arkadaşlara katılmakla beraber birkaç çeşit vinil germe tabela örneğide ben ekleyeyim.
1)kasanın kenarlarında ( beko kasa olarakda tabir ettiğimiz iç aksağamı aluminyum olan kasalarddır ) kanal vardır vinile takılan aparatlar sayesinde gerilir bu germe sistemi vinile zarar vermez ( aynı kasa ve vinil üst üstte kullanılmadığı müddedce ) bu germe mükemmeldir özel bir pensesi vardır ama büyük firmalarda

2.15 cm aralarla kuş gözü atılmış vinil (profil kasalı ) kasnak sayesinde gerilir bu ışıksız tabelarlarda uygulanır (dışarıdan spotla aydınlatıla bilir)
3.yine nizami şekilde delinen vinil yay aparatlarığla gerilir.
gelelim arkadaşların bağsettiği germe yöntemine şimdi germe aparatı bir çok modeli vardır (benim bildiğim 3 değişik pense var mesela ) en uygun fiyatlı olan pense çeşidi bildiğimiz pensenin ağzına kaynatılan iki lamadır.(tavsiye etmem vinili yırta bilirsiniz ) öbür iki adet pense nerede satılır bilmiyorum kusura bakmayın
germe konusunda nasıl yapmalıyım da pot olmasın diyorsanız ( şimdiden tecrübe olmadan zor olduğunu belirtmeliyim ) eyer dijital baskılı ise vinil dikkatli olun grafikerler baskıyı genelde biraz büyük yapar (doğrusuda budur ) ve dört tarafından ortalanan vinil benirli yerlerden zımbalanır ( sonra o belirli yerlere attığı zımbaları söker ona göre atın sizde zımbanızı

) uzun kenardan birini baz alarak çakar sonra germeye başlar vs
vinil baskısızsa zımbalayacak usta için dağa kolay olur...