Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Max de derz nasıl verilir ?

okcu06

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar kolon kaplamada kullanılan kompozite
max de derzz derinliği vermek istiyorum mesela bir box çiziyorum
box sun bir yüzeyine 3cm genişliğinde 2cm derinliğinde derz vermem gerekiyor
poly modellemeyle uğraştım olmadı yardımcı olursanız çok sevinirim
cevaplarınız ve emeğinize şimdiden teşekür ederim

Benzer konular

marduk23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
insanlah doğru anlamışımdır..... modify/box sağ tık /editable poly/poligon/ sonra bax ın istediğin bölmelerini seç menüden aşağı in insert verteks diye bi yer ordan exture ve bevel yazan yerin yanında bi kutu var settings .ona tıkla çıkan seçeneklerden en alttaki by poligon de değerleri ver.

okcu06

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
insanlah doğru anlamışımdır..... modify/box sağ tık /editable poly/poligon/ sonra bax ın istediğin bölmelerini seç menüden aşağı in insert verteks diye bi yer ordan exture ve bevel yazan yerin yanında bi kutu var settings .ona tıkla çıkan seçeneklerden en alttaki by poligon de değerleri ver.

marduk23 cevap için teşkür ederim polygon kısmında uğraşmıştım
sonuçta derz oluşuyor ama derz çerçeve şeklinde kenarları yatay oluşuyor
oysa benim yapmak istediğim sadece 3x3cm derinlik vermek.....duyarlılığından
dolayı ve cevap için tekrar teşekürler

vivo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben de çoğu zaman cephe kaplama tasarımı yapıyorum bu bahsettiğiniz yöntemler çok zor oluyor ve sahneyi gereksiz ağırlaştırıyor kaplama yaparak daha kolay yapalibirsin tils yöntemi ile

okcu06

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben de çoğu zaman cephe kaplama tasarımı yapıyorum bu bahsettiğiniz yöntemler çok zor oluyor ve sahneyi gereksiz ağırlaştırıyor kaplama yaparak daha kolay yapalibirsin tils yöntemi ile

kaplama her yerde kullanılmaz ben cephe modellemesiyle uğraşıyorum
neyse sorunu çözüldü tekrar sizlere teşekür ederim

sakızlı

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
nasıl çözdün anlatırmısın.çünkü bu işlem ya poly modellemede poligon extrude ederek yada kaplamaya tiles e benzer bump ve displament atamakla elde edildiğini biliyorum.oysa ki yukarda bunların ikisinden farklı bir yöntemle yaptığını ima ediyorsun.varmı başka bir yöntem slm

bıh

🌱Yeni Üye🌱
derz yapacagınız binanın dışını yeniden line ile çizin sonra modifiye gelin oradan outline yapın sonra exturut ile kalınlık verin bunu binada ne kadar derz vermek istiyorsan yani kaç cm ara ile binaın üstüne uygula sonrasında boolean ile binandan yaptıgın derzi cıakr olsun bitsin