merhaba Başak ben de
ben aslında grafiker kursları ararken rastladım siteye lise mezunuyum aslında ama grafikerlik kursuna gidersem (ve tabi kendimi geliştirirsem) iyi bi grafiker olabilirim diye düşünüyorum yani bunun üni. bölümleride var ama sadece kurs yeterli mi (doğru yerde mi sordum bilmiyorum ama)

)
başak siteye hoş geldin, ben kendi fikirlerimi paylaşmak istiyorum, İstanbulda yaşıyorsun, bu şehrin nufusu 12 milyon, bu işe 25 sene önce başlamış yakın tanıdıklarım var, ben 2002 yılından beri uraşıyorum, 25 yıl önce bu yapılan işin adı bile tanımlanamıyordu, çok saygın ve sayılı insan yapıyordu, bir şeyin sayısı az
ise o şey değerlidir, bu iş 25 yıl önce altın gibiydi, altını olan zengindir, 8 yıl önce ben bu işe başladığımda, altınlar toplanmış, bize gümüş kalmışdı, 25 yıl önceki zamana göre çok insan bu işi öğrenmişdi, şimdi yıl 2010 sadece bakırköyde 6 tane beşiktaşta altı kurs var, 1 kursda 3 sınıf, her sınıfta 10 kişi var, demekki, bir kurs 30 kişi 12 kurs 360 kişi yetiştiriyor, sadece 12 kursdan, bu kurslardan 100 tane olsa , her bir kurs dönemi 2 ay olsa 2 ayda bir 3.600 kişi grafiker oluyor, yılda 21.600 kişi grafikerim diye sertifika alıyor, amaç bu meslekten para kazanmak, grafikerlikten para kazananlar kurslar, sen binlerce grafikerin arasından sıyrılıp güvenebileceğin iş yeri bulman lazım yada bu mesleği kullanıp, avantajlarını kullanıp, amaç para kazanmak için çalışmaksa kendine başka bir yol daha çizmen gerekicek, yoksa ben grafiker oldum tamam artık dersen, 2010 yılında gümüş değil çakıl taşı toplarsın, çok karışık, yoldan geçen 5 kişiden 3ünün grafiker olduğu bir piyasaya giriyorsun, grafiker olucam işe giricem diyorsan, sen 1000 TL'ye çalışırım derken, başka biri 400 TL senin işini alıcaktır, hiç bir çekiciliği kalmayan bir meslek haline gidiyor, tabiki grafikerliğin hangi alanına yöneliceğin önemli, tavsiyem, bu işi yapıcaksan, bu işden para kazanıcaksan, ya her işi kendin yönetip para kazanıcaksın, yada grafik alanları içindeki en zor alanı hatta hepsini öğreniceksin, bence grafik alanlarındaki en zor alanı öğren, daha sonra her süreci kendin işleyerek kendin kazan derim, biraz işletme biraz reklam bilgisi yeterli olur, ay başını beklemeden kazanırsın, hevesini kırmim ama genel olarak durum budur, senin şansın, kursa git öğren sonra bi kapı çalarsın bakarsın iyi bir firmaya girersin, o firma batbazsa işin garanti olur, tamamen şans işi yani , yinede kumarı tavsiye etmiyorum.