Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

(soru) php mysql

Digidigi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaslar
Benim bir online satis sayfasi hazirlamam gerekiyor bunun icin asagidaki sorularin cevaplarina ihtiyacim var. Zaman Ayirip ilgilenen arkadaslara simdiden cok tesekkürler.

1.Bana lazim olacak yazilimlar .
2.Offline calisma imkani icin ne yapmaliyim.
3.Hazirladigim databank i icerigiyle birlikte webservere atabilirmiyim yoksa databanki webserverde yeniden mi olusturmam gerekir.
4.Ayni anda yaklasik 500 kisinin dolasabilecegini varsayarsak hangi hizda bir webservere ihtiyacim var.
5. 1024 kbit/s Uploadla kendi bilgisayarimi sadece databank baglantisi icin kullanabilirmiyim.Eger kullanma imkanim varsa SQL performansi bir satis sitesine yetermi

Benzer konular

Digidigi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevaplari buldum ayni cevaplara ihtiyac duyan arkadaslar icin burayada yazayim .

1.a : Dreamweaver b : Firewoks c : Photoshop d : PHP,MySql,Apache Server veya hepsini bir arada barindiran paket serverler WampServer , Appserver gibi .
2.Serverin calisma mantigi online ve offline da aynidir .(offline calisirken Id lere yani sayfayi kimin actigina yazilimda dikkat etmek gerekiyor kayitlarin karismamasi sebebi ile).
3.Databanktaki icerikleri daha sonra webservere atmak mümkündür bir kac degisik yolu vardir.
4.Serverin hizi databankin hazirlanisi filtreler sql sorgular ve site ziyaretcisinin ram ina doldurmasi gereken dosyalarla alakalidir kisi sayisi diye bir standart yoktur saniyede ki veri transfer hizi ile alakalidir.
5. 4.satir bunada cevap icermektedir.

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
1-sen satış sayfası yani e-ticaret yapacaksan senin wamp la ne alakan var ben pek anlayamadım aksine wamplar fireworks açığı taşırlar pekde server hizmeti makina babında değildir sanal serverdır . Bu konuda en iyisi decided dır ama vps eğer server yönetimi konusunda bilgin varsa yeterli gelir bunlar makinadada server dır hakikidir paneline kadar kendin kurdugun içinde çok güvenlidir . Sonuçta wampın yada app ın güvenliği çok zordur ssl koymanda zorlaşır bu sebeble..

2-Server zaten açık olan bir portan yayın yapar . Yani giren kişi o porttan senin sayfanı görür . Serverın elektriği gitmediği sürece ofline online yoktur senin uzaktan bağlantnla alakalıdır ofline online olayların..Ayrıca yazılım için sen veri tabanını ve yazılımını düzgün yaptıysan ofline yada online nın id lerle ne işi var onuda anlamadım karışmaması falan demişsin ama ben anlam veremedim o veri tabanı ile alakalıdır server la değil..Yada giriş loglardan bahsediyorsan o da ip 8547 portla alaklıdır id ile gene değil

3-Dataları bilgisayarında oluşturup servere atabilirsin yada serverda oluşturup uzaktan bağlantı ile çalışabilirsin.

4-Biz buna trafik hızı diyoruz server rami yada kapasitesi senin uygulamanla alakalı bir durumdur daha çok uygulamamnın büyüklüğü ile orantılıdır etkilesede çok fark ettirmez ama trafik hızı aynı anda bağlantı kişi sayısını etkiler

5-1024 ile çok zor . Zaten en sağlamı sql dir .

Bide ben cevaplarını anlamaya çalışıyorum ama cevaplarını inan çok fazla anlayamadım ..

Son düzenleme:

Rawkon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1-...wamplar fireworks açığı taşırlar...

5-...Zaten en sağlamı sql dir...

wamp ne açığı taşır anlayamadım? fireworks mü?! ikisi de apayrı programlar ve amaçları çok başka...

ayrıca sql bir veritabanı çeşidi değil veritabanı sorgulama dilidir.

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Okumadan yada anlamadan yorum yapıyorsunuz ama arkadaşın dediğini bende anlayamadığımı dile getirip bir e-ticaret sayfasının wamp la server olarak ne alaka olduğunu soruyorum çünkü wamp ve firefox de sanal kanallı server kurulabiliyor , buna karşılık bir açıklama yapıyorum.Ama siz açıklama yapmamışsınız madem öyle programlarla ilgili açıklamanız gereklidir .?? Sql e gelince sql bir veri tabanı çeşididir sql query bir veri tabanı sorgulamasıdır . Aksi halde olsaydı mysql yada mssql veri tabanları diye bir şey olmazdı ve tüm sorgular access de çalışırdı oda bir veri tabanı sonuçta ama sizin tabirinizle mysql in sql sorgularını kabul etmiyor madem sorgulama neden kabul etmiyor ,;???, eğer mysql in yada mssql in bir veri tabanı olmadığını iddia ediyorsunuz lütfen açıklayın aydınlanalım . Açıklama yapmadan bir tez çürütülmez ve bir konuya aksi iddia edilemez. :)

Son düzenleme:

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sql in anlamını diğer arkadaşlara da bilgi babında yazıyorum ..

