Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

alkışları almak istiyorum

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
---Acı kaybımız

3 ay önce ailemize katılan, Necmi ismini verdiğimiz kaplumbağamız dün vefat etmiş. Aile arasında sade bir törenle evin arka bahçesine gömdük.

Hayvancağız durduk yerde can verdiği için gidip Necmi'yi aldığımız dükkanın sahibine sebebinin ne olabileceğini sorduğumuzda ''Abi onlar kış uykusuna yatar'' cevabını almış bulunmaktayız, hepimizin başı sağolsun. Bu vicdan azabıyla ben de çok yaşamam herhalde.

--- Annemin Maceraları

Shrek'in fragmanlarını gösteren bir televizyon kanalında, el ele tutuşmuş Shrek ve Fiona'yı gören annem, 'Bunlar Süleyman ve Nazmiye Demirel çifti mi?' diye sordu! Seçememiş gözleri o mesafeden.

--- Alfabe

Ben de bu yıl okula başlayan torunum için kuvvetli bir moral alkışı istiyorum. Daha ikinci gün: 'Örrrtmenim, taa evden buraya tel çizmeye mi geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan öretmicen mi?' deme cesaretini gösterdiği için.

--- Annem!

'Bu taraf bitti.' diye CD'yi arkasına çeviren ve sonra da 'CD çalar çalışmıyor!' diye feryat eden anneme alkış az geliyor!

---- Modem

Yemek masamın üstünde duran modeme uzun uzun bakan anneanem 'Bu ne?' diye sordu. Ben de kolay anlasın diye 'Hani benim bilgisayarım var ya onunla internete giriyorum. İşte internete girmek için o kutu zorunlu.' diye uzun uzun açıkladım. Anneannem dinledi beni; 'Yani modem bu' dedi ve konu kapandı...

--- Yaz Okulu

Bir alkış da annesine yaz okulunu kazandığı müjdesini veren üniversite öğrencisine gelsin. Bu yaratıcılığa şapka çıkartılır.

--- Beyin göçü

Tikky olduğu her halinden belli olan kızımız Beşiktaş-Taksim midibüsünde yanındaki arkadaşına dert yanmaktadır. ''Şekerim dördüncü kez girdim ÖSS'ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerika'ya o olucak. Böyle böyle beyin göçü oluyor işteeaa!'' Sen git, masrafları ben karşılıyorum.

--- Alman yazar

Bir alkış da lisede edebiyat dersinde okuduğu şiir bitince sınıfa dönüp 'Bu şiiri ünlü Alman yazar Goethe yazmıştır' diyen hocaya, 'Niye, kağıt bulamamış mı?' cevabını veren arkadaşa gönderelim.

--- Düz mantık

Eğer bir sokakta yürüyorsanız ve camında ''Bu ev kiralıktır'' yazılı bir evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldiğiniz bir başka evin camında ''Bu da'' yazısını görürseniz bilin ki Trabzon'dasınız.

--- İngilizce yazılısı

Bir alkış da ingilizce sınavında 'Nice ........' şeklindeki boşluğu 'Nice mutlu yıllara!' şeklinde dolduran, dahi mi aptal mı olduğunu henüz anlayamadığımız öğrencime istiyorum.

--- Hügo'lar Beşledi

Bir alkış da lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak okurken V. Hugo'ya 'Beşinci Hugo' diyen arkadaşımıza gelsin.

--- Ne zaman?

Kardeşim karne almıştı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 'Sakın çocuğun moralini bozmayın, sakın kötü bir şey söylemeyin.' Uyarılar özellikle babama yönelikti; 'Hele de sen, sakın çocuğun gururunu kırma.' Babam daha fazla dayanamadı ve sordu; 'Karne için ne zaman özür dileyeceğiz?'

---- Havale

Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor: 'Parayı kim alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?' Teyzem cevap veriyor: 'Bu paranın hayrını görme İnşallah yazalım.'

--- Lamba

Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.'

--- Hacim nedir?

Öğretmen bir arkadaşımdan naklen; 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2.

sorusu: 'Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.' Öğrencimizden gelen

cevap: 'Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?'

---- Asabi Polis

Hareketli bir Bağdat Caddesi akşamında, polis abilerimiz rutin olduğu üzere devriye gezmektedir. Işıklarda müşteri bekleyen taksiye yaklaşılır ve; ''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1 saniye' işareti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir ardından; ''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!''

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
bir alkış veren yokmu bea :)

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
--- Lamba

Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.'

