Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Anı Bisküvi Ambalaj Tasarımı yapacak Deneyimli Grafiker Arıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kerem84

🌱Yeni Üye🌱
Türkiye'nin Hızla Büyüyen Firmalarından ;
Anı Bisküvi A.Ş,

Bisküvi,çikolata,gofret,kraker,kek ürünlerinde özgün ambalaj tasarımları yapabilecek, bağımsız çalışan grafiker aramaktadır.

Aranan Özellikler

-Konusunda deneyimli,
-Bağımsız Çalışan,
-Diğer markaların ambalajlarından farklı, özgün,yaratıcı tasarımlar yapabilecek,
-Baskı için uygun formatlarda firmamıza tasarımı hazırlayabileyecek,
-Ambalaj tasarımı taleplerinde hızlı şekilde firmaya geri dönüm yapabilecek , isteklerine hızlı şekilde cevap verebilecek,

Grafikerler aranmaktadır.

İş ilanı ile ilgilenenler lütfen konu ile ilgili çalışma örneklerinizi (jpg formatında) ve özgeçmişinizi;
rifki@anibiskuvi.com.tr adresine göndermelerini rica ederiz.

Not: Kesinlikle ofisinde bağımsız çalışan grafiker aranmaktadır .

Saygılarımızla
Anı Bisküvi A.Ş

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Dikkat!

1. İş veren ya da İş arayan ilanlarına cevap veren her üye bölüm kurallarını okumuş olarak kabul edilir.
  2. İlanlarınızın onaylanması için ilgili açıklamada verilmiş örnek şablonlara göre konu açılmadığı takdirde ilanlarınız onaylanmayacaktır.

Duyurular:

İlanları veya sayfamızdan da takip edebilirsiniz.

Öneri Siteler:

Grafik Sözlük:
İnternet sözlüklerini bilmeyen yoktur. “Ben bilmiyorum” diyorsanız öğrenmenin de yaşı yoktur. Ayrıntılı bilgi için...

Logo Sitesi:
Her grafik tasarımcının işine yarayabilecek logoları bulabileceğiniz ya da elinizde bulunan logoları yükleyerek daha sonra da kolaylıkla erişebileceğiniz site Logomuz.com

oky1980

🌱Yeni Üye🌱
merhaba.adım oğuz.3d modelleme ve tasarım yapıyorum.yaptıracağınız işe uygun olması halinde talibim.ancak konuyu biraz daha açarsanız sevinirim.yani ürün paketlerinin tamamımı yoksa bir kısmı mı yapılacak.

selinaa_a

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba cv.mı maılınıze gondericem.home ofis olark kendım bagımsız çalış maktayım..

author

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sözleşme yapılmadan çalışılmaması tavsiye olunur.

Kendi markaları dışında, fason üretim yapan bir şirkettir. Aradıkları, fason üretim yaptıkları şirketler için üretilen ürünlere ambalaj tasarımlarıdır.

Size ürün örneği gönderirler. Tasarımı yaptığınız sürece çok ilgilidirler. Ararlar, ne aşamada olduğunu sorarlar.

İlk ilanlarına iki çalışanı yönlendirdim. Farklı accountlardan iletişim kurup, çalışmalarını hazırladık. İkisine de çalışmalar hazırlatıp bitirdikten sonra; "teşekkür ederiz, kendi bünyemizde çözeceğiz" diye döndüler.

Başvuracak arkadaşlar dikkatli ve kontrollü davransınlar.

Kerem84

🌱Yeni Üye🌱
İlanda belirtildiği gibi Freelance çalışacak bir grafiker aranmaktadır. Şimdiye kadar çalıştığımız grafiker arkadaşlar herzaman ücretlerini zamanında almış ve memnun kalmıştır. Tasarımlarından memnun olduğumuz arkadaşlarlada hep uzun süreçli çalıştık.

Sizin belirttiğiniz , İlana başvuran arkadaşlar , sadece deneme çalışması yapmıştır,bildiğim kadarı ile . Bildiğiniz üzere tasarımlarını görmediğimiz arkadaşların, portföyünü görmek veya deneme çalışması istemek hakkımızdır.

İlana başvuranların titizlilikle inceleneceğinden herkes emin olabilir.

Saygılarımızla.

jarmusch

🌱Yeni Üye🌱
Kerem Bey,

Web sitenizde güncellenmediği için yer almıyor.

Rica etsek "Felicita" isimli ürününüz için hangi ambalajın onaylandığı ve kullanıldığını bizimle paylaşıp, buraya bir görselini ekleyebilir misiniz?

Teşekkür ederiz.

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Soru İşaretlerini Ortadan Kaldırırsanız İşleriniz İçin Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Olacaktır.

