Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3DMAX Krom yazı problemi!

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️

Krom endirekt aydınlatmalı harf yapmaya çalışıyorum, ekteki görsel istediğim gibi aslında ama daha çok plexi kutu harfe benzedi. Nasıl tam aynalı krom etkisi oluşturabilirim? Nerede yanlış yapıyorum, tavsiyede bulunabilecek arkadaşlarımız var mı?

Teşekkürler.

Benzer konular

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

Krom endirekt aydınlatmalı harf yapmaya çalışıyorum, ekteki görsel istediğim gibi aslında ama daha çok plexi kutu harfe benzedi. Nasıl tam aynalı krom etkisi oluşturabilirim? Nerede yanlış yapıyorum, tavsiyede bulunabilecek arkadaşlarımız var mı?

Teşekkürler.

mental ray in içindeki glow tekniğiyle bunu yapabilirsin .. render mental ray !!
tr3d_212_render.jpg

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️

Benim istediğim tam anlamıyla bu aslında. Vray ile yapamam mı? Teşekkürler

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ahşap üzerindeki text'in kaplamalarını istenilen şekilde yaparsan bu işin içinden çıkarsın... anladığım kadarıyla senin sorunun kaplamayla ilgili...

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
nasıl bir materyal kullandığınızı bilemiyorum ama metallerde gerçekçi görünüm almak öncelikle ışık ardından da render ayarları ile alakalı bir konudur. en kaliteli materyali bile kullansanız, sahnede kullandığınız ışık ve render motorunuz uygun ayarlara sahip değilse istediğiniz sonucu alamazsınız.

Not: Vray ile gayet güzel yapabilirsiniz. Vray bu iş için var zaten..

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
sahnede ışık olarak ne kullandığınızı, hangi motorda render aldığınızı söyleyebilirseniz, ona göre tavsiyelerde bulunabiliriz.
mesela basit bir öneri, eğer render işlemini vray'de yapıyorsanız, sahneye vray light ekleyin.

ışığın önemini en basit şekilde şöyle anlatayım size; kendinizi gece yarısı ya da alacakaranlıkta bir ormanda düşleyin. etrafınızda binbir çeşit çiçek, rengarenk bir doğa mevcut olacaktır. ancak akşam olduğu için ışık olmayacak, dolayısı ile bu muhteşem renklerin hiçbirini göremeyeceksiniz. ya da gördüğünüz, seçebildiğiniz çiçeklerdeki renkler gerçek bir gün ışığında gördükleriniz gibi olmayacak.

3d programlarında modelleme ayrı bir iş, ışık ayarları ve render ayarları ise apayrı bir iş. abartılı gelebilir belki ama render motorlarını tüm fonksiyonlarıyla öğrenmek için max'i öğrendiğiniz kadar zaman harcayabilirsiniz.

ayrıca masada kullandığınız kaplamada uvw kullanın. sahnede özellikle yuvarlak hatlı nesneler çoğunluktaysa mutlaka hdr kullanın. gerçekçiliği önemli ölçüde artırdığını göreceksiniz.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
vray light değil de target spot kullanmışım.

HDRI hakkında çok değil hiç bilgiye sahip değilim. Öğreneceğim İnşAllah. Render ayarları çok ayrı bir dünya farkındayım yolun başındayım ama ilk programı açıpta ekranın bir oyana bir bu yana gittiğini çizdiğim bir şeyin nerde olduğunu bulamadığım zamanlarımı hatırlayınca iyi yol katettim :) İlginiz için çok teşekkür ederim, deneyimlerinizden faydalanmak beni mutlu eder

Teşekkürler.