Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

macte problem var

aysem27

🌱Yeni Üye🌱
macımde galiba virus var hıc bu kadar agır calısmamıstı ilk actıgım anlarda cok uzun bekleyıp acılıyor ve cok yavas hıc bır seyı acamıyorum dock bıle calısmıyor 5 dk gectıkten sonra ancak her sey duzelıyor ama yınede yavas calısıyor vırus mu var yoksa baska bır problem mı acaba turkce oldugu için mi :upset:

Benzer konular

baris.basaran

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
bbtasarim.deviantart.com
Virüs olma ihtimali çok düşük.Bende mac kullanıyorum ama böyle bi sorunla hiç karşılaşmadım.Çok yükleme yapmış olabilir yada ikinci bi işletim sistemi xp kuruluysada olabilir.Program güncelleştirmelinden dolayı olabilir.BİDE MASAÜSTÜNDE FAZLA DOSYA OLMASA İYİ OLUR.;)

gulumse gulum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili aysem mac in ne model bilmiyorum son çıkan sistemlerle ardı virüs diye bir problemi yok mac lerin diskindeki boşuklardan kaynaklanabilir ağırlık disk utility den repear yap istersen ve makineni uzun saatler açık kullanma arada restart yap derim. Birde masa üstün doluysada ağır çalışır makinan. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

aysem27

🌱Yeni Üye🌱
masaustunde bır sey yok mac turkce yaptım cok pisşman oldum update edemıyorum ve cok sey yuklemıyorum photoshop ve freehand oldugu için limewireden bır sey gelebılır mı birde tekrar ing yapmak istiyorum ne yapabılırım

baris.basaran

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
bbtasarim.deviantart.com
Bence burdan sonrasında Teknik servisi ara :D Türkçe yaptıgın içinde olabilir ama neden olsun oda war .En iyisi baştan kur derim.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
masaustunde bır sey yok mac turkce yaptım cok pisşman oldum update edemıyorum ve cok sey yuklemıyorum photoshop ve freehand oldugu için limewireden bır sey gelebılır mı birde tekrar ing yapmak istiyorum ne yapabılırım

makinen modeli nedir bilmiyorum ama, üzerindeki sistem ve sizin yüklediğini updatelerin makineninize uyumlu olması gerekmektedir. eğer bunlardan emin iseniz düzensiz elektrik ve voltaj sonucu makine donanıma zarar görmüs olabilir. yani kısaca ramlerden kaynaklanabilir. zayıf bir ihtimal ama olabilir.

tavsiyem donanım kontrolüne geçmeden makinenizi formatlamanız.

aysem27

🌱Yeni Üye🌱
Hardware Overview:

Machine Name: Mac
Machine Model: MacBook2,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per processor): 4 MB
Memory: 1 GB
Bus Speed: 667 MHz
Boot ROM Version: MB21.00A5.B00
SMC Version: 1.13f3
Serial Number: 4H708055WGP
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
voltajtan falan olduysa nasıl anlayabılırım bırde update hıc bırını yapmıyorum cunku turkce

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hardware Overview:

Machine Name: Mac
Machine Model: MacBook2,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per processor): 4 MB
Memory: 1 GB
Bus Speed: 667 MHz
Boot ROM Version: MB21.00A5.B00
SMC Version: 1.13f3
Serial Number: 4H708055WGP
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
voltajtan falan olduysa nasıl anlayabılırım bırde update hıc bırını yapmıyorum cunku turkce

arkadaşım makine çift işlemci ama remin çok zayıf bir benzetme yaparsak arabaya benzin atmamışsın gitmeye çalışıyorsun bence remi biraz yükselt biraz değil bayağı bir yükseltmen gerekiyor

aysem27

🌱Yeni Üye🌱
bu arada arkadaslar ck tesekkur ederım ram nerden alıyım ve ne alabılırım marka olarak

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vatan bilgisayar olabilir veya apple'ın servisleri var internetten bakarsan görebilirsin bilkom olabilir mesela

aysem27

🌱Yeni Üye🌱
saol appleda pahalı bıraz ben ucuz bır sey arıyorum marka falan

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu arada arkadaslar ck tesekkur ederım ram nerden alıyım ve ne alabılırım marka olarak

bana kalırsa bosuna masraf etme. en guzel çözüm iyi bir format.

bır labtop ıcın yeterlı ram. bana gore. makınen ıyı bır makıne

bunlar intel cift cekirdek ışlemcı kullanıyorlar hıc gerek yok.

senın tek sorunun sistem.

buyuk ihtimalle son 2-3 içinde alınan bir makıne bu ve uzerınde Leopard sistem (10.4.x) yuklu

sana tavsıyem gereklı yedeklerını al ve makıneye Tiger (10.4.x) kur.

bak bakalım o makıneyı kım tutabılır.

sync_up

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir de şunu deneyebilirsiniz...

Bilgisayar açılırken "elma", "alt", "shift", "i" ve "p" tuşlarına aynı anda basılı tutun. Bilgisayarınız bir süre bekleyip daha sonra yeniden başlayacaktır. Siz elinizi çekmeden bir süre daha bekleyin ve bilgisayar 2. kez başlasın. Aynı işlemi 3. kez yaptıktan sonra elinizi çekin ve bilgisayarınız açılsın.

Bu yaptığınızla bilgisayarınızın ram'ini gereksiz kullanarak doldurduğumuz atıklar temizlenip RAM'iniz tekrar ilk aldığınız duruma dönecektir.

altunbilişim

🌱Yeni Üye🌱
merabalar bir sorum olucak size
bende bir mac var yeni aldık bir dostumuzdan şifre soruyor çözemiyoruz ve xp yi de kurmak istiyorum.ama kurulumu nasıl başlatıcağımı bilmiyorum ve mac in sistem kurulum cd sini nerden temin ediceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşşekkürler

hak_al2004

🌱Yeni Üye🌱
ram'i macsabri'nin dedigi gibi vatan bilgisayardan veya apple'dan temi edebilirsin ya da mecidiyekoy'e yakinsan stadin karsisindaki sokak arasinda bilgisayarcilar var oralardan da temin edeilirsin SD Ram dediginiz zaman verirler...

hak_al2004

🌱Yeni Üye🌱
merabalar bir sorum olucak size
bende bir mac var yeni aldık bir dostumuzdan şifre soruyor çözemiyoruz ve xp yi de kurmak istiyorum.ama kurulumu nasıl başlatıcağımı bilmiyorum ve mac in sistem kurulum cd sini nerden temin ediceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşşekkürler

dostum kurulum cd'sini disaridan bulman biraz zor eger es-dost vari tanidigin varsa mac kullanan anca onlardan temin edebilirsin

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
çoğu zaman macos sistemlerin ağırlaşma sebepleri, sisteme fazla font yükleme, masaüstünde gereğinden fazla belge bulundurma, programları veya belgeleri olması gereken yerlere koymama vs... bu sebepler en basit tanımla bilgisayarın dataya ulaşma zamanını uzatır... bilgisayar datayı daha uzun sürede bulur... her ne sebeple olursa olsun eğer sisteminiz ağırlaşmaya başlamışsa ve formatlamayı göze alamıyorsanız bir kaç şey deneyebilirsiniz... bir font yönetim programı kurulabilir... suitcase, font agent gibi... bu programlarla sadece ihtiyacınız olan fontları açıp kapatırsınız... bir başka yol bilgisayarınızı restart edip açılana kadar elma+i komutuna basılı tutarsınız karşınıza siyah bir ekran gelecektir oraya fsck yazıp entere basın bilgisayar diskte bulunan bütün bilgileri tarayarak directory leri, tree leri, dataları tamir edecektir.. yine bir başka yol sistem cd niz mevcutsa bilgisayarı sistem cd sinden başlatıp disk utility seçeneğinden First Aid bölümünden Repair Disk Permission butonuna basarak hd yi tamir etmektir... tabiki hd yi tamir etmeye yarayan norton ve coctail gibi programlarda temin ederek bu işlemi yapabilirsiniz... saygılar..

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sevgili aysem öncelikle sistemi türkçe update yapmakla iyi yapmadığının farkına varman iyi sisteme format atıp tekrar ing. kurman gerekiyo ve mac ve virüs bir arada düşünülemez kolay gelsin:))

turnthepage

🌱Yeni Üye🌱
kullanmadıgın fontlarını kapat masa üstünü sadeleştir daha devam ediosa servisi çagır:D

sentezboyut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bana kalırsa bosuna masraf etme. en guzel çözüm iyi bir format.

Eğer sorun sistemde ise format atmak yerine sadece sistemi yeniden yüklemek yeterli olur. Yoksa format derken bunu mu kastettiniz?