Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

amatör salon çalışmam 3DSM8 - Vray - PHP

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Bu işde 37 gün 23 saat 16 dk. 24sn lik biri olarak, çalışmada mutlaka eksiklikler görmediğim detaylar var, yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum. Çalışma Yarımdır, detaylar yapılacak, şu ana kadar ışık,Modelleme, kaplamalar, gerçekçilik üzerinde durduğum için, bir sahneyle fazla uraşmak istemiyorum, arkadaşlar şu anki durumum için, sonuç değil başlangıç önemli, başını düzgün bilmediğimiz bir konuda sonuçtan düzgün bişey çıkmayacağını düşünen biriyim, aslında hayatımızın her alanı böyle değilmidir ? Başlangıç ve gidişat iyi olursa sonuç iyi olur ! sizden yardımlarınızı, önerilerinizi, tecrübelerinizi, fikirlerinizi,eleştirilerinizi, yorumlarınızı bekliyorum...

Modelleme: 3Ds Max 8
Vray 1.50 Rc
Photoshop CS4

Render: 3000 x 2250 Pixel
Render Süresi: (8 Çekirdek 16 gb Rem) 6dk 18sn

Kaplamalar: Photoshop CS4
Işıklar: Vray 1.50 rc 2 Adet Vray Sun 2 Vrayfun
Modelleme: 3Ds Max ile yapıldı.

Arkadaşlar çok sorunum var ve daha çok çalışmam gerek, fakat asıl sorunum, bir projeyi afaki yapmak (göz hassasiyeti) ile yapmak istemiyorum, ışıkların, kaplamaların, metal krom plastik gibi objelerin gerçek değerlerini bilerek çalışmak istiyorum, daha çok yeniyim ve bu konudada fikir verirseniz mutlu olucam, herkeze başarılar.
sahnedeki hazır nesneler belli (çiçek, kitap, kadeh)
Bu konuda fikri olan herkezi bekliyorum.

hakansaloncopy.jpg

Benzer konular

arizek

🌟Usta Tasarımcı🌟
eline saglik hocam.. bu sahnede daha cok hazir model kullanmissin, farkediliyo.. gittikce daha iyi sonuclar alacaksindir..
isik hosuma gitmedi.. ortada parlamis.. bence perde kullanmayip isigi disaridan verseydin daha rahat ederdin..
sandalye ve masa senin modelin mi ? model de, kaplamalari da cok iyi bence..
koltuklar da hazir model degilse iyi olmus diyebilirim..
kac gun oldu bilmiyorum ama ben de yeni sayilirim max konusunda.. gorebildiklerim bunlar..
programa daha hakim arkadaslar tavsiyelerde bulunacaklardir..

ama benim aklima takilan;
yukaridaki mesaj metni elinin altinda surekli duruyo mu senin? her calismana o metni mi yaziyosun ?
diger calismanin mesaj metniyle karsilastirdim da, max ogrendigin gun ve render suresi haric hersey virgulune kadar ayni..

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
eline saglik hocam.. bu sahnede daha cok hazir model kullanmissin, farkediliyo.. gittikce daha iyi sonuclar alacaksindir..
isik hosuma gitmedi.. ortada parlamis.. bence perde kullanmayip isigi disaridan verseydin daha rahat ederdin..
sandalye ve masa senin modelin mi ? model de, kaplamalari da cok iyi bence..
koltuklar da hazir model degilse iyi olmus diyebilirim..
kac gun oldu bilmiyorum ama ben de yeni sayilirim max konusunda.. gorebildiklerim bunlar..
programa daha hakim arkadaslar tavsiyelerde bulunacaklardir..

ama benim aklima takilan;
yukaridaki mesaj metni elinin altinda surekli duruyo mu senin? her calismana o metni mi yaziyosun ?
diger calismanin mesaj metniyle karsilastirdim da, max ogrendigin gun ve render suresi haric hersey virgulune kadar ayni..

