Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

skyy yapı logo yardım lütfennn

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
skylogoaw9.jpg

sky harfleri ortakların baş harflerinden oluşuyor. daha çok 1+1,2+1 daireler yapan,sektöre yeni katılan bi şirket.logo konusunda yorumlarınızla yardım ederseniz çok sevinirim. henüz yeni yaptım bu çalışmaları.nasıl bi yol çizmeliyim?
bir de s-k-y ingilizce bi kelime olarak algılanması tehlikesinden dolayı bi y harfi daha ekleyerek isim almışlar. amblem çalışmasında tek y kullanılması yasal açıdan sorun çıkarır mı sizce?
teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:

ERKUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili melekru, ilk olarak amblem ve logo ayrımını yapman gerek....amblem tamamen sembolik anlatım içermeli, elbette kurum ismindeki harflerden oluşabilir ancak temel olarak sektör formatına dikkat etmelisin.Ve logo olarak kullanacağın firma ismindeki font, amblemde kullandığın ile aynı olmalı...ki kurumsal kimliğin ilk adımlarını atmaya başlayabilesin....diğer sorunun cevabı ise; tescil alınan ve resmi kurum ünvanının ne olduğu sadece resmi matbuatlar için (fatura,irsaliye vb) geçerlidir.Tabela ve benzeri reklama yönelik işlerde kullandığın (başka kurumlar tarafından kullanılmıyor ise..) harf sayısının önemi yoktur....bilmem yardımcı olabilecek miyim...iyi çalışmalar

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
sevgili melekru, ilk olarak amblem ve logo ayrımını yapman gerek....amblem tamamen sembolik anlatım içermeli, elbette kurum ismindeki harflerden oluşabilir ancak temel olarak sektör formatına dikkat etmelisin.Ve logo olarak kullanacağın firma ismindeki font, amblemde kullandığın ile aynı olmalı...ki kurumsal kimliğin ilk adımlarını atmaya başlayabilesin....diğer sorunun cevabı ise; tescil alınan ve resmi kurum ünvanının ne olduğu sadece resmi matbuatlar için (fatura,irsaliye vb) geçerlidir.Tabela ve benzeri reklama yönelik işlerde kullandığın (başka kurumlar tarafından kullanılmıyor ise..) harf sayısının önemi yoktur....bilmem yardımcı olabilecek miyim...iyi çalışmalar

teşekkür ederim yardımınızdan dolayı. dikkate alacağım fikirlerinizi.amblem üzerinde yoğunlaştım bu aralar.bu çalışmayı henüz yeni yaptım ama az zamanım var bitirmem lazım.sitedeki yorumlar doğrultusunda gelişeceğine inanıyorum.
teşekkür ederim

arkadaşlar s-k-y harflerinden bi çalışma istediler. bu yüzden harfler üzerine yoğunlaştım ama şu andan itibaren nasıl bi yol çizmeliyim?yardımınıza ihtiyacım var

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
sky10na7.jpg

son yaptıklarım bunlar. yorum yapılır mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim

warwin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Eğer illa sky olup diğer y soyut kalacaksa 3. logoya çalış.Biraz inşaat sektörüne uygun hale getir.Bu haliyle biraz gazete logosuna benzemiş gibi duruyor.Dediğim gibi 3. logoya çalış.

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
ben ilk gönderdigim 3 lü çalışmada 2, begendim yeni yaptıklarının içidede 3 ve 6 çalışmaları begendim bençe güzel bişeyler cıkıcak arkadaşım güzel gidiyo kolay gelsin

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben ilk gönderdigim 3 lü çalışmada 2, begendim yeni yaptıklarının içidede 3 ve 6 çalışmaları begendim bençe güzel bişeyler cıkıcak arkadaşım güzel gidiyo kolay gelsin
teşekkür ederim arkadaşım çalışmaya devam:)

Eğer illa sky olup diğer y soyut kalacaksa 3. logoya çalış.Biraz inşaat sektörüne uygun hale getir.Bu haliyle biraz gazete logosuna benzemiş gibi duruyor.Dediğim gibi 3. logoya çalış.

teşekkür ediyorum arkadaşım önerilerin için.uygun derken,mesela ne yapabilirm??

warwin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çatı stilini buna da uygula.Çatıyı ilk y harfiyle birleştir gibi.Senin resmin üstünde ben bi tasarım yapmaya çalıştım.Eğer tam anlamadım diyorsan resmi koyabilirim.Tabi orjinal dosya olmadığı için fazla oynama şansım olmuyor.İstersen yardımcı olmaya çalışırım.

