Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sabancı holdıng 2010 yıllık yöneticiler toplantısı

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
Sabancı Holding'in tüm dünyadaki Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Direktör düzeyindeki çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen "Yıllık Yöneticiler Toplantısı" için yarattığım konsept tasarımı ve branding uygulamaları.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

mrtaxy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yorum yazmaya gerek kalmamışki tasarımın kabülü (farklı alternetifler arasından seçilmiş ise) ve kullanılması zaten notunu vermiş, elinize fikrinize sağlık, kolay gelsin.

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet Kârlılık. Fakat, harf üstü şapkaları, yeni TDK yönetmeliği ile reklam metinlerinde, ulusal metinlerde kullanmıyoruz. Aklında bulunsun seninde:smile:

wayy

hocam çok teşekkürler bilgilendirme için

iyi çalışmalar

Ezentere

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.denizulusoy.com
Hocam ben slogan ve görseli birbiri üzerine oturtmayı başaracak derin düşünce anımda olmadığımdandır belki çözemedim. Bu konuda bir yardımcı olursan sevinirim.
Yani sürdürülebilir gelecek nedir? Karlılık içinde büyümek nedir? Ve tabi bunlara bağlı olarak resmi yorumlamak isterim

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
:) Şöyle ki, hem ekonomi hem çevre hem de toplum geri dönüştürülebilir/yenilenebilir kaynaklar ile ilerlemeli. Çünkü, geri dönüştüremezsek elimizdeki tükenir. Bu bize karlılık içinde büyümeyi sağlar. Çünkü, kaynaklar tükenmez/geri dönüştürülür. Dolayısıyla da sürdürülebilir bir gelecek sağlar.

Umarım, aydınlatabilmişimdir:)

mrtaxy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yahu kaç tane görüntüleme var. Bir tane yorum yazmaz mı insan:)

emeğine sağlık iyi olmuş :)

yorum yazmaya gerek kalmamışki tasarımın kabülü (farklı alternetifler arasından seçilmiş ise) ve kullanılması zaten notunu vermiş, elinize fikrinize sağlık, kolay gelsin.

affınıza sığınarak bir eleştiri yapıcam... yorum istiyorsunuz yorum yazanada saygı gösterip teşekkür etmiyorsunuz :) ilginç geldi, demek soru sormak lazım yorumun içinde :)

tekrar elinize fikrinize sağlık ben beğendim, daha öncede dediğim gibi işin kullanılması başarısını gösteriyor zaten ;) kolay gelsin.

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
:) Normal koşullarda, evet haklı bir eleştiri. Fakat yorum yazmadınız, dedikten sonra teşekkür edince de, 'Heh afferin, şöyle olun' der gibi olacak diye korktum:)) İş'e eleştiri gelsin, yorumlansın diye koyuyorum açıkçası işleri de. Yani, 'anne bak naptım' der gibi oluyor ötekisi. :) Neyse, sonuç olarak böyle algılandıysa özür dilerim. Yorumlar için de herkese teşekkür ediyorum tabii ki:)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
yorumuma karşı nasıl bir tepki alacağımı bilemiyorum ancak daha iyi olabilirdi demek istiyorum.
özellikle arkaplandaki mavi zemin daha canlı mavi tonları ile kullanılabilir; bebek resimleri ve yeşil yazılı küreler daha canlı efektler ve tatlı renkler ile uygulanabilirdi.
Elinize sağlık...