Teşşekür ederim yorum ve eleştirilerini göz önüne alıcağım hiç şüphen olmasın, senin 3d'de yeni olman bence bişey değiştirmez,çevremdeki profesyonel insanların bile gözünden kaçan yanlış yaptıkları çok şey var, bu işin içinde olmaktan kaynaklanan bişey, yani bir işi yaparken bazen gözünden kaçan şeyler oluyor, olaya dışardan bakan biri rahatlıkla ters giden şeyleri görebiliyor,
illaki 3d bilmek şart değil, tüm yaşadığımız alanlarda ışık gölge yansıma vs. o kadar göz aşinalığı olmuşki, dışardan bakan biri, modeldeki yanlışlığı, garipliği fark edebilir. bu nedenle bence yorum alırken sadece, uzmanlaşmış kişilerden değil, sıradan hiç alakası olmayan birindende yorum almak mantıklı olabilir. bu nedenle bnim gelişimim için anlayan anlamayan herkezin yorumları çok önemli oluyor, hele bide bu işin piri olmuş insanlar çalışmamı yerden yere vuracak kadar eleştirdiklerinde dahada mutlu oluyorum, ben olaya usta gözler yanlışları buluyor diye bakıyorum, zaten yorum ve eleştiri almak için, yaın yapıyorum, aaa çok güzel olmuş densin diye değil ! iyi yada kötü çok çok güzel olmuş, herşeye güzel olmuş diyen insanlar var zaten, burdaki insanlardan dürst düşüncelerini, yorumlarını ve eleştirilerini, fikirlerini bekliyorum.

hazır model konusuna gelince, çalışmamda (bardak, kitap, çiçek) hazır model, bunun dışındaki objeler,
AVİZE : Line + Enable in Vievport + küre ile yaptım,
KARTONPİYERLER : Line + Enable in Vievport + Extured
KOLTUKLAR: Editpoly Smoot Vs.
PERDE: Reaktör Vs.
HALI: Makarna halı yapmaya çalıştım, Bump + Displacement Vs.

Umarım çalıştıkça daha iyi sonuçlar alrım, Işık Benimde pek hoşuma gitmedi aslında, fakat ışık kaplamalar ve yansımalar meteryaller konusunda yeterli değilim, bunun nedeni şu anda modelleme üzerinde durmaya çalışıyorum, ayrıca burası akrabamın evi, aslında bu benim iş olarak yaptığım ölçülerle çalıştığım bi çalışma, ilerleyen zamanlarda umarım eksiklerimi tamamlicam,
bence sandalye ve masa modelli güzel oldu yanlız kaplamayı istediğim gibi yapamadım,

konu açılış metnimi aynı kullanmam gerektiğini düşünüyorum çünkü, bu metin sizden asıl istediğim şeyleri anlatıyor, çalışma hakında bilgi veriyor, :) max ogrendigin gun ve render suresi, ve Render: 3000 x 2250 Pixel, kısımları değişik,

yorumların, yönlendirmelerin, eleştirilerin için tekrar tşk.

maybach

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet Daha çok çalışmanız gerek. 3 adet kaplama içinde en iyisi parke olmuş sanırım. Avizelere fallof uygulanmış. Cam ya da plastik olabilirdi. Pencerenin olduğu bölümde çok sorunlar var . ( perde cam ışıklandırma ) Duvardaki tablolar havada kalmış. Çalışırken left top front açılarından kontrol edersen bu sorun kalkar. Arkadaki yemek bölümünde de orantısılık var. malzemelerin değerlerini bilmek istiyorum demişsiniz. Böyle bir değer materyalde yok bildiğim kadarıyla. Her sahnede bu değerler değişir. Tavsiyem işi öğrenene kadar hazır materyaller kullanarak inceleme yapabilirsiniz. Işık değerlerini ise ies lightlar sayesinde öğrenebilir kullanabilirsiniz. İlk çalışmalara göre iyi. Başarılar

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Evet Daha çok çalışmanız gerek. 3 adet kaplama içinde en iyisi parke olmuş sanırım. Avizelere fallof uygulanmış. Cam ya da plastik olabilirdi. Pencerenin olduğu bölümde çok sorunlar var . ( perde cam ışıklandırma ) Duvardaki tablolar havada kalmış. Çalışırken left top front açılarından kontrol edersen bu sorun kalkar. Arkadaki yemek bölümünde de orantısılık var. malzemelerin değerlerini bilmek istiyorum demişsiniz. Böyle bir değer materyalde yok bildiğim kadarıyla. Her sahnede bu değerler değişir. Tavsiyem işi öğrenene kadar hazır materyaller kullanarak inceleme yapabilirsiniz. Işık değerlerini ise ies lightlar sayesinde öğrenebilir kullanabilirsiniz. İlk çalışmalara göre iyi. Başarılar

