Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yardım:toplu şekil editleme

gursusoner

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar net yazdıysam bir çare bulamadım ben corelde 3mm bir daire yaptım diyelim sonra bunlardan binlerce var sonra bunların hepsini birden 2mm yapmam gerkiyor tek tek değilde 1kererede yapmam mümkünmü mümkünse ban resimli anlatack olan biri varmı lütfen :(

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
kurallara göre topiğinizin başlığı konuyu açıklayıcı olmalı
bu seferlik düzeltildi ancak birdahaki sefer konu kapatılır

iyireklam10

🌟Usta Tasarımcı🌟
replace den yapabilirsin renk ve text yapabiliyorum ama objeyi hiç denemedim ..!
:)
ama yapılabildiğin biliyorum

gursusoner

🌱Yeni Üye🌱
arkdaşamım bana açıkça anlatsan ben coreli tam olarak ayrıntısına kadar kullanımıyorum bana mümkünse resimli heyer olmzasa ayrıntılı anlat anlıcağın acemiyim bn biraz lütfen

iyireklam10

🌟Usta Tasarımcı🌟
üst menüden sırası ile tıkla
Edit>Replace Find> Replace Objects
sonra burdanda ayarları giriyorsun neyi nasıl değiştireceksen ama ben
renk ve text değiştiriyorum obje değiştirmedim ama burdan değiştiğini biliyorum
renk için replace den color seçeneğini seçiyorsun isteidğin kadar aynı rengi değiştirebiliyorsun..

yada texti

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
2 veya 3 gün önce bu konuda bir arkadaşımız yazı için detaylı ve resimle anlatım yapmıştı corel kısmında bulabilirsin replacayi biraz kurcalarsan bulacağına eminim.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
1 tane 3mm daire yi ufaltıp 2mm ye %kaç ufaldıgını gör sanırı%66.79 fiala olucak ondan sonra tüm dairelri seçip %66.79 ufaltırsan 2mm ye düşür daireler kolay gelsin

birde konunun tam açıklık kazanması için neyapmak istediginin resmini atarsan daha anlaşılır olur replacede sanırım öyle bişey yok bu arada

N/A6

🌟Usta Tasarımcı🌟
https://www.grafikerler.net/corelde...azla-ayni-olan-renkleri-degistirme-t9847.html

arkadaşımız burda renk değiştirmeyi anlatmış bende çizgiyi anlatayım diğer menüleride incelersen olayı kavrarsın zaten.
replaca123po6.jpg

https://img232.imageshack.us/img232/1489/replaca124rk6.jpg
https://img176.imageshack.us/img176/3920/replaca125og8.jpg
https://img176.imageshack.us/img176/3909/replaca126ts7.jpg

arkadaşlar umarım anlatabilmişimdir. Özür Dilerim yoğunum fazla vakit ayıramadığım İçin. Bu menüyü biraz kurcalarsanız text - renk değiştirmeyide kavrarsınız. Corel karıştırmakla yıpranmıyor :)

gursusoner

🌱Yeni Üye🌱
olmuyor malesef bana lazım olan dağire deli olucam yokmu bunun çağresi yaw 3-4 aydır ben bu olayı araştırıyorum birtürlü yapmış değilim :( lütfen bi çağre

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim bildiğim kadarıyla maalesef bu konuda bir kısa yol yok.
Tek tek daireleri seçip yapman lazım. Veya binlerce varsa tekrar dizmen büyük bir ihtimalle daha kısa sürer.
Bir tek şöyle bir yardım edebilirim. Bir daireyi 2 mm yaptığında diğerlerini seç Ctrl+R yap sonra diğerini seçmek için TAB'a bas yine Ctrl+R yap. Bence tek çare bu.
Yine de baya uzun sürer. Kolay gelsin. :)
Eğer sakıncası yoksa dosyayı bana yolla ben düzeltip geri yollayabilirim. veya en azından en kısa yolu söylerim

gursusoner

🌱Yeni Üye🌱
arkdaşım yarım için tşkür ederim ama ben bunu herzaman yapıyorum bana herzaman lazım oluyor yani freehand çook güzel oluyo ama ben tekrar binlerce modeli freehanla açamam bunu mutlaka bir çaresi vardır ama ne inş. bilen biri çıkar

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
dairesel filan demiştin ona göre yaptım ama istedigin gibi seçebilirsin object managerden dan birde yapmak istedigin işin detayını buraya bir görsel olarak atarsan daha iyi anlaşılır görüşmek üzere
dershepsiiy4.jpg

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vaaay çok güzel, bunu bilmeme ramen aklıma gelmedi. Teşekkürler

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gursusoner arkadasimizin anlatmak istedigi tam olarak $u: sizlerin anlattiginiz herhangi bir yontemle secili objelerin boyutlarini degisitirecek " ancak bu yeni olculendirme olurken secili objelerin hic birisi sayfa uzerindeki konumunu degistirmeyecek"...

yapilan tum aciklamalardaki islemler sonucunda objeler sayafada kayiyor, saniyorum arkadasimiz bitmis bir isin uzerinde degisiklik yapacak ve o yuzden kayamalarin olmasini istemiyor anladigim kadari ile,, maalesef corelde freehandin o ozelligi yok yani objeleri tek tek yeniden olculendirmek zorunda,,
iyi calismalar

soneremir

🌱Yeni Üye🌱
taş

hepsini kombinle contur seçeneğinden içe doğru istediğin ölçüyü ver ctrl+k yap istemediğini sil

sebograph

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esyazilimbilisim.net
eğer objelerin sayfadaki yeri ve sayısı değişmeyecekse arkadaşımızın sorunun çözümü gayet basit en baştaki objeyi seç ölçüsünü elle gir merkeze doğru orantılı olarak küçülecektir object manager da diğerlerinin hepsini birden seç ve ctrl+r yap bütün objeler yeri değişmeden olduğu yerde küçülecektir ama aralarındaki boşluk artar eğer aralarındaki boşluğunda değişmesini istemiyosan daire sayısını artırman gerekicek bunuda ilk daireni sağ altından tutup sol üste doğru küçültürsün gene diğerlerinin tamamını seçip ctrl+r yaptığun zaman bütün daireler ona yaklaşarak küçülecektir bu sefer aradaki mesafeleri korumuş fakat objelerin yerini değiştirmiş olursun eğer ikinci seçenek işini görüyosa boş kalan kısımları kopyalayarak doldura bilirsin umarım yardımcıolabilmişimdir