Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

2 Soru ve Sorunum var, yardım lütfen..

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba arkadaşlar..

Photoshopta çok acemi sayılmam ama eksiklerim oldukça fazla yine de.

Bir reklam ajansının sitesinde referanslar bölümünde yaptıkları işlerde dikkatimi çeken çalışmalar oldu. Yapımının basit olduğunu düşündüğüm 2 adet çalışmanın, PS'da nasıl yapılabileceğini öğrenmek istiyorum.. :sweating:

Fotoğraflar aşağıdadır.

1. Fotoğraf:

2. Fotoğraf:

1. Fotoğraf için sorum: Fotoğrafın sağ alt kısmı, nasıl sol taraftan ayrı şekilde ovalleştirilmiş? Ya da fotonun üstüne eklenen beyaz şeridin o kısmı nasıl kesilmiş?

2. Fotoğraf için sorum: Stroke özelliğiyle kenarlık yapabiliyorum ama 2 adet renk var orda. İki farklı stroke mu uygulanmış?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum :smile:

Son düzenleme:

GizeeMm

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi 1.resimde alt kısımdan basdediorsak resimin kendisinde zaten oval kısım kendin yaparsın onu üzerine oturrtnuş onu bence ne vrki oda yada ben soruyu anlamadım öle mi ?

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
şimdi 1.resimde alt kısımdan basdediorsak resimin kendisinde zaten oval kısım kendin yaparsın onu üzerine oturrtnuş onu bence ne vrki oda yada ben soruyu anlamadım öle mi ?

Sanırım öyle oldu :) Fotoğrafa ovallik vermek sorun değil ama.. Anlatamıcam sanırım. Biri o örnekte bir çalışma yapıp gösterirse çok mutlu olurum :angel:

Demetyildiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yardım

1- Resim oval değil, üzerindeki beyaz çerçeve ovalleştirilmiş. Bu da tahminimce path ile yapılmış. Yani path aracı ile çizim yapılıp, bu çizim seçime çevrilmiş. sonra da seçilen alanın içindeki renk temizlenmiş.

2- Yazıdaki stroke yani kenarlık tek renk. Yazının kendisine Gradient efekti uygulanmış. Yazı istenilen font ve boşutta yazıldıktan sonra, yazı katmanı görüntü katmanına çevrilmiş. Daha sonrasında seçim araçlarından uygun olanı ile yazı alanı seçilmiş ve istenilen 2 renkte gradietn verilmiş.

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
1- Resim oval değil, üzerindeki beyaz çerçeve ovalleştirilmiş. Bu da tahminimce path ile yapılmış. Yani path aracı ile çizim yapılıp, bu çizim seçime çevrilmiş. sonra da seçilen alanın içindeki renk temizlenmiş.

2- Yazıdaki stroke yani kenarlık tek renk. Yazının kendisine Gradient efekti uygulanmış. Yazı istenilen font ve boşutta yazıldıktan sonra, yazı katmanı görüntü katmanına çevrilmiş. Daha sonrasında seçim araçlarından uygun olanı ile yazı alanı seçilmiş ve istenilen 2 renkte gradietn verilmiş.

İlgin için teşekkürler, kısmen yardımcı oldun. Daha açıklayıcı bir anlatım olsa uygulamaya geçerdim ama denemem için iyice anlamam gerekiyor path olayını :/

Demetyildiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1. görselde beyaz bir çerçeve yaptığını fakat ovalliği henüz vermediğini düşün. Pen tool ile oval olarak silmek istediğin alanı çiz. Çizimi bitirdiğinde Window>Paths ile Paths menüsünü aç. Orada Work Paht alanını göreceksin. ona çift tıkla ve pathi kaydet. Sonra kaydolan pathe sağ tıkla ve Make Selection seçeneğini seç. Feather Radiusu 1 olarak ver ve onayla. Çizdiğin alan seçime dönüşecek. Daha sonra seçili alanın içini temizle. İstediğin sonuca ulaşırsın.

Son düzenleme:

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
1. görselde beyaz bir çerçeve yaptığını fakat ovalliği henüz vermediğini düşün. Pen tool ile oval olarak silmek istediğin alanı çiz. Çizimi bitirdiğinde Window>Paths ile Paths menüsünü aç. Orada Work Paht alanını göreceksin. ona çift tıkla ve pathi kaydet. Sonra kaydolan pathe sağ tıkla ve Make Selection seçeneğini seç. Feather Radiusu 1 olarak ver ve onayla. Çizdiğin alan seçime dönüşecek. Daha sonra seçili alanın içini temizle. İstediğin sonuca ulaşırsın.

Çok sağol arkadaşım çok yardımcı oldun bu kez bana.

Bu hem soruma cevap oldu hemde ileride yapacağım çalışmalar için path'in mantığını kavramamı sağladı. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.. :smile:

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Rica ederim, iyi çalışmalar dilerim...

Tekrar rahatsız edicem ama 2. fotoğraf için uygulama yaparken bir sorun var.

