Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tipografi denemesi

TRY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gebzewebdizayn.com

Uploaded with ImageShack.us

Daha önce hiç yapmamıştım zaten ne olduğunuda burda öğrendim ve kendi fotoğrafımla bir deneme yaptım, bakalım siz ne diyeceksiniz. Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

prozium

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum bu gördüğüm en saçma tipografi

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
google'a tipografi yazıp, resimlerde aratarak neden sorusuna binlerce cevap bulabilirsiniz.
Başarılar...

TRY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gebzewebdizayn.com
google'a tipografi yazıp, resimlerde aratarak neden sorusuna binlerce cevap bulabilirsiniz.
Başarılar...

Bu kadar saçma bir yorum olamaz.
Şunu anlamıyorum, madem google'dan resimler aratarak bulucam cevabımı, o halde neden buraya çalışmalarımızı yüklüyoruz? neden yüklüyorsunuz? Sadece, güzel eline sağlık lafını duymak içinmi. Eğer anlamlı eğitici bir yorum yapmayacaksanız yorum yapmaya ne gerek varki.

Mesajımda ilk tipografi çalışmam olduğunu belirtmiştim, dolayısıyla yanlışlarımın olması normal yani birşeyler öğrenmek istiyorum, o halde sadece kötü demenin bana ne katacağını bekliyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse sadece kötü, vasat, olmamış gibi yorumlar yapanları ciddiye almıyorum, kimseninde almamasını tavsiye ediyorum, burası paylaşım olduğu kadar eğitim yuvası ise eğitici yorumlar yapmak en doğrusu geri kalanının varlığı gereksizdir. Hatta bence yorum yaptığı konuyla ilgili hiçbi çalışması bulunmayanları bile ciddiye almamak gerekir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Nur

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
İlk çalışma olarak düşünülürse gayet hoş. Birde beyaz yerlerdeki turgay yazılarını kaldırarak deneyin derim.
Yorum yapan arkadaşlar neyle kıyasladıklarının farkında değiller. Ciddiye almayın.

İyi çalışmalar.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Şunu anlamıyorum, madem google'dan resimler aratarak bulucam cevabımı, o halde neden buraya çalışmalarımızı yüklüyoruz? neden yüklüyorsunuz? Sadece, güzel eline sağlık lafını duymak içinmi. Eğer anlamlı eğitici bir yorum yapmayacaksanız yorum yapmaya ne gerek varki.

Mesajımda ilk tipografi çalışmam olduğunu belirtmiştim, dolayısıyla yanlışlarımın olması normal yani birşeyler öğrenmek istiyorum, o halde sadece kötü demenin bana ne katacağını bekliyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse sadece kötü, vasat, olmamış gibi yorumlar yapanları ciddiye almıyorum, kimseninde almamasını tavsiye ediyorum, burası paylaşım olduğu kadar eğitim yuvası ise eğitici yorumlar yapmak en doğrusu geri kalanının varlığı gereksizdir. Hatta bence yorum yaptığı konuyla ilgili hiçbi çalışması bulunmayanları bile ciddiye almamak gerekir.

ilk çalışman olarak fena değil. tipografiden az çok anlarım. metinlerle ve harflerle yapılan görsel çalışmalar. kimi insan silüeti yapar, kimi metinlerle fotoğrafları birleştirir vs. vs. vs.
örnek tipografi çalışmalarını incelemeye devam ettiğin sürece ilerde daha iyi işler çıkacağından şüphem yok.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org

Şimdi sevgili kardeşim,

Tipografi yaptım diye foruma bi iş yüklüyorsun... Yükle elbette... Ama bir yandan da hayatında hiç tipografi görmediğin, ya da baktığın halde görmediğini de belli ediyorsun...

Yapmaya çalıştığın işteki metod hatasını yüzüne vurunca da kızıyorsun.

Oluyomu böyle...

Böyle mi grafiker olunuyo....

önce bi bak, bi incele, el oğlu ne yapmış, neden yapmış, nasıl yapmış... Ondan sonra yükle ne yükleyeceksen...

ayrıca grafikerler.net forumuna çalışma yüklerken bir yerlerde, hep olumlu eleştiriler alacaksınız, hep yapıcı, gayret ettirici mesajlar gelecek diye bir garanti mi veriliyor?

saçma bir iş yapmışsınız, amaçsız bir iş yapmışsınız, ne idüğü belirsiz bir iş yapmışsınız...

Bunu da arkadaşlar söylemiş... Yine yapın yine söylerler...

Ben aksine işine yarayacak ufkunu geliştirecek bir şey önerdim sana... Neresinden anladığın yine sende biten bi mesele...

Öyle ben yaptım oldu, benim de sanat anlayışım bu, ama bu daha benim ilk çalışmam yaaaa.... lı savunmalara benim karnım tok... diğer arkadaşları bilmem.

Sevgiler, saygılar, başarılar dilerim canım kardeşim.

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
tipografiyle istenen sanırım birbiri ardına gelen harflerin büyüyüp küçülmesi daralıp genişlemesi incelip kalınlaşmasıyla hatta koyuluk ve açıklıklarıyla oynama yapılarak çalışmanın bu şekilde hacminin sağlanmasıdır sizin yaptığınız çalışma da resmin üzerine metni yerleştirmek olduğu için tipografi olmadığı yönünde eleştiri alıyor sanırım
yine de emeğinize sağlık

TRY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gebzewebdizayn.com
Şimdi sevgili kardeşim,

Tipografi yaptım diye foruma bi iş yüklüyorsun... Yükle elbette... Ama bir yandan da hayatında hiç tipografi görmediğin, ya da baktığın halde görmediğini de belli ediyorsun...

Yapmaya çalıştığın işteki metod hatasını yüzüne vurunca da kızıyorsun.

Oluyomu böyle...

Böyle mi grafiker olunuyo....

önce bi bak, bi incele, el oğlu ne yapmış, neden yapmış, nasıl yapmış... Ondan sonra yükle ne yükleyeceksen...

ayrıca grafikerler.net forumuna çalışma yüklerken bir yerlerde, hep olumlu eleştiriler alacaksınız, hep yapıcı, gayret ettirici mesajlar gelecek diye bir garanti mi veriliyor?

saçma bir iş yapmışsınız, amaçsız bir iş yapmışsınız, ne idüğü belirsiz bir iş yapmışsınız...

Bunu da arkadaşlar söylemiş... Yine yapın yine söylerler...

Ben aksine işine yarayacak ufkunu geliştirecek bir şey önerdim sana... Neresinden anladığın yine sende biten bi mesele...

Öyle ben yaptım oldu, benim de sanat anlayışım bu, ama bu daha benim ilk çalışmam yaaaa.... lı savunmalara benim karnım tok... diğer arkadaşları bilmem.

Sevgiler, saygılar, başarılar dilerim canım kardeşim.

Öncelikle benim yazdğım mesajı okumadığınız yada okuduğunuzdan birşey anlamadığınız açıkça belli oluyor.

Ben kesinlikle hiçbir olumsuz yoruma kızmadım şöyleki; yorum yapan kişi çalışmada hatalar görüyorsa bu hataları söyler, örneğin derki çok kötü bir çalışma çünkü ......... ve sonra benim o çünkü kısmından alacağım derse bakılır. Ama sen tutarda sırf birşey yazmış olmak için yazarsan o yazından kimsenin bir ders çıkarmasını bekleme. Daha önceki kurduğum cümleye cevap bile verememişsin tekrarlıyorum, madem biz hatalarımızı, nasıl yapacağımızı yada diğer başka şeyleri google' a yazıp bulacaksak daha buraya ne diye paylaşım yapıyoruz. Zira hekez google dan baksın işine ancak şunuda unutmamak gerekir google dan, sadece daha önce verilmiş derslerin, yorumların adreslerini öğrenebilirsiniz. Yani sen burda birşey öğretmezsen başkası başka yerde öğretmezse google kimseye hiçbirşey veremez.

Umarım bu defa okursun.

tipografiyle istenen sanırım birbiri ardına gelen harflerin büyüyüp küçülmesi daralıp genişlemesi incelip kalınlaşmasıyla hatta koyuluk ve açıklıklarıyla oynama yapılarak çalışmanın bu şekilde hacminin sağlanmasıdır sizin yaptığınız çalışma da resmin üzerine metni yerleştirmek olduğu için tipografi olmadığı yönünde eleştiri alıyor sanırım
yine de emeğinize sağlık

Çok açıklayıcı bir yorum olmuş teşekkür ederim. Umarım ben sizlerden tipografi öğrenirken başkalarıda öğretmeyi öğrenir.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
iyi de güzel kardeşim, sen hiç bişey almadan gelirsen ben sana ne öğreteyim... sen tipografi yapcam diye yola çıkıyosun, ama tipografi hakkında hiç bişey bilmiyosun, sonra da ben tipografi yaptım, inceleyin eksiğimi giderin diyosun. Ben de aynen onu yaptım zaten, tipografinin ne olduğunu, nasıl bişey olduğunu bilmiyosun, google da ara, öğren, ona göre bi çalışma yap, eleştirelim...

böle asparagas haberciler gibi metinlerimin içinden kafana göre cümleler seçip onlarla oynuyosun falan... iyi güzel de...

Şimdi her " ben tipografi yaptım ne de güzel oldu" diye gelene öğretici şeyler yazarsak,

gelmeden önce okumuş incelemiş araştırmış arkadaşlara ayıp etmiş olmaz mıyız? oluruz.
mesleğe karşı ayıp etmiş olmaz mıyız? oluruz...

önce sen, mesleği, yapmaya çalıştığın şeyi yücelteceksin ki karşıdan yücelik bekleyesin.

ama sen hiç bir fikrin olmadan haybeden tipografi yapıp nasıl olmuş diye geliyosun... çok insan sever üyelerimiz bunu önemsemiyo olabilir ama,

ben hakaret kabul ediyorum... ama yine de sana yol gösterdim... sevildiğini bileceğine, sidik yarışına kalkıyosun. sonuçta bu meslekte bişeyler yapmak isteyen herkesi bi bakıma seviyoruz ki buralarda vakit harcıyoruz...

ayıbediyosun güzel kardeşim. aç google'ı yaz tipografi, dadaist versiyonuna bak, minimalistine bak, yapmaya çalıştığın şey gibi portrelere bak, Kitch'ine bak. milyon tane farklı tipografi göreceksin. Bunlara bakınca nerde yanlış yaptığını da göreceksin... Hem burda benle didişmemiş olacaksın, hemde mevzuya kısmen hakim olup ciddiye alınacaksın...

ama bu kafayla bi yere varamayacağın gerçeğini anla artık güzel kardeşim.

TRY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gebzewebdizayn.com
aç google'ı yaz tipografi, dadaist versiyonuna bak, minimalistine bak, yapmaya çalıştığın şey gibi portrelere bak, Kitch'ine bak. milyon tane farklı tipografi göreceksin. Bunlara bakınca nerde yanlış yaptığını da göreceksin...

Bak mesajının farkında olmadan yazdığın sadece şurası bütün diğer yazdıklarından milyon kere önemlidir. Bilmediğim birşey olan, çeşitlerinden söz etmişsin küçükte birşey olsa bir yol gösterme var burada, yanlışmıyım. Aksi halde herkez arayacağı bilgiyi google dan sağlayabileceğini bilir. Sende anla artık be kardeşim, sadece kötü demek başka şeydir faydalı olmak başka.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
canım kardeşim, "aç googla bak neden saçma olduğuna dair 1000 tane sebep göreceksin" dediğimde de aynı şeyi söyledim... Hiç tanımadığın insanlardan anne baba şevkati bekleyemezsin ki... Altnda çapanoğlu arayıp, meseleyi kişisel almak yerine söylediğimi yapsan düne nazaran bu güne bir adım ilerlemiş olurdun... Aç incele, nerde yanlışın var görememişsen bu işi yapma zaten, yetenek yoksa bu iş yapılamaz, göz yoksa olmaz... Görebildiysen tekrar yap, eğer bi tarafından tutulabilirse, o zaman istediğine yakın yardımı sadece benden değil, deneyimli bir çok meslektaştan alırsın. ama şu anki seviyende işinin tutulacak hiç bir köşesi yok...

Başarılar dilerim canım kardeşim.

TRY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.gebzewebdizayn.com
:) Onca kelimeden hiçbir anlam çıkaramadıysan daha da söyleyecek hiçbir şey yok. Ben bikaç güne kalmaz öğrenirim tipografi yapmayı ama sen.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
öğrenirsin canım kardeşim, taşı sıksan suyunu çıkarırsın. aynen devam et, destekliyorum seni...

nsacar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
@TRY, çok ısrarlı bir şekilde tartışmayı devam ettirme eğilimindesiniz. Grafink'in ilk önerisi olan "google'da aramak" aslında verilebilecek en normal cevaplardan biriydi. Size bir yol göstermektir o da. Herkes sizin alevlenmeniz üzerine grafink'e yüklenmiş. Şimdi bana da bir dünya cevap verebilirsiniz ben tekrar bu konuya bir şey yazmayacağım. Bakın yaptığınız çalışma tipografi çalışması değil. Siz bir arkadaşınıza "Otomobil aldım. Nasıl güzel mi?" diye sorup bisiklet gösterirseniz nasıl bir cevap alırsınız?

Yaptığınız şey tipografi çalışması sayılmayacağından yapılan yorum hata düzeltmeye yönelik olamaz. Çünkü hata yok. Arkadaşlar yüklenen çalışmayı gördüklerinde sizin tipografinin ne olduğunu bilmediğinizi düşünmüşler demek ki. Fikir vermesi için de iyi çalışmalara bakmanızı önermişler. Bundan daha yapıcı bir yorum yapılamaz ki.