Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Psikolojik Bir Afiş:)

eymi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
umutafibo3.jpg

Psikolojk danışmanlık merkezi için bir afiş.Çocuklar ve ebeveynleri için bir sunum düzenliyorlar.Onun çağrı afişi.Adres tarih ve diğer bilgileri yazmak istemedim.yorumlarınızı merakediyorum.Şimdiden teşekkürler.:kiss:

evrenk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu çalışmayı görünce tasarım veya grafik namına hiç bir şekil göremedim... o yüzden psikolojim bozuldu....

iyi çalışmalar...

eymi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:D:D teşekkürederim

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Arkadaşlar yaklaşımlarımız biraz daha nazik olsa nasıl olur?

evrenk umarım alınmadın:)

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆

zaten sorunlarla uğraşan bir merkezin bu tarz bir afiş ile hastalarına ya da yardım isteyenlere ne kadar faydalı olacağını bir ebeveyn (bu arada ben ebeveyn değilim ama 2 tane süper yeğen yetiştiriyorum) olarak 2 kere düşünürüm.

bana göre bu tarz bir soruınlar uğraşan bir insanın ya da merkezin karşısındakini rahatlatıcı aydınlatıcı ve ona hiçbir sorurnu olmadığı ve her problemin merkezimizce çözüme kavuşacağını hissettirmek gerekir.

bu bağlamda grafiksel olarak yapılacak şeylere gelirsek:

bence biraz daha acık ve soft bir renk hakim olmalı. mesela krem ve hahve rahatlıtıcı olabilir.

yazılar çok. bence bir slogan ve iki üç satır anlatımı kuvvetli cümlelerle bunu yapabilirsiniz.

sectiğiniz görseller insana yönelik olmalı, ozelliklede ebeveynlere yönelik bi çalışmada bence mutlu huzurlu sağlık gulen gürbüz çocuklar anne ve babaların daima ilgi odağıdır. kendi çocukları olmasa bile ona ilgi ile bakarlar. ve kendi çocukları akıllarına gelir.

tipogrfi diye bir uyum söz konusu olmalı. bence yazılar okunaklı zarif ama göze batan narin karekterler seçilmeli ve zemine uyumu için renkeleri belirlenmeli.

kalın ve koyu karekterleri ben şahsen emir kipi gibi algılıyorum işlerde. eger bi direktif veya emir kipi içermiyorsa bana göre daha esnek zarif karekterler kullanılmalı...

şimdilik bu kadar yeter sanırım. kolay gelsin.

kullanici1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
birazdaha kararlı güven verici , sıcak, aydınlık,vb renkler ve imgelerle daha rahatlatıcı bir tasarima dogru kaydirilabilir. ( tabi benim fikrim)
Renkler ve sekiller itibariyle biraz itici olmus gibi geldi bana gerek tasarimci gozuyle gerekse yalın bir gözle .

emeğinize sağlik iyi calismalar

eymi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim psikolojim bozuk sanırım ondan iç dünyamı yansıttımm:D

orkan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Konudan aykırı bir tasarım olmuş.Ama konuya bağdaştırarak değil de farklı konuda bir afiş olarak değerlendirirsek; birincisi font sorunu yaşıyorsun sanırım.ikincisi o çocuğun kafası ne öyle yapıştırma gibi..üçünüsü de alttaki oval mavi fon tasarıma hiç ama hiç uygun olmamış.O kadar aykırı bir tasarım yapmışsın ama bir noktada yumuşak bir mavi fon kullanmışsın...kolay gelsin

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
Benim psikolojim bozuk sanırım ondan iç dünyamı yansıttımm:D

daha önce başka bir bölümde tasarımında bir kültür ii olduğuna dair bir yazım vardı. ayne onu haklı çıkarmışsınız.

Eğer tasarımınız mesela rock grubunun konser afişi olsaydı uygun (tabi bazı eklmelerde olacak) olurdu. ama içeriği psikolojik danışmanlık gibi önemli bir konu olunca, uygun düşmemiş.

