Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Modern Korsanlar Kitap kapağı tasarımı

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Kapak tasarımı bana aittir.

Modern Korsanlar

dnyaharitascopy.jpg

Benzer konular

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok amatorce bir çalışma ;
Kitap adındaki persfektif gereksiz olmuş bence düz denemelısınız.
Arka kapaktaki yazılarda da taşma var ;
Zemin bi okadar koyu adamın içinde bulunduğu bacgraund da bi okadar parlak bir sarı tonu;
Grafik destek almanızda yarar var diye düşünüyorum
Siz sadece yazın ;)

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hatice hanım,
biraz daha kapak tasarımı üzerinde çalışmanızı öneririm.
Kapağı fotoğraf ve figürlerle boğmuşsun. Arka kapaktaki yazı neredeyse hiç okunmuyor.
Daha sade bir kapak yapmayı denesen?

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Keşke tavsiyeleri daha önceden alsaydım. Kitap baskıya gitti. Bizim yayınevinin sahibi de sadece yazı adamın kafasının üzerine gelmiş onu düzeltin dedi. Bakalım hala şansım varsa biraz düzeltme yaparım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Tavsiyelerinize uyup arka kapak yazısının rengini değiştirdim. Diğer kısımlarına ise dokunmadım. Eğer yayınevi kitabı baskıya vermediyse bunu kullanacağım.

dnyaharitas2.jpg

ysnoksuz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bannerci.net
Kitabın boyutu nedir acaba_? Arka kapak yazısı çok uzun olmamasına rağmen bütün alanı doldurmuş... Ayrıca sırt yazısı da çok koyu olmuş okunmuyor sanki.. Baya bir düzeltilmeye ihtiyacı var. Ama anladığım akdarıyla bakıya verilmiş. Bir daha ki sefere daha dikkatli olunur. Elinize sağlık...

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Evet haklısınız. Yorumlarınız için teşekkürler. Ben kapak işlerini falan daha yeni öğreniyorum. Herhalde zamanla hataları düzeltirim.

mrtaxy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arka kapaktaki 'romanseverleri' ayrı olması gerekmiyormuydu (!) 'roman severleri', kapak çok çok daha iyi olabilirdi.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Buna da dikkat etmedim. Gerçekten gözümden kaçmış, birleşik kelime olabileceğini düşünmüştüm. Bunu fark edip buraya yazdığınız için teşekkürler.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Sağol arkadaşım. Zaten arkadaşlar beğenmediklerinden değil, sadece eksiklerini söylediler, bana faydası da oldu.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
tipografi ve tasarım anlamında oldukça eksikleri olan bir çalışma, keşke öncesinde çok öncesinde bu çalışmayı paylaşsaydınız, gelen yapıcı eleştiri ve yorumlarla çalışmadaki eksiklerinizi gidermiş bugün bunları konuşmuyor olurduk, forum üyesi arkadaşlarında belirttiğinin üzerine koyabileceğim bir kaç satırım daha var ;

Bir kitabın kapak tasarımı, tanıtımında önemli bir yer kaplıyor. Kitap tasarımı, günümüzde grafik tasarımcılarına ayrı bir sektör oluşturuyor. Bununla birlikte kitabın içeriği tabi ki kapak tasarımından daha önemli; fakat kapak tasarımı da okuyucuya ilk akılda kalıcı etki yapması yönünden, kayda değer önem taşıyor.

Bir kitabın kapak tasarımında atlanmaması gereken en önemli konu; kitabın içeriğini tasarıma çok iyi yansıtmak ve içerikten kopmamak. İçerikten kopuk ve aykırı tasarımlar bazen itici bile olabiliyor.

İçerikle bağlantılı kapak tasarımları, okuyucusuna akılda kalıcı farklı bir etki bırakabiliyor. Çok uç noktadaki bazı kapak tasarımları, görsel yönden etkili görünse bile, eğer içerikten çok uzak ise okuyucuya bir anlam ifade etmeyebiliyor.

Sonuç olarak kitap kapak tasarımları; kitabın içeriği ile bağlantılı olmalıdır, diyebiliriz.

faydalı olması dileğiyle........

siIBL.jpg

Son düzenleme:

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Teşekkürler Murat Vardar, şimdi görüyorum.
Herkes gereken yorumu yapmış zaten.
Bence de biraz fazla acemice olmuş, özellikle arka kapaktaki yazıların ilkokul kitaplarındaki gibi büyük punto olması, Modern korsanlar yazısındaki efektler, Hatice Akdoğan yazısındaki son son hecenin üste doğru sünmüş olması vs...
Deneme çalışması olabilir fakat, kitap kapağı için yeterli değil. Daha ustaca bir yaklaşım ve çalışma gerekli.
Elinize sağlık yine de... İyi niyetle yapılmış bir çalışma.