şapka kullanılmaması hassasiyetiniz için tebrik ederim. Keşke TDK kullanın dese zira okumalarda güçlük oluyor.

bir sözünüze de atıf "Çünkü, kaynaklar tükenmez/geri dönüştürülür" :-|

ne yazık ki yanlış bir söz kaynaklar "tükenmez/dönüşür" olmalı
zira madde miktarı daima sabittir ancak dönüştürülebilir.

bazı kaynaklar örn: su, metal vb. maddeler geri dönüştürülebilir ancak
odun, petrol gibi maddeler ise geri dönüştürülemezler. Onlar enerjidir ve enerji sadece dönüştürülebilir.
Örn potansiyel enerjinin kinetiğe ya da ısı enerjisinin hareket enerjisine(eski kömürlü trenler) gibi.

buradaki mantık hatası kime ait bilemem ama bence bir hata

Son düzenleme:

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
Öncelikle, tepki almak ne demek:) Eleştiri yapıyorsunuz, tepki gösterilir mi hiç:)

Tasarımla ilgili yorumlarınıza döneceğim, şu dönüşüm konusuna değinelim. Sürdürülebilirlik, bizim hakimiyetimizdeki kaynaklar ile ilgil biraz da. Mesela, akıllı araçlar petrol kullanımını dengeler. Düşünen/Bilinçli tüketici, su kullanımını dengeler. Ve dengeli bir ekonomi politikası, pozitif ivmenin sürdürülebilirliğini sağlar. Bu nedenle geri dönüştürmek bizim elimizde. Maddeyi geri dönüştürülebilir üretim metodları ile kullanmak bizim elimizde. Sürdürülebilirliğe buradan yaklaştığımızda, mantık hatası olmadığını görebiliriz. (bu arada, sürdürülebilirlik iletişimi, benim kendi ilgi alanım ayrıca:) )

Tasarım konusuna dönersek, Daha canlı renklerin olmamasının sebebi ise, Sahnedeki görselin sadece konuyu anlatması gerekir. Ana iletişim öğesi olmamalıdır. Yani, öndeki konuşmacıya/günün konusuna referans olmalıdır. Eğer canlı renkler, canlı efektler kullanmış olsaydık, sahnede, hem perdedeki sunumu, hem de konuşmacıyı arkaya alırdı. Kendisi ana öğe konumuna gelirdi...

Teşekkür ederim:)

Ezentere

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.denizulusoy.com
:) Şöyle ki, hem ekonomi hem çevre hem de toplum geri dönüştürülebilir/yenilenebilir kaynaklar ile ilerlemeli. Çünkü, geri dönüştüremezsek elimizdeki tükenir. Bu bize karlılık içinde büyümeyi sağlar. Çünkü, kaynaklar tükenmez/geri dönüştürülür. Dolayısıyla da sürdürülebilir bir gelecek sağlar.

Umarım, aydınlatabilmişimdir:)

Yani altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim ;)
Aslında bu bir bakıma güzel bir düşünce. Lakin iç içe geçen kürelerin, gerek resimlerle taşıdığı anlam, gerekse dünyaya hakim olmaya, yayılmaya doğru büyüyerek sürdürdüğü seyri bende daha çok "matrix"'deki enerjinizi kim için harcıyorsunuz, sorusuna götürür.

Böylesi devasa şirketlerin insanlık adına, sosyal sorumluluk adına hareket edeceklerine olan inancım öylesine zayıf ve "reklamlar"dan ibaret ki gözümde; kar hırsı ile bitmek tükenmek bilmeyen bir açgözlülüğü doğaya ve insanlığa zarar vermeden sürdürebilmeleri tabiatlarına aykırıdır diye düşünüyorum.

Çalışmanızın hitabettiği üst düzey yöneticilere böylesi bir iş fazlasıyla iyimser. En azından onların kandırılmaya ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum :)

Bunlar da benim naçizane :) anarşik düşüncelerimden ibarettir belki de...
Başarılar diliyorum...

Son düzenleme:

alicanelagoz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.alicanelagoz.com
Açıkçası ben pek öyle bakmıyorum. Mevcut kaynaklar ile üretim yapan bir şirketin politikası 'sürdürülebilirlik' olmalı tabii ki. Yani söylediğin noktadan bakarsak, toplum tüketici demek. Toplum, çalışan demek. Çevre, yenilenebilir kaynaklar kullanıldığı sürece mükemmel bir hammadde cenneti. Konuya buradan baktığınızda, yani en soğuk haliyle bile irdelediğinizde 'yine çevre için, toplum için' noktasına geliyorsunuz...