Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

After Effectste Neden Fps Düşüklüğü Yaşıyorum ?

soresger2121

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İyi Günler

Yeni aldığım sisteme After effect CS 5 i yükledim yanlız videoları oynatırken fps düşüklüğü yaşıyorum öncellikle sistemimi yazmak istiyorum:

İ5 2500K 3.30 6 mb Lc işlemci
4 gb kingston cl 7 1333 mhz 2X2 ram
Gts 250 1 gb open GL 3.0 ekran kartı
7200 Rpm Seagate Hdd

benim görüşüme göre ram yetersiz gibi çünkü çalışırken ram miktarını ne kadar artırsam after effect rame bayağı yükleniyor ram kullanım miktarı 2.200 e kadar çıkıyor ben ne kadar artırsam o kadar artar yani sistmele birlikte toplam 3.60 a kadar çıkıyor, işlemcide ise en fazla % 50 ye çıktığını gördüm benim anakartta 4 adet dual ram kanalı var 2 sini 2X2 yle doldurdum diğer 2 sinede aynı ramlerden takarsam 8 gb a çıkarırsam oynatmada sorun yaşamam mı? illaki 12-16 gb mı kullanmak lazım? aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...

aloha34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.vimeo.com
Fps düşüklüğünü nerede yasıyorsun prerenderdamı renderdamı proje ıcındemı cıktındamı ? detay verırsen yardımcı olabılme şansımız artar

soresger2121

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Renderda fps düşüklüğü yaşayacağımı biliyorumda zaten render yaparken pc dokunmam sonuçta iş ortaya çıkaracak. Ancak Tımelınede compositona eklediğimi videoları oynatırken ram kullanılıyor ya tımelınenin üst kısmında yeşil bir uzun çizgi beliriliyor bir süre sonra o çizgini başı sıfırlanıyor yeşil çizgi belli bir uzunuluğa sahip olduktan sonra video 8 fps de falan ilerliyor ram kullanımına baktığımdaysa 3.6 gb ram kullanıyor toplam ram miktarım 4 gb bende diyorumki videoları oynatırken yani prenderdan kastınız efektili videoları oynatmaksa işte onları rahat oynatmak veyahut o yeşil çizgini biraz daha uzun olmasını sağlamak ramemi bağlı ram mi yetmiyor? işlemci kullanımı şuana kadar en fazla % 50 kullanımda rami 8 gb yaparsam after effects için yeterlimidir size ?

issaa

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım aynı sorun bende de var. 4gb ram fps de sorun oluyor. çözünürlüğü değiştirerek izleme yapıyorum. 8gb ram şart. ayarlardan ram olayını kontrol et hepsini kullanmıyo olabilirsin. bende 2.5 gb after için 1.5 diğer uygulamalar için ayrılmış. bu konuda bilgisi olan varsa bizi bir aydınlatsın:)

aloha34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.vimeo.com
After effects Pc de 3 gb dan fazla ram kullanmıyor.kullanmak ıstıyorsanız mac kullanmanız lazım o zaman ıstedıgınızce ram kullanabılırsınzı.cs5 te degısıklık varmı bu konuda bılmıyorum ama cs4 te bu sekılde

prerenderdaa yesıl cızgıler evet ramlarınızle alakalı tabı kompozısyondakı efektlerlede alakalı hepsı bır orantıda etkılıyor ızlemenızı.

elturco78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mümkün olduğu kadar cache temizliği ve purge yapman lazım, bir kaç preview render aldıktan sonra iyice şişer after ve ilk başta 10 saniye gösterebilirken sonraları 2-3 saniyeye kadar düşer, birde multiprocessinge dikkat et, sequance renderlar için çok yardımcı olur ama onun haricinde kapalı tut, o da zorlar... ama bunların yanında ekran kartı, ram, işlemci gibi şeylerde önemli tabii...

soresger2121

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yabancı bir eğitim cd sinde izledim after effects cs 5 te ne kadar ram olursa o kadar performans artar 16 gb a kadar performansta yüksek miktarda artış oluyor ondan sonrası 24-32 gb ta o kadar artış olmuyor yani 8-12-16 arası ram miktarı kullanmam lazım yeni pc olduğu için ilerde 4 gb cl 7 leri satıp çift 4X4 alıp 16 gb yaparım işlemci bazında sıkıntı yok işlem yapınca % 50 yi aşmıyor orası iyi ekran kartı ise Nvdıa'nın open gl olduğu için Adobe ürünlerinde hiçbir sıkıntı yaşatmıyor bir tek sorun ram ve hdd de sanırım hdd yerinede ilerde ya iyi bir hdd ya da ssd oldumu cs 6 yıda görürüz herkes görüşünü paylaştığı için teşekkür ederim kesinllikle sorun ramlerden bu arada cs 4 64 bit kullanmadım 32 bitte zaten 3 gb ı aşmıyor ama cs 5 te ise 3.5 gb tı köklüyor ben ne kadar izin veririsem o kadar artıyor kullanım o yüzden kasıyor program, ram şart teşekürler.