Son düzenleme:

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Acemilik olabilir çünkü şimdiye kadar kapak tasarımı yapmıyordum. Sadece roman yazıyordum. Evet çok eksikleri var ama kapak tasarımı asla roman içeriyle alakasız değildir. Bu bir macera romanıdır ve modern şekilde korsanlık yapan dünyaca ünlü bir şebekeden bahsetmektedir. Aslında kitap baskıya gitmiş olmasaydı ben tavsiyelerinize uyacaktım, değişiklik yapcaktım ama maalesef geç kalındı. İnşallah tutarsa satılırsa ikinci baskıda hatalarımızı düzelteceğiz. Hepinize teşekkür ederim.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Arkadaşlar kitap bu kapakla basıldı ama bundan sonra daha dikkatli olacağım. Bir daha ki baskıda yanlışlarımı düzelteceğim.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Arkadaşlar Modern Korsanlar basılalı neredeyse bir ay oldu. Kitabın kapağı insanlar tarafından çok beğenildi. Kitabın başlığı da çok tuttu ve roman yazarı bazı arkadaşlar kitabımı incelemek için satın aldılar. Bu site sayesinde de oldukça reklam yaptığım söylenebilir. Neredeyse 600 kere tıklanmış bu bile benim için çok önemli. Bana destek olan herkese teşekkürler.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Arkadaşlar Modern Korsanlar'ı okumak isteyenler internet üzerinden satın alabilirler. Satışta olduğu siteyi reklama girer diye buraya eklemedim. merak eden arkadaşlar kitabımın adını Google'ye yazarak kitaba ulaşablirler.

madchoice

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlk yorumu yapan arkadaş haklı. Türkiyenin görsel estetik algısına olumsuz bir katkınız olmuş.

hatceeee

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
hatceakdogan.tr.gg
Kitabın özellikle kapağı herkes tarafından çok beğenilmiştir. Bu yüzden sizin ne düşündüğünüzle ilgilenmiyorum. Yorum yaparken insanların emeklerine biraz daha saygılı olun. Sadece Türkiye'ye has görsel bir estetik algısı olduğunu da hiç sanmıyorum. Bu kitap çok satıyor, zaten kapağını görenler çok güzel bir romana benziyor bu ya diyerek bana mesaj atıyorlar. Biraz da toplum açısından olaya bakın.

madchoice

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu topluma bakacak olursak, duvarlarımızda hep, yaylada inekler arasında yufka açan kadın tasarımları asmamız gerekir. Ben "bu toplumda" duvarına İbrahim Çallı eseri asan hiç kimse görmedim. Bu toplum zamanında en çok ...eks filmleri tüketiyordu. Başka da hiç bir şey talep etmiyordu. Bu topluma rönesans hiç uğramamış. Bu tür bir kapak tasarımı yaparak, bu toplumun güdük görsel algısı ve estetiğine gerçekten olumsuz bir katkınız olmuş.

ysnoksuz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bannerci.net
Ne çabuk işin özünden dağılan bir insan grubuyuz ya. Bir arkadaş yaptığı çalışmayı koymuş olay bir anda Türkiye'nin sosyolojik yapısını tartışmaya kadar gelmiş. Ne alakası var anlamadım. Sadece kapakla ilgili yorumlar yapılması yetmiyor mu_?
Paylaşan arkadaşı da anlamıyorum. Madem eleştiriye açık değilsin burada paylaşma. Burası büyük bir mecra kimseyi acımasız eleştirmekle suçlayamazsın. Emeğine saygı duyulmamış olsaydı hiç eleştirme gereği de duyulmazdı.
Madem ne düşündüğümüzle ilgilenmiyorsun neden paylaşıyorsun_?
Bende tasarımcıyım iyi yaptığım işlerde olur kötü yaptığım işlerde olur. Çok defa acımasızca eleştirilmiştirim. Ama hiç tepki vermedim. İçim içimi yese de sesimi çıkarmadım. Bu iş böyledir.
Ayrıca kitabın az satmış çok satmış burada kimseyi ilgilendirmez. İnşallah Milyon satsın.

Son düzenleme: