Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

a3 katalog basımı yardım

onurozturk44

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar
a3 sayfasına yaptığım katalog çalışmamı dijital baskı merkezinde bastıracam.çalışmam ise şöyle;

katalog a3 sayfasından 2 adet olacak arkalı önlü.normalde ise yani corelde 4 sayfadır.
fakat çalışmam a3 arkalı önlü olduğundan 4 adet
a3 ü ortadan katladğımızdada 8 adet sayfadan oluşmaktadır.

yani bu kataloğu elinize hazır birşekilde aldığınızda ortadan katlanmış haliyle 8 normal sayfadan oluşmaktadır.
2 a3 sayfası >arkalı önlü 4 adet a3 sayfası > ikiye katlandığındada 8 adet normal sayfa

şimdi sorunum ise şurada;

coreldraw programında a3 olarak 4 page çalışmam var.2 ve 2 olmak üzere arkalı önlü bastıracam.

dijitalcinin yazıcızı tek seferde arkalı önlü basabiliyor.ben bastırmaya giderken arkalı önlü olabilmesi için bir ayar yapmam gereklimidir.yoksa 4 page çalışmayla direk gidip basacak arkadaş bu sayfayla bu sayfa arkalı önlü basılacak diye belirtmem mi gereklidir.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
benim tavsiyem;
burada anlattığınız gibi
çalışmalrınızı yanınıza alın baskıcı arkadaşla birebir karşılıklı bu sorunu çözersiniz...

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
baskıyı yapacak arkadaşa hangi sayfanın arkasına hangisinin geleceğini söylersen kolaylıkla problemini halledecektir çünkü bu olay dijital makina operatöründe biter :) zaten örnek baskı aldıktan sonra (varsa eğer sorun) konuyu daha rahat konuşursunuz...

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
sayfalarını a4 lere dönüştürebiliorsan 8 adet a4 yap sonra pdf olarak ayarla. baskıya atarken pdf yazdırmada booklet seçim 1 sayfaya 2 adet diyerek a3 yollarlar ve kitap dizimini adobe reader otomatik olarak yaparak formalar. seni de yormaz ya da bir baş bir son şeklinde sayfalarını montajla a3 olarak sonra arka arkaya yerlestirip pdf yap yine olur. meslela 8-1, 2-7, 6-3, 4-5 şeklinde blokla.