:alkis: Teşekkürler :)

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Atamızın Öğrettiği Yoldan Saptık

:crying:
Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay alabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkının, an'anelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir."
"Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."
Mustafa Kemal ATATÜRK

Son düzenleme:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑

:crying:
Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay alabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkının, an'anelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir."
"Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."
Mustafa Kemal ATATÜRK

ilk olarak bilmeni isterim ki TÜRKÇE'yi senden daha iyi kullanmaya ve kullanmayanları uyardığıma emin olabilirsin. he şive denen birşeyde vardır ki bu TÜRKÇE'yi bozmak değil yörelere ait birşeydir. sadece İstanbul TÜRKÇE'si de yoktur. GÜZEL YURDUMUN her köşesinde TÜRKÇE konuşulur ama şive faklılıkları vardır ki bu yüzden de kimse kimseyi yargılayamaz.
şimdi gelelim benim konumla senin yorumuna. benim konuma neden böyle bir yorum yaptığını örnek vererek açıklamak zorundasın. ki kimseyi sebepsiz yere yargılayamazsın_?

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
''TÜRKÇE'yi senden daha iyi kullanmaya ve kullanmayanları uyardığıma emin olabilirsin. (he şive) denen birşeyde vardır ki bu TÜRKÇE'yi bozmak değil '' Anlayamadım o parantez içindeki kısmı:rofl: Bu imla hatalarını bu forum sitesi içinde en fazla yapan benim dir kabul ederim bunu o da acaleci dikkatsiz olmaktan kaynaklanıyor. Sana Atatürk ün sözüyle neden cevap verdiğimi açıklarım ama forumda siyaset yapmak yasak olduğundan bu yolu seçtim.

Ayrıca ''alkışları almak istiyorum'' başkığınada halk tabiri ile düzkontak oldum diyebilirim

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
''TÜRKÇE'yi senden daha iyi kullanmaya ve kullanmayanları uyardığıma emin olabilirsin. (he şive) denen birşeyde vardır ki bu TÜRKÇE'yi bozmak değil '' Anlayamadım o parantez içindeki kısmı:rofl: Bu imla hatalarını bu forum sitesi içinde en fazla yapan benim dir kabul ederim bunu o da acaleci dikkatsiz olmaktan kaynaklanıyor. Sana Atatürk ün sözüyle neden cevap verdiğimi açıklarım ama forumda siyaset yapmak yasak olduğundan bu yolu seçtim.

Ayrıca ''alkışları almak istiyorum'' başkığınada halk tabiri ile düzkontak oldum diyebilirim

bazı şeyleri anlayamadıysan kusura bakma benim anlatacak vaktim yok ve ben öğretici değil bir eğitimciyim.
iki siyaset yapmak yasak diyorsun ama siyaysi yolla cevap veriyorsun senin dediğinden ben bunu anlıyorum.
başlığa gelince o konuyu iyi incelersen neden öyle bir başlık atıldığınıda anlayabilirsin diye düşünüyorum.
neyse ben daha fazla polomiğe girmek istemiyorum. konunun başka yönlere çekilmesi beni çok rahatsız etti. umarım bunun farkındasındır. litfen bazı şeyleri sadece kendi anlamak istediğiniz gibi anlayın. birazda öobjektif bakarak konuyu daha iyi anlayarak yorumlayalım.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
---- Modem

Yemek masamın üstünde duran modeme uzun uzun bakan anneanem 'Bu ne?' diye sordu. Ben de kolay anlasın diye 'Hani benim bilgisayarım var ya onunla internete giriyorum. İşte internete girmek için o kutu zorunlu.' diye uzun uzun açıkladım. Anneannem dinledi beni; 'Yani modem bu' dedi ve konu kapandı...

Bunun şiveyle ne alakası var sende bunu açıklamak zorundasın. konuyu açıyorsan.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
---- Modem

Bunun şiveyle ne alakası var sende bunu açıklamak zorundasın. konuyu açıyorsan.

ee pekala bunun türkçenin bozukluğu ile alakasını söylemek zorundasın sende bana. ben her yazıda şive var diye bi imada bulunmadım.
yaa dediğim gibi ben konumda polomik yapılmasını sevmiyorum varsa başka bilmek istediklerim iletilşim bilgilerimde adresim mevcuttur oradan ulaşabilirsin ok

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
ilk olarak bilmeni isterim ki TÜRKÇE'yi senden daha iyi kullanmaya ve kullanmayanları uyardığıma emin olabilirsin. he şive denen birşeyde vardır ki bu TÜRKÇE'yi bozmak değil yörelere ait birşeydir. sadece İstanbul TÜRKÇE'si de yoktur. GÜZEL YURDUMUN her köşesinde TÜRKÇE konuşulur ama şive faklılıkları vardır ki bu yüzden de kimse kimseyi yargılayamaz.
şimdi gelelim benim konumla senin yorumuna. benim konuma neden böyle bir yorum yaptığını örnek vererek açıklamak zorundasın. ki kimseyi sebepsiz yere yargılayamazsın_?