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çatı stilini buna da uygula.Çatıyı ilk y harfiyle birleştir gibi.Senin resmin üstünde ben bi tasarım yapmaya çalıştım.Eğer tam anlamadım diyorsan resmi koyabilirim.Tabi orjinal dosya olmadığı için fazla oynama şansım olmuyor.İstersen yardımcı olmaya çalışırım.

tasarımınızı görmek isterim warwin.çok teşekkür ediyorum.

warwin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
x

Bu tarz bişey düşündüm.Tabi resminin üstünde çalıştığım için fazla oynama alanım yok.Bence iyi oldu konuya bağlı kalınması açısından.Y'nin üstündeki küçük okuyamadığım yazıyı mecbur sildim.Sen beğendin mi?:)
Logo modifiye yorumları alalım.:)

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok teşekkür ediyorum warwin.dediğin gibi de deneyeceğim.alternatif olur.
ama ben y'nin diğer kanadından birleştirmeyi hayal etmiştim:)
kolaylıklar dilerim

warwin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Diğer kanadından yaparsan soyut olan y ile karmaşa olur.

Tayf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben ilkinde 2. sonra eklediğinde 3. çalışma diyorum.. yalnız ilk eklediğinde daha sert ve net çizgiler olması ideal olur...

warwin yapmış direkt olarak altına yapı otomootiv gibi birşey yazmadan anlaşılıyor... bence de olacaksa oa yakın birşeyler olmalı...

somdaki soyut y'yi birde bina şeklinde pencereli olarak yapabilirsen bir de öyle dene derim ben...

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben ilkinde 2. sonra eklediğinde 3. çalışma diyorum.. yalnız ilk eklediğinde daha sert ve net çizgiler olması ideal olur...

warwin yapmış direkt olarak altına yapı otomootiv gibi birşey yazmadan anlaşılıyor... bence de olacaksa oa yakın birşeyler olmalı...

somdaki soyut y'yi birde bina şeklinde pencereli olarak yapabilirsen bir de öyle dene derim ben...

fikirlerin ve önerilerin için çok teşekkür ediyorum arkadaşım.değerlendirmeye çalışıyorum ama corelin clipartlarından faydalanmaya çalışyorum.
ama acaba bi logo için fazla şatafat mı olur sizce??

Son düzenleme:

Tayf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
biliyorsan freehand de çalışmayı denesen corel'in clipartlarından faydalanma derim sonuç itibariyle yapacağın iş özgün olmalı öyle değil mi dedğn gibi fazla şatafat kötü durur...

sade ve çarpıcı ve bakınca haaa bunlar bu işi yapıyorlar diyebilmelisin... warwin in yaptığı tasarım gibi altına herhangi bir açıklama yapmana gerek kalmıyor

ne kadar klişe en uzak olunursa çok daha iyi olur

bir çok inşaat firmasının logosunu inceleyebilirsin sadece tr için konuşmuyorum diğer insaat sektöründe iş yapan tanınmış firmaların logolarına amblemlerine bak eminim birkaç fikrin olacaktır...

warwin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Logoda önemli olan sadelikte çokluluğu anlatmaktır.Logoda fazla şatafata ihtiyaç yoktur.Az ve öz:)

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
skyjg3.jpg

bu arada sloganı da ben uydurdum:"aynı çatı altında bir ömür..."

Son düzenleme:

warwin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1. olabilir ancak ikinci için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Çünkü ynin uzantısı kalıp gibi ortada kalmış.Eğer benim gibi ucuna birşey ekleyip bir anlam bütünlüğü çıkarabilirsen iyi olur.Göze hoş gelmeli logo.

melekru

🌟Usta Tasarımcı🌟
1. olabilir ancak ikinci için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Çünkü ynin uzantısı kalıp gibi ortada kalmış.Eğer benim gibi ucuna birşey ekleyip bir anlam bütünlüğü çıkarabilirsen iyi olur.Göze hoş gelmeli logo.

ben de birinciyi seçerdim:)
teşekkür ediyorum yardımlarınızdan dolayı

Operadevil69

Kreatif direktör
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.instagram.com
melekru merhabalar, yardıma ihtiyaç var sanırım sana birkaç sorum olacak.
1-amblem de imaj gerekli mi?
2- logotype üzerine çalışsan firma sana karşı mı çıkar?
3-skky ve sky okunuş olarak aynı olduğundan pek algılama sorunu yaşamayacak ama şu var firma bu isme ne kadar yatkın... bunun araştırmasını yapmak lazım.
4- amblem yapılmadan firma ile ilgili bilgiler almalısın.
bence almadığın için yapı ve otomotiv farklı yerlerde rol oynuyor...
bendeden sana tavsiye logotype uğraşına geç trapez çizgilerden ve dik motiflerden kurtul biraz daha ferah ve çizgiler kullan
firma ismi sky ama sen bina üzerine yoğunlaşmış durumdasın. bence ismi de ön plana atmalısın.
yani elmayı armuttan ayrıman lazım...
renk scalanı da geniş tut kırmızı, siyah sky kelimesi içinde yer almıyor... amblem seçimlerine gelince etki yaratan bir amblem göremedim (şahsi fikrim)
kolay gelsin iyi çalışmalar.