BU açıdan grafikerlik bir bakıma hem sana işi veren, hemde işten etkilenmesi beklenen kesimin psikolojisine bürünme ve neler olabilir, sorusubna yanıt arama, bu yanıtlarıda afişe etme mesleği oluyor.

daha iyi gözlemci olun.

kendi durumununz ne olursa olsun, gerçek bir profesyonel gibi işinizin gerektirdiği ortamı yaratın kendinize.

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
tamamı ile karışık ve kendini okutmayan bir afiş. nerden tutsak elimizde kalıyor:)
düz beyaz bir zemine yeşil ile,tipografilere dikkat ederek kısa bir metin ve parmak kaldıran ufak bir çocuk imajı koysaydın daha sade ve anlaşılır olurdu bence:(
Ellerine sağlık.

kaptan

🌱Yeni Üye🌱
çok fazla karmaşık herşeyi iç içe sokmuş birqazdaha sadelik yapabilrse sizcede ii olmazmı ?

elizah

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tipografi sorunu had safhada..
Bir tasarımda ne kadar farklı karakter kullanırsan okadar kafa karışıklığı
yaratır. kendini okutmaz, işe bence sıfırdan tipografiden başla.
Kitlen zaten ebeveynler, bu yüzden bence bir üzgün çocuk kullanarak bel altı vurma, görsel desteği istiyorsan bunu fonla renklerle yada motta tarzı tipografiyle halledebilirsin.
Biraz daha ugrasman lazım azmin elinden hersey gelir...

eymi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önce teşekkürediyorum herkese.Bu çalışmayı yaparken elinde viyolonsel olan çöp adm kullandım hayallerini ailesi yüzünden gerçekleştiremeyen bir çocuk kafası kullandım üzgün bir yüz seçtim yanlış yaklaşımların sonuçlarını mutsuzluğu anlatabilmek için.Biraz soyut çalıştım gizemi bozulmasın diye.

ozaNalp

🌱Yeni Üye🌱
Senin anlattığın açıdan bakınca belkide anlatmak istediklerin açısından amacına ulaşmış bir çalışma.Ve bu tür psikolojik sorunlar yaşayan insanlarıda çekecektir.Ama olayın grafik boyutu diğer arkadaslarında söylediği giibi biraz yetersiz.Bu tür afişleri inceleyip bir çalışma daha hazırlamanı tavsiye ederim.İnsanlar çoğu zaman bu kadar derin göremeyebilir.Sen bir yumak atıp anlaşılmayı bekliyorsun.

böcek

🌱Yeni Üye🌱
çok berbat diyebiliriz gönül rahatlığı ile

arasyas

🌟Usta Tasarımcı🌟
yaptığın afiş olmasa bile düşüncen güzel, yani yaratıcılık var ama resme dönüştürebilme yok. sen çok rahatlıkla bunun üstesinden gelebilirsin demek oluyor buda. programları kullanmada ve bunu aktarabilmende tecrüben olsaydı inan çok güzel bir afiş çıkarabilirdin. senin yazını okurken senin düşüncenden ben tamamen karanlık bi odada viyolensel çalan ve hüzünlü bakan bir çocuğu ve üzerinde yanıp onu aydınlatan lambayı hayal ettim mesela. ama bu bir kitap kapağı olabilirdi belki konumuz afiş ve arkadaşların da dediği gibi insanları konuya çekebilecek bakınca içini ferahlatacak tek sade bir resim açık tonlarda bir zemin ve bir kaç cümlelik yazı. sonra yemede yanında yat :D profesyonel tasarımcıların örneklerini incele ve tipografi konusuna ağırlık ver.. şimdiden kolay gelsin

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
resimde renk tonları daha dikkatli kullanılmış olsaydı çok daha ii olurdu
çocuğun kafasıyla gövdesi birbirinden bağımsız renkler daha dikkatli kullanılırsa daha belirgin olur

aristografi

🌱Yeni Üye🌱
çok gizel kırdeşim eline saglık ayolll sen kalitenle döversinn beee

gunyasar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar zaten afişi yerden yere vurmuş bana bi söz kalmadı :S