Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta Uzun Pozlama etkisi nasıl yapılır?

Benzer konular

xetanor

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
21 Mar 2008
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
buna cevap verilebilirse süper olur.. tahminimce linkte görünen resimdeki gibi olmaz ama ona yakın birşeyler çıkartılabilir.
verilecek cevapları sabırsızlıkla bekliyorum..
 

CMFERADOR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
10 Eyl 2012
Mesajlar
243
Tepkime puanı
1
Web sitesi
www.500px.com
Bu tür efektler Photoshop'ta yapılmıyor, direkt olarak kamera ile çekiliyor. Mesela ben de şöyle bir şey çektim:
 

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
26 Eki 2007
Mesajlar
1,569
Tepkime puanı
124
O fotoğraftakiler efekt değil zaten, uzun pozlama ile çekilmiş fotoğraflar. Elbette photoshopta da benzer görünüm elde edebilirsiniz. Uygun brush ile istediklerinize benzer çizgiler oluşturup, renklendirip, gerekiyorsa blur efekti verip, opasitesiyle oynayarak benzer sonuçlar alabilirsiniz.
 

kdr81

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
16 Eki 2012
Mesajlar
25
Tepkime puanı
1
Erkal Coşkuna katılıyorum obir efek değil uzun pozlama bulp yada düşük enstantenede çekilmiş bir fotoğraf...lakin biraz uğraşılırsa ki gerek yok:) photoshopta belki yapılabilir.
bunlar size yardımcı olabilir lütfen okuyun:
Uzun Pozlama Çekimler için Bazı Önemli İpuçları

1. Öncelikle bulanık olabilecek bir uzun pozlamanın önüne geçmek ve görüntüyü sabitlemek için mutlaka tripod kullanmalısınız.

2. Deklanşöre basmak ve çekimi yapmak için mutlaka uzaktan kumanda kullanın. Böylelikle elinizle yaratacağınız titreşimin önüne geçmiş olursunuz.

3. Işığı tutmak için filtreler kullanın. Özellikle Neutral Density fitreler farklı stoplarda ışığı azaltmaktadırlar.

4. Uzun pozlama yaparken F değerini yükseltin ve kısık diyaframda çekim yapın. ISO’yu minimum seviyede tutmaya çalışın.

5. 30 saniye ve üstü uzun pozlamalar için “Bulb” modu kullanın. “B” Bulb mod sayesinde istediğiniz süre kadar pozlama yapabilirsiniz.

6. Pozlama ne kadar uzun olursa fotoğrafta o kadar gürültü ortaya çıkacaktır. Gürültüyü azaltmak için RAW (ham) formatta çekim yapın. Böylelikle Lightroom ve Adobe Camera Raw gibi programlarda çektiğiniz RAW format fotoğrafı işleyerek gürültüyü en aza indirebilirsiniz.

7. Mutlaka hava kararmadan önce çekim yapacağınız noktada konuşlanmaya çalışın. Böylelikle karanlığa doğru kadrajınızı ayarlamak yerine hava kararmadan önce fotoğrafını çekeceğiniz alanı doğru bir açıyla görmüş olursunuz.

8. Ve çekim esnasında titreşim yaratmaması ve çektiğimiz karelerde netlik kaybına yol açmaması için VR (Vibration Reduction) titreşim azaltma özelliğini mutlaka kapatmalıyız.
 
Üst