Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yaratıcılığınızı Körüklemenin Yolları

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Daha önce tasarımcılar için yaratıcılık ve motivasyon üzerine bir kaç kelime etmiştim. Bu kez daha da efektif bir kaç yöntemle, çalıştığınız projeleri baharatlamanın ya da bloke olduğunuz zamanlardan kurtulmanın yollarına göz atalım.

Sınırlar Çizin

Daha öncekilerden farklı olarak düşünceleriniz, fikirleriniz için birer sınır oluşturun, bunun için basitçe bir liste çıkarıp, bu listedeki maddelerin dışına çıkmadan düşünmeye çalışın. Böylece elinizdeki işe daha çok odaklanarak farklı yollar ile kafanızı karıştırmadan, ortaya daha yoğun elementlerle dolu bir yaratıcı iş çıkarabilirsiniz.

Risk Alın

Daha iyi sonuçlar için daha yaratıcı ve farklı çalışmalar yapmayı deneyin. Kısacası risk alın, bir önceki yöntemin tam aksine, kafanızdaki sınırları kaldırın ve burada bu yöntemi kesinlikle kullanamam dediğiniz ya da diyeceğiniz stilleri bile denemeye çalışın. Ortaya güzel bir karışım çıktığını göreceksiniz.

Tersini Yapın

O ana kadar yaptıklarınızı karşınıza alıp, bir de çalışmalarınız tersten okuyun, ve tersini deneyin. Örneğin beyaz arkaplan çalıştığınız bir tasarımda, bu yöntemle siyah arkaplan deneyin. Köşeli elementlerinizi yuvarlaklaştırın mesela. Faydasını göreceksiniz.

Eğer Yöntemi

Yukarıdaki tersini yapın yöntemi ile ilişkili bir başka yöntemde eğer yöntemi. Tasarımınız sarı ağırlıklı, eğer mavi yapsaydım nasıl olurdu sorusuna yanıt arayın. Eğer bu kutular sağda değil solda dizili olsa nasıl olurdu gibi sorular türeterek tasarımlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Aklınızdakileri Görselleştirin

Daha önce burada da belirttiğim gibi, yanınıza bir moleskine ya da not alabileceğiniz malzeme ile kalemler taşıyın. Aklınıza gelen bazı şeyler not alın hatta o notları görselleştirin. Size dönüşü çok faydalı olacak!

Zihin Haritaları Kullanın

Mind Map yani zihin haritaları sadece çalıştığınız proje ile ilgili değil, tüm hayatınıza yön verecek bir çalışma yöntemi. Burada yer alan bir konferansımda zihin haritası oluşturmak üzerine örnekler vermiştim. Zihin haritaları kullanarak çok daha yaratıcı konseptler oluşturmak mümkün.

Doğada Vakit Geçirin

Zihninizi açmak, daha yaratıcı fikirler bulmak için doğa eşsiz kaynaklardan biridir. Hem sizi sakinleştirir hem de izlediğiniz manzaralarda gördüğünüz detaylarda yakalayacağınız desenler size yepyeni bakış açıları sağlayacaktır.

Alıntıdır.

Bu işe gönül vermiş özellikle yeni başlayanlara bir nebzede olsa ışık tutacağını umuyorum..
Özellikle dışarıda gözlem yapma konusuna kesinlikle katılıyorum, oldukça faydalı diyebilirim..

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Ek olarak efendi gibi evinizde oturmayın.. Gezin, Okuyun, araştırın, dolaşın, müzik dinleyin veya üşenmeyin bir enstruman çalın..

Hah! evet creed..
Yani çıkıp fotosentez yapıp beyin hücrelerinizin kapasitesini boşuna zorlamayın, enerjinizi güzel ve faydalı olacak şeylere harcayın diyorum B|

Sarım iyi diyorum, aferin bana :D az bile diyorum ;)

Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hah! evet creed..
Yani çıkıp fotosentez yapıp beyin hücrelerinizin kapasitesini boşuna zorlamayın, enerjinizi gücel şeylere harcayın diyorum B|

Sarım iyi diyorum, aferin bana :D az bile diyorum ;)

:) fazla zorlama ile çıkan işleri biliyoruz piyasada..kafayı sakinleştirmek, boşaltmak ve işe odaklanmak için en uygunu müziktir.
Yeri gelir ağlatır, yeri gelir coşturur, yeri gelir dalar gidersin, yeri gelir isyan edersin olan bitene..

Anahtar paspasın altında değil, müzik notalarındadır. (şimdi uydurdum kullanan olursa alırım telifi :))

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
:) fazla zorlama ile çıkan işleri biliyoruz piyasada..kafayı sakinleştirmek, boşaltmak ve işe odaklanmak için en uygunu müziktir.
Yeri gelir ağlatır, yeri gelir coşturur, yeri gelir dalar gidersin, yeri gelir isyan edersin olan bitene..

Anahtar paspasın altında değil, müzik notalarındadır. (şimdi uydurdum kullanan olursa alırım telifi :))

Bana kalırsa nefis bir ayrıntıya değindin creed zira müzik, özellikle tasarım yaparken bireyi motive eden bi olgu.. Yani eminim beynin çalışmayan bölgelerine ulaşıp çok rahat reaksiyona neden olabilir..

Eee.. Ne diyoruz.. Müzik tasarımcının redbulludur :D bolca tüketime gidiyoruz :D

Yalnız iyi uydurdun he creed talep olur :D

Son düzenleme:

amexus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Two Steps From Hell"

Fragman müzikleri yapan bir gruptur kendileri. Müzik videolarını izlerken kendinizi acayip gaza gelmiş ve motive olmuş hissetmeniz işten bile değildir.

Benden de ufak bir tavsiye.. İyi çalışmalar hepinize..

grafist1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herşeyden önemlisi otobüste giderken telefona gömülmeyin, insanları izleyin. :)

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Herşeyden önemlisi otobüste giderken telefona gömülmeyin, insanları izleyin. :)

Hımm.. Aynı fikirdeyim ;)

Biseferinde, kadının birinin çantasından şu bildiğimiz diyanetin kalın takvimini çıkarıp birkaç sayfa kopardıktan ve biraz inceledikten sonra tekrar çantasına attığına şahit olmuştum :) :)

İnsanlar hayatlarını neden bukadar arapsaçına çevirir anlamıyorum..
Yinede itiraf etmeliyim ki seyri keyifliydi :)