:D:D:D:D 1 sene önceki ilk çalışmamdı bana nostalji yaptırdın :D son çalışmalarımı gördünmü bence onlarada yorum yazmalısın , bide onlara bak , ben burdaki insanların eleştirilariyle çalışmıştım hey gidi günler 8 ay evde oturdum, sabah akşam çalıştım bilenleri bilir :) şimdi bu çalışmam 1 sene önceki çalışmam bakınca kendime güldüm , sizin sayenizde iyi biyerde çalışarak bu işe devam ediyorum, darısı başınıza, evde max çalıştığım dönemler geldi aklıma :)

maybach

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Baktım iyi ilerleme olmuş :) ama hala ışıklandırma kaplama ve son render ile sorunlar var . Bunlar da ne 8 ayda ne 18 ayda öğrenilir. Ben 6 senedir 3d işindeyim :) lütfen polemik yaratmayınız.

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
benim bi tanıdık var , max 2 ile başladı bu işe kaç sene olmuştur ? ne polimiki arkadaşım ? zaman (6 sene) neyin kanıtı ? kim kimden daha iyi yarışı içindesin, neyin peşindesin anlayamadım ben ? istersen 20 senedir işin içinde ol, ne ilgisi var, ayrıca bu beni ilgilendiren bi konumuki ? ben işimi yaparım , sen işini yaparsın, ben senden dahamı iyim dedim ? ama senden daha çok kazanırım diyebilirim, bu işler pazarlamayla ilgilidir , ben sana 1999'dan beri reklam sektöründeyim dedimmi ? yaptığın işle ilgili çevrende alakalı kaç kişi tanıyorsun 5 mi 10 mu ?

maybach

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) arkadaşım sakin ol kimse sana birşey demedi ki. Yalnız işimi olumsuz eleştiren biri benden bir çıta üstte olmalıdır. Aksi takdirde bilmediği şeylere de yorum yapmış olur. Benim eleştirim seni bir çıta yukarı kaldırabilir. Lütfen eleştirmeden önce düşünelim. Saygılar

maybach

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu sondu. Burada daha önce de başıma geldi bu. Herkese başarılar. İşini iyi yapmak kötü sonuçlara yol açıyor burada.

isisS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gökhan, 37 gün için gayet iyi görünüyor. Yeni çalışmalarına yorum yapmak dileğiyle iyi çalışmalar..

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Kişi kendi gözündeki merteği görmeden neden arkadaşım senin gözünde şu mertek var der anlamış değilim.. Çıta yükseltmekten bahseden arkadaş, neden işini iyi yaptığını savunur ?? Benzer eleştirileri bana da yönetmiş ancak kendi çalışmalarında niçin uygulamamıştır hala maksadı anlamış değilim!!

Madem bu kadar hata görüyorsunuz sayın maybach neden kendi çizimleriniz de uygulamıyorsunuz acaba ??

Gökhan, 37 gün için gayet iyi görünüyor. Yeni çalışmalarına yorum yapmak dileğiyle iyi çalışmalar..

bu çalışmayı yapalı 1 sene oluyor neredeyse :) ilk çalışmalarımdan :) 1 sene evde oturdum, günde 16 saat max çalıştım V-ray çalıştım, insan isteyince başarıyor, aslında işim grafik , ama türkiyedeki iş sıkıntısından insanlar grafiker olmaya başladı ben 10 yıl önce grafiker olduğumda , piyasa bu kadar doymuş değildi, ardından 1 senede max çalıştım, Autocad öğrendim, şu anda, grafik programlarını iyi bilen, max ve Vray kullanan biriyim, işim iyi patronlarım iyi, allah çalışanın yanındadır, ben sadece şunu söylemek istiyorum, hayatım boyunca kimseyle yarış içine girmedim, bu nedenle rakibim olmadı :) bu iyi bişeydir, arkana bakmadan ilerlemek, isisS , yoğun çalışıyorum o yüzden ben senin işlerini takip edicem :) başarılar

görselci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
emeğine sağlık bu işi gerçekten iyi biliyorsun