SQL (Structured Query Language) kendisi bir programlama dili olmamasına rağmen bir çok kişi tarafından programlama dili olarak bilinir. SQL herhangi bir veri tabanı ortamında kullanılan bir alt dildir. (sub language) SQL ile yalnızca veri tabanı üzerinde işlem yapabiliriz. SQL cümleceikleri kullanarak veri tabanına kayıt ekleyebilir, olan kayıtları değiştirebilir silebilir ve bu kayıtlardan listeler oluşturabiliriz. SQL cümlecikleri genellikle aynı olmakla birlikte farklı veri tabanı ortamlarında değişebilmektedir.Bu durum da aslında sql i kendi başına veri tabanı haline getirmektedir. Yanlızca sql kullanan sql e uyumlu veri tabanı mysql yada mssql gibi buna da yazılımcıların desteklenen veri tabanlarına taktıkları kısaltma ile (halk arasındaki tabiri ile ) sql veri tabanı denir.

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar böyle parça parça yazıyorumda düzeltmem benim 5 dk sonra pasif oluyor , anlamadım ki . Yukarıdaki sql deki kastım umarım anlaşılmıştır.Maalesef ki gene kendim açıklama yapıyorum .Diğer arkadaşlarında açıklama yapmasını isterim ..

gelelim wamp servera , wamp server genelde windows platformu üzerinde apache kurulmuş server dır yani bu tür server larda hem windows tabanlı hemde php tabanlı uygulamalşar çalıştırabilirsiniz ama bunun için çok iyi ve bilgili server bilgisi gerekmektedir platform olarak çokda desteklenmeyen 2 platform üzerinde işlem yapmak için tüm açıkları ve hataları kapamalısınız ..Ancak adons ları çoktur ve adonslar tam olarak yüklenmediği müddetçe fazlaca hata ve açık verir..Birde windows platformunda oluşturulduğu için kısmi olarak sanaldır , sanal server hizmeti denir ..Yani bir nevi çakma :))

Fireworks serverlar ise php yi çalıştırmasına karşın pek türkiyede yaygın değil ve desteğide tam değildir Tam olarak firefox üzerinde php nasıl çalışıyor bilmemem rağmen firefox üzerinde php çalıştıran arkadaşların bilgi yetersizliğinden dolayı uygulamalarında anlamsız hatalar ve açıklar aldığını bilmekteyim..Çünkü fireworks serverlar dom denilen bazı apileri barındırmakla birlikte biz bu platformda en iyi flash ve flex çok kullanıcılı aktivitelerde performans almaktayız , eğer hizmet ücretli alınacak bir hizmet ise php platformu için en uygun cihazın deceded ve sanal server yani platformun linux olduğunu bilmekteyim. Üstelik yurt dışlarındaki uygulamalarda her ne kadar cart bilgilerinin alınması yasak değil diyede bilsem türkiye adına konuştuğumuzda maalesef servis sağlayıcı firmalar serverları bilgi yetersizliğinden dolayı ssl i ya linux yada windows platformunda verebilmektedir. Çok azı wamp kullanmasına karşın bu adı türkiyede kullanmamamaktadırlar.

Son düzenleme:

Rawkon

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama sen hala "cahilim ben" diye bas bas bağırıyosun...

sql = structured query language (yapılandırılmış sorgu dili)

mssql, mysql, oracle vs. bunların hepsi veriyi en iyi şekilde stoklama amaçlı yazılımlardır. bu yazılımlara kaydettiklerini çekmek için sql'i kullanırsın.

wamp ise windows'da çalışan paket programdır; ayrı ayrı apache server, php ve mysql yüklemeyip tek seferde hepsini wamp kurarak apache ve mysql sunucu elde edersin.

ve hala "wamp'da fireworks açığı var" cümlene açıklama getiremedin, merakla bekliyorum...

