daha önemli elemanın lcd deki monitörde izlediği renk ile baskıdan aldığı renk arasında %1-2 oynama var-yok.... Bence yanlış düşünüyorsunuz

Lcd monitore az yandan yada yukarıdan veya aşağıdan bakmayı denedinmi hiç. Ben müşterime bile çalışmayı gösterirken çok zaman ben kırmızı istemiştim siz turuncu yapmışsınız dediğine şahit oldum. Elektronikçi arkadaşlarım bile Hatta bu ürünüleri bilinçli satanlar bile tüplü sistemin teknolojisine ulaşamadığını söylüyorlar LCD monitorlerin. Renk ayrımcılar diyorsun, banada bu tuhaf geliyor. Ya ben renk körü oldum. Yada onlar o kadar iyilerki turuncu bile olsa renk onlar kırmızı olduğunu anlıyorlar.

eminemsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o zaman apple neden yeni intel curo duo 2 işlemcili tüm emac lerinin ekranlarını lcd olarak satıyor, bu kasalılar içinde geçerli her halde bu durumda galiba apple bu işten anlamıyor:)

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
e yaani şuan yeni appleların ekranları lcd... Yaw bu tercih meselesi ben monitörümde %95 net sonuç alıyorum ve kocaman bir lcd kullanıyorum çok memnunum :D... İsteyen istediği monitörü kullansın ne diyeyim...

haa ayrıcabüyük lcd lerde odak noktası daha uzak mesafede kenarları kapsadığı için bilgisayar kullanma mesafesinde iken o farkllı açılardan kaynaklanan renk değişimi olayı yaşanmıyor.....

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
o zaman apple neden yeni intel curo duo 2 işlemcili tüm emac lerinin ekranlarını lcd olarak satıyor, bu kasalılar içinde geçerli her halde bu durumda galiba apple bu işten anlamıyor:)

Apple işten anlamıyor değil. Pazarlamayı iyi biliyor.

e yaani şuan yeni appleların ekranları lcd... Yaw bu tercih meselesi ben monitörümde %95 net sonuç alıyorum ve kocaman bir lcd kullanıyorum çok memnunum :D... İsteyen istediği monitörü kullansın ne diyeyim...

haa ayrıcabüyük lcd lerde odak noktası daha uzak mesafede kenarları kapsadığı için bilgisayar kullanma mesafesinde iken o farkllı açılardan kaynaklanan renk değişimi olayı yaşanmıyor.....

Peki her şeyiyle tüplü sistem ile aynı diyelim. Ozaman neden daha fazla ödeyeyim?

eminemsi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
olaya farklı açıdan bakıyorsun volkan ürün iyi olmazsa asla pazarlayamaz

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑

Ben sene 2000 de 21 İnc Sony Monitor kullanıyordum. Mac için özel tasarlanmış bir monitor ve fiyatıda o zamanlarda 999 $ idi. Özel avrupadan ithal getirilmiş bir monitor ahmetcim şimdi bu bahsettiğim monitor ile kaç bilgisayarcının sattığı monitörü karşılaştırıp benim bahsettiğim monitörün özelliklerine sahip olduğunu tartışabiliriz ? =) . Özel üretimler yada yüksek fiyat biçilen malzemeler için demiyorum. Örnek veriyorum LG nin LCD ekranı veya SAMSUNG un LCD ekranlarında her zaman için problem olmuştur. Piyasa mallarından bahsedersek ki neden piyasa mallarından bahsediyorum. TÜRKİYEDE kaç tane Grafiker macintosh kullanıyor ? Yada kaç tanesi 21 inch monitörde görselini hazırlıyor ? Genel konuşalım arkadaşlar özel değil :)

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar bende alıştığım içim PC diyeceğim aynı zamanda MAC fiyatları çok uçuk pahalı aletler. Mause'larıda çok uyuz :( Tek tık olmuyo tadı çıkmıyor...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar bende alıştığım içim PC diyeceğim aynı zamanda MAC fiyatları çok uçuk pahalı aletler. Mause'larıda çok uyuz :( Tek tık olmuyo tadı çıkmıyor...

Katılıyorum sana Murat. Mac in güzel yanlarını kimse yadsıyamaz. Fakat tasarımda önemli olan Mac ile ya da Pc ile tasarladığın değil. Hatta Linux' la bile çok güzel işler çıkartılabilir. Peki, neden daha fazla para ödeyeyim o zaman? Mac piyasası rekabete kapalı bir piyasadır. Bence biraz daha farklı yaklaşmalılar piyasadaki hâkimiyeti Pc ye bırakmamak için. Bu gün Computer dünyasına baktığımızda acaba her 100 makineden kaçı Mac? Bu Mac in ya da Pc’ in iyi olmasından değil ikisinde de aynı işi yapabiliyorken daha fazla ödememek için. Ayrıca Pc ile çalışanların çok daha fazla avantajı olduğu da yadsınamaz bir gerçektir (yazılımsal olarak).

Ayrıca Gökhan! ın da bahsettiği gibi özel üretim ürünlerde elbette bu farkı görmeniz çok zor. Fakat şu anda sizin yazdıklarınızdan dolayı LCD monitörlerin tüplü sistemlere göre daha iyi olduğunu düşünecek bir sürü okur var. Arkadaşlar, lütfen konuştuklarımızı duyarak konuşalım.

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ahh Gidi MAC Ahhhh... Elbetteki MAC 1 numara hele hele tasarım için grafik için herkesin kullanması gereken bi ürün, ben de kullandım MAC büyük imajlarda bile PS nın vermediği performansta işlem yapıyor, sanki küçük bi vesikalım resimle uğraşıyormussun gibi büyük resimleide işlem şansı veriyor. Ben PC de baski için kullandığım 72 resolution MAC te 120 lerle banamısın demiyor.