Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop yardım

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop'ta baskı kalitesinde tasarım yapınca dosya boyutu çok büyük oluyor bunu önlemenin bir yolu var mı? Örneğin afiş tasarımı yapıyorum kaydettikten sonra dosya boyutu 1GB'ı geçiyor ve bu da işi çok zorlaştırıyor. Bilgisi olan biri yardım ederse çok sevinirim.

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
1. Dijital cıktı alıyorsanız çalışmalarınızı dpi 180 düşürebilirsiniz
2. Kaydetmeden önce katmanlarınızı (Layers) düzleştirin (Flatten) öğle kaydedin

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ps de yapılan tasarımların o kadar boyut kaplaması normal, 70x100cm(300dpi) lik bir afiş 1 gb gibi bir boyuta ulaşabilir. Ancak baskıya gönderirken psd dosyalarınızı resme çevirip gönderebilirsiniz. Ps zaten pixel tabanlı bir program olduğu için kalite kaybınız olmaz. Arkadaşın dediği gibi flatten image yaparak tek katman haline getirip tiff olarak gönderebileceğiniz gibi, daha da az yer kaplayan jpeg olarakta gönderebilirsiniz.

(Ben genelde şu yolu izliyorum, psd dosyasındaki yazı katmanlarını en öne gelecek şekilde sıralıyorum, sonra efekt verilmiş katmanları arka tarafa dizip psd dosyasını kaydediyorum. Daha sonra Ai de açıp pdf olarak kaydediyorum. En kaliteli baskı için sonuca ulaşmış oluyorum.Burda tek dikkat edeceğiniz husus resimlerin herzaman yazıların arkasında olması lazım, birde efektli katmanlarında efektsiz katmanların arkasında. Çünkü Ai, ps nin efektlerini tanımıyor)

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
baskıda renk değişimi oluyor mesela broşür tasarımı yaptıgım zaman ekrandaki renk ve baskıdan sonraki renk birbirini tutmuyor. Bu yüzden corel öğrenmeye karar verdim photoshop vazgeçilmezdi benim için

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Büyük işlerde Ps kullanma bence. Şimdi değilse bile ileride sorun çıkartabilir sana.

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel, indesign, illustrator gibi vektörel programlarda çalışmak şart öğrenmek lazım iyice