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Neyse arkadaşım fazla uzatmayacağım en üste bazı kelime yada ifade hatalarım oalbilir ama sonuçta açıklamayıda en iyi şekilde gene ben yapmışım burda seninle biliyorum bilmiyorum tartışmasına giripde gerilmenin yada sana bişeyler kanıtlamak için forum kurallarının dışına çıkıp konuyu açan kişinin yanıtını bulmasını engelleyecek yazılar veyahut yazısal sürtüşmenin benim için hiç anlamıda yok sonuçta ben server yada network uzmanı olduğumu bu forumda beyan etmiyorum elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum benim uzmanlığım farklıdır . Bence herkez farklı konuları kendince ii biliyordur o yüzden burakalımda asıl konunun sahibi yorum yazsın sonuçta bu konu onun yazısı ve sorusu ve gördüğüm kadarıyla network alanında birçok şeyi de "senden de bendende" ii biliyor sen wampa ve firefox e sadece program derken server bile lafı etmeden , arkadaş server demiş , arkasından program yüklemek diyorsun server zaten ham makina , ha evet bildiğin bişeyler var ise tartışıp laf kalabalığı yapıp burada benle sürtüşmenin yada bu şekilde cevaplar vermenin anlamı yok bildiğin şeyleri burası açık bir platform aslanlar gibi açıklar yazarsın ama açıklamada yapmıyorsun yada yapamıyorsun , amaç insanlara yardımcı olmaksa ben elimden geleni yapıyorum ama sen de, benim bir hatam varsa yada yanlış ifade etmişsem , herkezin anlayacağı dilde açıklama yazmayı , paylaşımda bulunmayı , öğretmeyi dene ...Aksi halde burdaki bu tür yazılarının yada konuyu 2 satırla kanıtlama çabalarınınki seninde ilk satırın yanlıştır (" ikisi de apayrı programlar ve amaçları çok başka..." program değil server ı vardır programları yüklersen wamp server olur ) veyahut konuıyu başka yere getirme uğraşılarının , ne benim için nede bir başkası için hatta bu forum için önem ve ehemmiyeti zatende bir anlamı bulunmamaktadır..

Son düzenleme:

Digidigi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aman gözünüzü seveyim vazgectim lütfen tartismayin . ikinizde ayni seyi söylüyosunuz ama anlam veremiyorum hala tartisiyorsunuz .....

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
:)) :) :))Yok arkadaşım ben tartışmıyorum yardımcı olmaya bu vesile ile bende bişeyler öğrenmeye çalışıyorum ama bana kanıtla denirse bende açıklama yapıyorum ben server uzmanı değilim diye bilen açıklasın sonuçta ... Neyse bunu boşver de ben sana bişey soracağım bu konularda araştırman olduğunu düşünerek , fireworks serverlarda php nasıl çalışıyor bu konuda bir bilgin varmı ? Yada farkları yada avantajları bilgi verebilirmisin ?

Son düzenleme:

tuNc

🏆Pro Tasarımcı🏆
valla bende wamp da firefox acıgı var cumlene anlam veremedim dostum :S

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Rawkon ben ne soruyorum sen ukalaca ne cevap veriyorsun.. Ben firefox serverda php nasıl çalışıyor diyorum sen bide php server yaz google a bak zormu diyorsun çok komikce .. :))

Discovering the Fireworks RPC server – Part 1: XML and socket communication | Adobe Developer Connection nasıl oluyormuş fireworksun serveri sen önce ingilizce öğren ,ben google kullanmasını senden iyi biliyorum ben rpc de nasıl çalıştığını soruyorum ,sen Fireworks (RPC) serverın ne anlama geldiğini bulda , sonra idda et .. Al bak kaynaktan

"The basic goals when using the RPC server are to establish a TCP socket connection to the Fireworks RPC server and then send JavaScript commands over the channel. A socket is an open connection to a server—in this case, the Fireworks server—and it allows XML-formatted data to be sent and received over the channel."

Ha 1. sayfasına bakarsanda burda php yi de desteklediğini yazmış ben nası destekliyor yada çalıştıran varmı diyorum

"
While you may not have known that this kind of remote communication with Fireworks was possible, this feature is up and running the moment you start the program. It's called the Fireworks RPC (remote procedure calls) server. The RPC server is a sentinel that runs behind the scenes, continually listening for activity to respond to. You can send the RPC Server instructions for almost any command you want to run in Fireworks, and you can communicate with the RPC server through Flash, .NET, PHP, or any language that can send XML over a socket connection."

şimdi sen adobeden iyimi biliyosun ? Yoksa alakasız zıtlaşıyormusun ? Sorum php server kelimesi mi benim :))....Ki senle zıtlaşmaya ayıracak zamanım yok derdim bu sorunun cevabını bulmak

Son düzenleme: