Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ActionScript 3.0 stop komutu her layeri etkiliyor?

pith

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
5 Haz 2012
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar actionscript ile classic tween animasyonunun son karesine tıklayarak stop komutunu yazıyorum ancak bütün animasyonlar duruyor. sadece o layeri etkilemesi gerekmez mi bu nasıl sağlanır.

Birde Morion Tween ile oluşturulan animasyonun layerinde ki key kutusuna tıklayıp action script kodu yazamıyorum, kod yazma ekranında imlec yok ve orada in ActionScript 3.0, code cannot be placed directly on objects.. şeklinde devam eden bir açıklama var ekranın ortasında?

Birde şöyle sorayım yazdığımız action kodunu sadece bir layer için geçerli olmasını sağlayacak bir kod var mıdır nasıl yazılır?
 

Benzer konular

Yontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
6 Haz 2012
Mesajlar
40
Tepkime puanı
0
Yaş
35
classic tween biting durum zaten kod yazmana gerek yok ki :)
 

mornatari

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
11 Şub 2009
Mesajlar
97
Tepkime puanı
0
birincisi: diğer layerlarda tween varsa onlarda durur. sonuçta timeline'a stop demiş oluyorsun. eğer diğer layerlardaki animasyonların movieclip içerisinde olursa durmaz. çünkü movieclipin ayrı timelineı vardır. komutu sadece bir layer için kullanamazsın. sembollerle düzenli çalışmayı öğren derim. boş bi sayfa aç bi kaç deneme yap. kavrarsın olayı. sonra çalışmanı bu mantığa göre düzenle.

ikincisi action script 3.0 de nesnelere kod yazamazsın. action script 2.0 de kaldı o olay. key frame yazmak istiyorsan sahnede boş bi yeri tıkla zira eğer seçtiğin karede nesne varsa nesnen seçiili olduğundan flash nesneye kod yazmaya çalıştığını sanır ve uyarı verir.
 

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,495
Tepkime puanı
32
Web sitesi
www.d3niz.com
O tweeni bir movie clip içerisine koyarsan, ve mcTween.gotoAndstop(sonframe); dersen olur. :) MovieClip'i ana sahnene koymayı da unutmamalısın tabii. :D
 
Üst