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Ani Bisküvi Ambalaj Tasarımları konusu iş ilanini ötesine taşındığı için bende yorum yazmak istedim.
2006'dan bu yana bazen çok yoğun bazen seyrek olarak Anı Bisküviye Ambalaj Tasarımları hazırladim. Arsivime baktigimda 4 yilin toplaminda 72 dosya is görüyorum. (Bu dosyalarin çogunda birden fazla çesit vardir.) Bu sayi benim Ani Bisküviye sattigim tasarimlardır. Arşivimde birde satın alınmayan iptal olan tasarimlar kismi var. Burada ise 22 adet klasör görüyorum. Oran oranti hesabini yapabilirsiniz.
Ani Bisküvi fason çalisan bir firma oldugu için çok hizli tasarım tüketen bir firma. Bazen çok iyi tasarimlarimin heba oldugu düşünüyordum. Ödemeyi aldıktan ve tasarımı sattıktan sonra artık beni ilgilendirmiyor diye düşüyordum çoğu kez kendimi tesseli ediyordum. Fakat öyle bir fabrikasyona dönüşüyorsunuz ki ayni ya da benzer ürünler için belli araliklarla tasarim yapmaktan sıkılabiliyorsunuz ve zaman zaman tükenir gibi oluyorsunuz. Çünkü, hizli olmanız gerekiyor (is gelir ve yaklasik 2 gününüz vardir) ve genelikle aynı iş birden fazla tasarımciya veriliyor ve begenilen tasarım, begenilen tasarimi yapan tasarimcidan satın alınıyor. Sizin tasariminiz begenilmezse zamanınızı ve emeginizi çöpe atmış oluyorsunuz.
Çalıştığım bu süre boyunca farklı 3 satın alma elemanı ile çalıştım. (3 kez personel degişti). Hepsi ile çalışmak çok farklıydı. İçlerinden çok uyumlu çalıştığımda oldu. Yok artık deyip sinirlerimin tavan yaptiği durumlarda. Kimse için para kazanmak kolay degil. Müşteri velinimettir demekte gerekiyor.
Ödemelerde hiç bir sorun yaşamadım. (Son bir bakiyem kaldi umarim bu yazidan sonra sekteye ugramaz)
Geçen hafta artık Ani Bisküvi için hiç bir koşulda yeni tasarım yapmama kararı aldım.
Karar nedenim, diger müşterilerimin arasında beni en çok yoran firmanın Anı Bisküvi olmasıdır. Üzme konusundaki nedenlerinedn bir tananeside, tasarimların yeterli olmayan rotogravür fabrikalarinda baskiya gönderilmesi ve benim tasarimlari taninamaz hale gelmesidir. https://www.grafikerler.net/esnek-ambalaj-t9316.html sayfadaki fikir fikir tasarimin baskisini görseniz eminim hepiniz şok olursunuz.
Esnek ambalaj, tifdruk baskı ve ürün ilustrasyonu konusunda bilgi ve yeterlilige sahip olan genç ardaşların tecrübe kazanması ve ambalaj tasarım konusunda yol alması için Ani Bisküvi ile bir süre çalismasini tavsiye ediyorum. Çalismalari begenilmeyip satın alinmasa bile çok şey ögreneceklerdir.
Bol sans...

author

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Markete gittiniz, birkaç farklı marka kola aldınız. Bunları açıp, hepsinden biraz içtiniz. Bir tanesi hoşunuza gitti. Kasaya geçip, "ben bunu beğendim, bunun parasını ödeyeceğim, diğerleri kalsın" diyebilir misiniz?

Restauranttasınız. Çok acıktınız. Masanıza menüdeki bütün yemeklerden sipariş verdiniz. Hepsi geldi. Hepsinin biraz biraz tadına baktınız. Size bir yemek daha lezzetli geldi. Onu bitirdiniz, diğerleri kaldı. Hesabı istediğinizde sadece beğendiğiniz ve bitirdiğiniz yemeğin bedeli mi gelir yoksa bütün yemeklerin mi?

Anı Bisküvi'nin yaptığı da tam budur işte. Birden çok tasarımcıya çalışmayı hazırlatıyorlar. Sonra birininkini seçip ona bedel ödüyorlar. İşte bizim yaşadığımız, işte Nüket Hotalı'nın anlattıkları. Hepsi ortada.

Bu durumu rasyonalize etmek için de; tarzını bilmedikleri grafik tasarımcıdan deneme çalışması istemeyi kullanıyorlar.

Önceki yorumumda söylediğim gibi, çalışmayı yaptırırken bunun adını "deneme çalışması" şeklinde koymuyorlar. Bizim arkadaşlara yaptıkları buydu.

Emek ve zaman kaybına uğradık.

Bu çalışma sistemini kabul edenler vardır, o ayrı. Yaparsınız, karşınızdaki beğenmez, tasarımınızı iade eder, "biz başka bir şekilde bunu çözeceğiz" der. O, sizin bileceğiniz iş.