2 dakika önce ne yazdığını hatırlamayacak kadar balık hafızalısın. senin gibi eğitimcileri eğitim arenasından silmek gerekiyor.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
2 dakika önce ne yazdığını hatırlamayacak kadar balık hafızalısın. senin gibi eğitimcileri eğitim arenasından silmek gerekiyor.

sözlerine dikkat et hakaret edici sözler sarfetmeni önermem. ve iki dakika önce ne yazdığımı gayet iyi hatırlıyorum. evet şiveden bahsettim ama her kelimede ve her yazıda şive olacak demedim. ve sana soruyorum o yazıdaki TÜRKÇE hatasını gösterirmisin örnek verdin yaa o zaman onda bi hata olması gerekiyor

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
sözlerine dikkat et hakaret edici sözler sarfetmeni önermem. ve iki dakika önce ne yazdığımı gayet iyi hatırlıyorum. evet şiveden bahsettim ama her kelimede ve her yazıda şive olacak demedim. ve sana soruyorum o yazıdaki TÜRKÇE hatasını gösterirmisin örnek verdin yaa o zaman onda bi hata olması gerekiyor

Orada hızlı konuşmaktan dolayı sözlü anlatım bozukluğu söz konusu. Şive değil o. Kelimeyi biraz daha hızlı konuşursanız ananem şeklinde çıkar ağızdan. Halbuki herkes onun ''anneannem'' olduğunu bilir.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
Orada hızlı konuşmaktan dolayı sözlü anlatım bozukluğu söz konusu. Şive değil o. Kelimeyi biraz daha hızlı konuşursanız ananem şeklinde çıkar ağızdan. Halbuki herkes onun ''anneannem'' olduğunu bilir.

özür dilerim bundan sonra yazdığım bütün yazılarda ve açtığım bütün konularda dilbilgisine çok dikkat edeceğim.
bu arada konumda polemik olmasını istemiyorum varsa başka sorun yada sorunların iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsin ok
not: bu yazı farkında isen graficafeye açılmıştır. maksat gülmektir.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
özür dilerim bundan sonra yazdığım bütün yazılarda ve açtığım bütün konularda dilbilgisine çok dikkat edeceğim.
bu arada konumda polemik olmasını istemiyorum varsa başka sorun yada sorunların iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsin ok
not: bu yazı farkında isen graficafeye açılmıştır. maksat gülmektir.

Estağfurullah ben istemeyerek haddi aşan kelimeler sarf ettiğim için özür dilerim. Son olarak ''anneannem'' kelimesi anadoluda ''nene'' veya ''nine'' şeklinde kullanılır genelde. Ayrıca ''nene'' ispanyolcada baba ''nine'' kelimeside ingilizcede 9 rakamı anlamına geliyor.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
sorunun hallolmsına sevindim ve ayrıca verdiğin bilgiler içinde teşekkürler

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bende en son komik bir hafızamda kalan bir bilgiyle cümleme son vereyim. Biraz gülelim. Vakdi zamanında Türkmenistan bağımsızlığına kavuştuktan sonra.O zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel açılış ve kutlamalara katılmak için Türkmenistana gidiyor. Açılış ta spiker Türkmen olduğundan Süleymen Demireli takdim ederken ''Türkiyenin en büyük oğlanı'' diye takdim etmiş. :smile: gerçek bu.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Bende en son komik bir hafızamda kalan bir bilgiyle cümleme son vereyim. Biraz gülelim. Vakdi zamanında Türkmenistan bağımsızlığına kavuştuktan sonra.O zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel açılış ve kutlamalara katılmak için Türkmenistana gidiyor. Açılış ta spiker Türkmen olduğundan Süleymen Demireli takdim ederken ''Türkiyenin en büyük oğlanı'' diye takdim etmiş. :smile: gerçek bu.

Bu polemikten sonra bu da iyi geldi :) Bihatam var mı? :)