Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshop matbaa çıktısı ?

DRASULA

🌱Yeni Üye🌱
bir çok konuyu inceledim ve beni ilgilendiren bir konu bulup sorunumu dile getirdim fakat orada cevap alamayınca yeni bir başlık oluşturmak gereği duydum.

lütfen bilgisi olan yardımcı olsun çünki yaklaşık bir haftadır aradığım bilgilere ulaşamadım yada anlatımları anlayamamış olabilirim.

photoshop ta logo ölçüleri nedir. photshopta çizilen logoyu şirket faturasında kullanmak istersek hangi ölçülerde sayfa oluşturmalıyız? logo ve futara için tek bir ölçü yeterlimidir yani baskıda çalışmayı diledikleri gibi kullanabilirlermi?

internetteki araştırmalarımda cmyk ve resolution değerini 300 verin diyorlar px mi cm tüm ayrıntılara ihtiyacım var.

EPS _ DCS 1.0 EPS _ DCS 2.0 EPS mi tıff mi psd mi bu formatların hangisinde kayıt edersem, çalışma matbaaya gittiğinde sorun çıkarmaz? (PSD olarak kayıt edip matbaaya versem olurmu? Kısacası bir tanıdıga logo yaptım ve yaptığım logoyu şirket faturasındada kullanacaklar başlangıcından sonucuna ölçüler ve formatlarını öğrenmek gerekiyor. Bilgisi olanlar bu konuda bana yardımcı olursa çok memnun olurum .

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben ps ile yıllardır baskıya iş gönderen birisi olarak logonun vektörel programda çizilmesinden yanayım. İlla ps de çizilecekse 300 dpi çözünürlükte bir a4 kağıdı dolduracak büyüklükte çizilmelidir. Vektörel çizilen logo size büyük bir esneklik kazandıracaktır. İstediğiniz zaman büyültüp küçültebilirsiniz çalışırken ancak bu ps de her zaman mümkün olmayabilir. Ps de çizilen her path i çizdikten hemen sonra akıllı nesneye dönüştürün. Bu az önceki anlattığım büyültüp küçültürkenki esnekliği sağlayacaktır, logoda deforme olmayacaktır.

PS çizilen hiç bir şeyin kalitesi bektörel programda çizileninki kadar kaliteli çıkmaz baskıda. Örneğin bir kartvizit hazırlayın ve 6 puntoluk kontorlü yazılar kullanın. Aynı kartı vektörel olarak hazırlayıp bastırdığınızda arasındaki farkı çok açık göreceksiniz.
Ps ile kartvizit ve magnet gibi ufak tasarımlar yapmaktan kaçının. Puntosu 10 un altına inen yazılar her zaman sorun teşkil edecektir.

DRASULA

🌱Yeni Üye🌱

öncelikle forum içinde arama yaptım beni ilgilendiren bir konu buldum ve mesaj attım fakat orada kimse cevap vermedi konu çoktan geçerliliğini yitirmiş dün gece saat 12 bilgisayarın başına geçtim ve forumlarınızda yaklaşık iki saat beni alakadar eden konuyu aradım ve tam bir açıklama bulamadım yada tam aradığım konuyu bulamadım.

Ben..... edecektir.

Bana yeni bir fikir verdiniz daha önce akıllı nesneye dönüştürmeyi forumlarda incelediğim topiclerde görmemiştim bu konuyu araştırıyım nesne donüştürmeyi . Cevabınız için teşekür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi: