sahip çıkmamız gereken o kadar çok şey var ki!
bunu da unutmayalım...
"bir ülken'in lisanı yoksa, o ülkenin insanı yoktur."
1- "Alfabe alfa ve beta ile başlayan lisanı temsil eder.Bizim kullanmamız gereken ise "abece" dir.Çünkü bizim dilimiz a,b ve c harfleri ile başlıyor."
Alfabenize de sahip çıkın ! demisin Operadevil 69.
Ama o "de" baglaci hiç de iyi olmamis.
Sanki alfabenizi de unutmayin, hani onu da bir zahmet aliverin bir yerlere der gibi.
Öyle olmaz "Alfabene sahip çik", gibi bir sey demelisin
Çalisman güzel ama, ben daha degisik bir calismani beklerim.
"Sanki alfabenizi de unutmayin, hani onu da bir zahmet aliverin gibi" düşünme benim orada de bağlacını kullanmada ki amaç kızgınlık belirtisi, bu hatayı yapacak kadar sağduyusuz değilim
Düşündüğün gibi değil bunu ben demiyorum türk dil kurumu diyor. ben desem senin yazdığın gibi yapmak zorundayım burada büyük ve halka konuşan ben değil o yani türk dil kurumu...ops1:
Alfabenize de sahip çıkın ! demisin Operadevil 69.
Ama o "de" baglaci hiç de iyi olmamis.
Sanki alfabenizi de unutmayin, hani onu da bir zahmet aliverin bir yerlere der gibi.
Öyle olmaz "Alfabene sahip çik", gibi bir sey demelisin
Çalisman güzel ama, ben daha degisik bir calismani beklerim.
Bence arkadaşın çalışması gayet başarılı ve profesyonel eğer sloganı "Alfabene sahip çık" şeklinde koysaydı bu çok basit, insanların gözüne sokarmış gibi ve sığ bir slogan olurdu bence pek çok şeyinize sahip çıktığınız gibi alfabanize de sahip çıkın anlamı, başarılı bir slogan olmasına nedendir... Tipografi bilgisi de afişteki fontları kullanışından görülmekte.. BAŞARILAR![]()
Daha önce horus arkadaşımızın buna benzer başka bir konuya yazmış olduğu küçük ama gözlerden kaçan önemli ayrıntıyı sizlerle paylaşmak isterim:
HORUS´isimli üyeden Alıntı
1- "Alfabe alfa ve beta ile başlayan lisanı temsil eder.Bizim kullanmamız gereken ise "abece" dir.Çünkü bizim dilimiz a,b ve c harfleri ile başlıyor."
Not: Yukarıda ki alıntı horus arkadaşımızın mesajından bu konu ile alakasız yerler çıkartıldıktan sonra buraya eklenmiştir.