Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web tasarımında css

zaptik

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar benim kafama takılan olay şu css ile yapılan bir site örneğin bu hazır css templateler photoshoptamı tasarlanıyo yada hangi programda tasarımı yapılıyor.şimdiden ilginiz için teşekkürler:neutral1:)

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle css kodlamadan önce photoshop ile ciziyorum ben ama şekil yaratabilcegin ve kaliteli resim kaydedebılcegın her program uyar illiustrator,photoshop,coreldraw vb birsürü programla cızdıgınız sekıllerı textmate ler yardımıyla kodlayabılırsınız ..:)

Kısacası
Resim oluşturmak için ; illiustrator,photoshop,coreldraw vb. cizim programları
Kod oluşturmak için ; dreamweaver , textmate vb birsürü css kodlamaya izin veren program.. :)

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dreamweaver ve Frontpage'i tavsiye ederim.

escape_lea

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel dökümanlardır daha önce çok işime yaramıştı.
sagolasın color

alonefanky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.terraspanturkiye.com
İçinde resimlerle bütünleşmiş hemen hemen her site photoshop tarzı programlar ile sadece tasarlanıyor. Daha sonra bunu html olarak kaydediyorsınuz.

Gerisi sana kalmış. İster dreamweaver iste başka bir programla onu açar düzenlersin. Eğer dahada ilerisini sorarsan kod gerektiren bölümleri veya varsa modülleride eklersin.

zaptik

🌱Yeni Üye🌱
yw arkadaşar aslında ben swf olarak wep sitesi tasırımını biliyorum ama
photoshopta tasarladığım wep sitesini css ye aktarmada sorunum var:(

alonefanky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.terraspanturkiye.com
yw arkadaşar aslında ben swf olarak wep sitesi tasırımını biliyorum ama
photoshopta tasarladığım wep sitesini css ye aktarmada sorunum var:(

Photoshopta yaptığın tasarımı öncelikle Slice tool ile parçalara ayırıyorsun. Bu nasıl olur kısmı sana ve sitenin şekline bağlı. Daha sonra File>sawe for web seçeneğinden web için uygun kayıt bölümüne geçiyorsun. Burada kayıt ederken ise only for html seçeneğini karşına çıkan menüden seçiyorsun. Tıpkı paintte normalde bmp kaydederken biyerden jpg yapıyosun ya onun gibi bi seçenek.

Daha sonra bi tane images klasörü ve bi tane html dosyası olarak convert yapmış olkutyor photoshop. Sen burada html dosyanı dreamweaver tarzı progrmlarla açıp gerekli düzenlemeyi yapman lazım. E tabi bunun içinde html, css (css oluşturmak, css atamak) bilmen gerekiyor. Zor değil doğru dökümanlarla bi kaç günde öğrenebileceğin bişey.

azzap

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkürler arkadaşlar ellerinize sağlık..