Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PAN (arasyas)

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
Pan tekniği ile ilgili bir örnek paylaşmak isterim.
Pan tekniği kısaca; Hareketli nesnelerin fotoğrafını çekerken, nesne ile aynı hızda objektifi hareket ettirerek arkaplanın hareketi göstermesini sağlamaktır. Fotoğrafta arka plan hareketli çıkarken , hareket eden nesne hareketsiz görünür..

121hb.jpg

Seyir ve yorumlarınıza.

Benzer konular

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Büyütüp bakınca basım döndü sanki :)
Elinise sağlık ve bilgilendirme için teşekkürler

ayyuce1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kardeşim, senden ricam bu tarz hareketli çekimlerde makina ayarı nasıl yapılır biraz anlatırmısın hatta mümkünse görsel bir anlatıma hayır demem:)
Tekrar teşekkürler paylaşımın için.

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kardeşim, senden ricam bu tarz hareketli çekimlerde makina ayarı nasıl yapılır biraz anlatırmısın hatta mümkünse görsel bir anlatıma hayır demem:)
Tekrar teşekkürler paylaşımın için.

Aslında bu yönteme Panning demek daha doğru olur. Çektiğiniz fotoğraflarda hareketi vurgulamak istediğinizde kullanılan bir çekim tekniğidir ama epeyi bir pratik yapmak gerektirir. Yani bunu şunun için söylüyorum, ilk bir kaç çekimizde iyi sonuç alamazsanız hemen pes etmeyin. Sonuçların hemen görünebilmesi açısından digital ortamda daha rahat kullanılır.

Örneğin, hareket halinde bir otomobilin net, arka planın da flu olarak çıkmasını istediğinizde, otomobilin hızına bağlı değişmek kaydı ile, oldukça yavaş bir perde hızı seçersiniz. 1/15, 1/60, 1/125 gibi. Bu değerler örnek tabi, hareket halindeki nesnenin hızına göre değişir. Deklanşöre basarken aynı zamanda vizörden hareket halindeki nesneyi gözünüzle takip etmelisiniz yani makineyi o nesnenin hareketi yönünde ve hareketin hızında yatay olarak o yöne kaydırmalısınız ki hareket eden nesne net, arka plan da flu çıksın. Sonuçta, fotoğrafta o nesnenin hareket halinde olduğu ifadesi çıkar.

Bir üstadımın yazısından alınmıştır. Çokta açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

ayyuce1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aslında bu yönteme Panning demek daha doğru olur. Çektiğiniz fotoğraflarda hareketi vurgulamak istediğinizde kullanılan bir çekim tekniğidir ama epeyi bir pratik yapmak gerektirir. Yani bunu şunun için söylüyorum, ilk bir kaç çekimizde iyi sonuç alamazsanız hemen pes etmeyin. Sonuçların hemen görünebilmesi açısından digital ortamda daha rahat kullanılır.

Örneğin, hareket halinde bir otomobilin net, arka planın da flu olarak çıkmasını istediğinizde, otomobilin hızına bağlı değişmek kaydı ile, oldukça yavaş bir perde hızı seçersiniz. 1/15, 1/60, 1/125 gibi. Bu değerler örnek tabi, hareket halindeki nesnenin hızına göre değişir. Deklanşöre basarken aynı zamanda vizörden hareket halindeki nesneyi gözünüzle takip etmelisiniz yani makineyi o nesnenin hareketi yönünde ve hareketin hızında yatay olarak o yöne kaydırmalısınız ki hareket eden nesne net, arka plan da flu çıksın. Sonuçta, fotoğrafta o nesnenin hareket halinde olduğu ifadesi çıkar.

Bir üstadımın yazısından alınmıştır. Çokta açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Üniversitede fotoğrafçılık dersimiz vardı.O zamandan kalma bir kaç bilgi kalmış ama inan notlarımı bulup baktım verdiğin bilgiler kadar detaylı bilgi yoktu uzun zamandır da özellikle hareketli çekim yapmıyordum,zaman ayırdığın ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum.