Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tipografi Sayfasi

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar grafik tasarımın en temel tasarım birimini oluşturan Tipografiye ilişkin bir başlık açmakda fayda gördüm. Böylece Tipografiye ilgiyi artırarak burada herkese yararlı bir ortam hazırlayabiliriz. Herkes Tipografiye ilişkin çalışmalarını burada sergilesin ve yorumlar eleştiriler yaparak daha iyi bir seviye gelmek için çaba gösterelim. Kolay gelsin, kalın sağlıcakla.. İlk Çalışmalarda benden olsun..:)
tipografi03ac0.jpg

tipografi04wu5.jpg

tipografi01ar1.jpg

https://img456.imageshack.us/img456/7140/tipografi02zg4.jpg

Son düzenleme:

Benzer konular

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlginç bir durum, Tipografinin önemini bilmeyen insanların olduğunu söylemesi bana kimse.. Tipografi bilmiyorsanız Grafik Tasarımda bir hiçsiniz demek..

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
İlginç bir durum, Tipografinin önemini bilmeyen insanların olduğunu söylemesi bana kimse.. Tipografi bilmiyorsanız Grafik Tasarımda bir hiçsiniz demek..

İnsanlar çalışıyor aceleci davranmayınız. Mutlaka cevap ve örneklerini gösterecekler olucaktır. =)

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Tipografide ilk kural okunabilir olmasıdır. bunu ilginç bir kompozisyonla birleştirirsen dahada başarılı olmuş sayılırsın. keşke helipokter yerine helikopter yazsaydın. Aceleci ve heyecanlısın, eğer bunları kontrol edip sakin bir şekilde düşünmeye başlamazsan daha çok hata yaparsın.

Sevgiyle kal......

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu yaptığım çalışmalar Tipografiyi anlatma çalışmalarıdır. Herhangi bir afiş ya da dergi gibi işler gibi düşünmeyin. Tipografiyi tipografide görmeye çalışılarak yapılmıştır.
Helikopter yazısına gelince bir anlık dalgınlığımdan olmuş o da, ama orayı değilde başka yereleri görürseniz daha faydalı olur..
Kolay gelsin, kalın sağlıcakla..

N/A

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tipgrafi deyin ce aklıma gutenberg geldi :} tipoğrafi deyince googlede arama yaparsanız ne oldugnu cok kolay bir sekilde görürsünüz ofset baskınada önce kullanılan baskı sistemidir tipografi kursun karflerle yapılan bir çalışmadır. tipografidende öncesine gidersek elle harf çizimine yani. temel olan alfabemizde 29 adet harf vardır. bunlardan E-F-T-L küçük harfdir. M-A ise büyük harftir. geriye kalan harfler ise normal harfler sayılır. peki nelerdir bu küçük büyük ve nırmal harfler. yazınızı yazmadan önce hesaplarsınız. belli bir ölcüye yazınızı ortalamak için. diyelimki normal harfinie 5cm verdiyseniz byük harf olan m yada a ya 6 cm verirsiniz. küçük harfe ise 4 cm verirsiniz. birde espas dediğimiz olay vardır. nedir espas? harf aralarındaki boşluga denir espas. günümüz de 1 cok grafikerin bilmediği bir olaydır. suan ben tasarımlarımı pc de yaparken bile espas özelliğini yapıyorum. örnek verecek olursak diyelimki KÜLTÜR yazdık L ile T arasındaki boşluğu kısaltırım.. sevgler saygılar. cahit hocamada cok katılıyorum imla kuralları cok önemlidir.. :} herkes hata yapabilir ama 1 grafikerin imla kuaralarında hata yapmaması gereklidir.

Son düzenleme:

mapuskus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.mustafaduzenli.com
CorelDraw hocam gayet açık ve gayet net açıklamış.. ayrıca cahit hocamda gerekeni söylemiş.. bize düşen de ders almak.. dimi ?

by_macintosh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tipografi konusunda bir paylaşımım olacak bilemiyorum buna izin var mı?
N. Kemal Sarıkavak'ın TİPOGRAFİNİN TEMELLERİ adlı kitabı bence her grafik tasarımcıda yana bu işle ilgilenen kişilerde bulunmalı mutlaka.

mapuskus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.mustafaduzenli.com
Üstad kitap için teşekkür ederim..

bu arada Tipografi ile ilgili 2 örnek sanırım daha güzel aydınlanırız..

featherbynestenbx4.jpg

motiontypographywipbyhauu8.jpg

Son düzenleme:

grafik_adam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
N. Kemal Sarıkavak'ın kitabı var bende ayrıca kendisi ile de görüştüm, gerçekten tipografi konusunda çok iyi birisi..

by_macintosh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Rica ederim gerçekten üstad.
Birde sürekli yabancı grafik tasarımcıların çalışmalarına hayran kalıyoruz. Onları takip ediyoruz gibi bir hava seziyorum. Bizim kendi tasarımcılarımız da mükemmel denilecek şekilde işler çıkartıyolar.

Kimler mi? O kadar çok var ki mesela; Bülent Erkmen buyrun =)

Moderatör tarafında düzenlendi:

by_macintosh

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bahtinur gerekeni yapmış zaten :( özür diliyorumm