Yazıya Rasterize Type uygulayıp görüntü katmanına dönüştürdükten sonra Stroke uygulayınca, önceden verdiğim Outer Glow'un rengi gri'den beyaza dönüyor ve Stroke kenarları da kötü görünüyor. Fotolar aşağıda. Sizce nedir bunun sebebi? Görüntü katmanına dönüşünce kalite düşüyor mu?

STROKE'TAN ÖNCE

STROKE'TAN SONRA

Demetyildiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önce yazıyı görüntü katmanına çevir. İstediğin işlemleri daha sonra uygula. İstediğin sonuçları elde edeceğini düşünüyorum.

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
Önce yazıyı görüntü katmanına çevir. İstediğin işlemleri daha sonra uygula. İstediğin sonuçları elde edeceğini düşünüyorum.

Yazıya Outer Glow uyguladıktan sonra görüntü katmanına çevirdim, sonra Stroke uyguladım. Görüntü katmanına çevirip Stroke uygulayınca kenarlar kötü göründü işte.. İlginç bir sorun.

Neyse sizi yormayayım bigün çözerim belki :smile:

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
boş bi layer açıp yazıyla birleştirdikten sonra stroke atmayı denedin mi üstad ?

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
boş bi layer açıp yazıyla birleştirdikten sonra stroke atmayı denedin mi üstad ?

Yazıyı yazdıktan sonra mı boş layer açıp yazıyla birleştiricem? Bunu bana resimli anlatım yapıcak biri varsa çok dua ederim var ya :) Bilenin 15dk'sını alır en fazla..

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
1.resim için pen tool ile seç kardeşim resimdeki gibi sonra resimden çıkartırsın o sana uzun geliyorsa önce yazıları falan yazarsan sağ taraftaki resim varya onun oraya bi tane Rounded Rectangle Tool ile bi oval şekil çizersin sonra resmi üzerine maskelersin.
2. resim içinde önce yazıyı yaz sonra sonra o yazıyı kopyala çok hafif büyüt kenarlık gibi olur sonra o büyüttüğün layer'ada stroke eklersen olur sonra hepsini birleştirirsin zaten. bu uzun yolu. kısa yolu ise kardeşim outher glow falan var kenarlıklar falan onlarla önce bi kenar çizgisi belirlersin kardeşim sonra stroke atarsın buda olabilir ..

kolay gelsin kardeşim.

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
1.resim için pen tool ile seç kardeşim resimdeki gibi sonra resimden çıkartırsın o sana uzun geliyorsa önce yazıları falan yazarsan sağ taraftaki resim varya onun oraya bi tane Rounded Rectangle Tool ile bi oval şekil çizersin sonra resmi üzerine maskelersin.
2. resim içinde önce yazıyı yaz sonra sonra o yazıyı kopyala çok hafif büyüt kenarlık gibi olur sonra o büyüttüğün layer'ada stroke eklersen olur sonra hepsini birleştirirsin zaten. bu uzun yolu. kısa yolu ise kardeşim outher glow falan var kenarlıklar falan onlarla önce bi kenar çizgisi belirlersin kardeşim sonra stroke atarsın buda olabilir ..

kolay gelsin kardeşim.

Eyvallah kardeşim. Belirttiğiniz farklı yöntemlerle çözdüm sonunda.

İlginiz için teşekkürler Demetyildiz ve mecityilmaz :smile:

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
önemli değil kardeşim bilgi paylaştıkça güzeldir. :)

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
bak helal olsun ne kadar güzel yapmışsın aslında uzun yöntem değil pratik alıştıktan sonra çok basit gelicek sana helal olsun devam kardeşim başarılar :)

Popular Demand

🌟Usta Tasarımcı🌟
bak helal olsun ne kadar güzel yapmışsın aslında uzun yöntem değil pratik alıştıktan sonra çok basit gelicek sana helal olsun devam kardeşim başarılar :)

Eyvallah kardeşim. Gerçekten de öyleymiş çok basit şeylerde zorlandığım zaman sinirim bozuluyor ama sizin gibi yardımcı olan arkadaşlar sayesinde herşey öğreniliyor.

Harika bir site burası :smile:

CMFERADOR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.500px.com
İkinci resim için:
Görüntü katmanına çevirisen eğer daha sonra yazıyı değiştiremezsin (mesela etrafındaki renkler hoşuna gitmedi falan), değiştirebilmek için sil baştan yapmak gerekir. Onun yerine yazı katmanına birinci stroke efektini verdikten sonra katmana sağ tıklayıp "Convert to Smart Object" seçeneğini seçip ikinci bir stroke efekti daha verebilirsin, hatta aynı işlemi uygulayarak sınırsız sayıda stroke veya diğer efektleri verebilirsin ve istediğin zaman orjinal yazıyı/renkler/büyüklüğünü değiştirebilirsin.

Birinci resim içinse;
Bence o bina resmi png şeklinde yani saydamlık var, ve etrafına stroke efekti verilmiş, kimse gidip de öyle basit bir şey için Pen tool'la falan uğraşmaz.