Ancak; grafik tasarımcıların bunu yapmamasını, haklarına ve tasarımlarına bir bakkal, bir lokantacı kadar sahip çıkmalarını, öneririm.

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Kutu kolayi satın almadan önce, elimizde tutup aninda hazır bir nesne için kasada bedel ödüyoruz. En azinda para verdigimiz nesne için bir ön bilgimiz var.

Bizim işimiz (ambalaj kosununda) ürün sahibinin hayallarini, hedef kitlesine ve ürünün fiyat düzeyine uzun vadede uygun tasarımı çizmek, bir süreç gerektiyor.

Bir şirket yeni bir ürün çikartmak için büyük bir sermaye harciyor (bu bir ticaret başlangıcı) ve gönlü ambalajinin doğru ve etkili olması. Çünkü içinden çikan ürünün müşteri ile ilk karşılaşması ambalajdır. Yeni ürünü ilk satan ambalajdır. ikinci kez satan ise ürünün kalitesidir. Daha sonrasi ise markadır.
Yeni bir ürünü çikartan firmanın yada şahsın, bir den fazla ajansa yada tasarımcıya iş vermesini başlangıç aşamasında ben hoş görüyorum. Bunun bir çok nedeni var. İlk aklima gelen,
• Şirket zaman ile yarışıyor. Paketleme makinlari gelmiş ürün üretilmis ortada ambalaj tasarimi yok ambalj bobini yok, yatırım süreci boşa gider.
• Bir tasarımcıya bel bağlandı ve ambalaj tasarimi yeterli olmadi ve süreç sonrasi yeni tasarımcıya gecildi. Bu süreç uzadikça yapilan yatirimin süreci uzar ve zarar giderek artar.
gibi, gibi.
Burada firmalarin, zarar etmemek için önem alirken, tasarimcinin zarar etmesini umursamiyor sonucunu çikartıyoruz.
Gönül isterki, aynı çalisma birden fazla kişiye veriliyorsa ve biri seçiliyor ve digeri çöpe gidiliyorsa, en azindan teslimat fiyati olmasa bile %50-%30'u gibi ödeme yapması olmalıdır.
Fakat işimizin gerçeğini türkiye gerçeklerini (hemen hemen tüm mesleklerde) kabullenip yavaş ve ilimli güç kazanmakta bir yöntemdir diyorum. Siz güclenince bu tavizler zamanla değişkenlik göstercektir.

Tavsiyem ve uyguladigim yöntemdir.
Yaptigim her tasarımı noterden kendi sirketim üzerine kulanım haklarını onaylatiyorum.
Tasarım satın alındığı takdirde bu haklar satin alan firmaya geçer.
Satin alinmadigi sürece benim sirketimindir. Böylece ilerleyen yilarda bilgim olmaksizin kullanılmasini engelliyorum. yada yillar sonra kulanılsa bile ücretini talep etme hakina sahip oluyorum. Veya o tasarimi baska bir firmaya satabiliyorum.
begeniler ve istekter çok değişken olabiliyor. Hakkim diye bütün dünyayi zorlamak yerine, kazandigim tecrübeye ve olaya ticaret biçiminde bakmaya çaliyorum.

deniz-satınalma

🌱Yeni Üye🌱
Nüket hanım,
Yaptığınız tasarımlarla firmamıza güzellik kattınız bunun için sonsuz teşekkürler.
Yalnız, yazınızla ilgili açıklığa kavuşturmamız gereken birkaç nokta var .

Öncelikle, İptali istenen ya da boşa yaptığınızı düşündüğünüz tasarım sayısı bizim zaman kaybımızı doğru orantı olarak ortaya koymaktadır.
Biraz empati yoluyla oran orantı hesabını bu yönde yapmanız işlemi kolaylaştıracaktır.
Fabrikasyona dönüştüğünüz zamanlarda bile çalışmaya devam etme kararı vermeniz daha sonra burada bunun firmamızın neden olduğu bir sorunmuş gibi göstermeniz anlamsız,
ilk başta ve sonrasında tereddütsüz kabul ettiğiniz şartları daha sonra bunun yıpratıcı bir süreçmiş gibi gösterip sürekli emek ve zaman kaybına uğradığınızı anlamakta zorlandığımız şekilde itham etmeniz ironiktir zira tarafınıza iradeniz dışı bir yaptırım uygulanması takdir edersiniz ki mümkün değildir.

Hızlı çalıştığımız doğrudur genelde işlerimiz acildir (“Paketleme makinalari gelmiş ürün üretilmis ortada ambalaj tasarimi yok ambalaj bobini yok” böyle bir proses teknik olarak zaten mümkün değildir) yalnız bunu tasarıma başlamadan önce yapıp yapamayacağınızı ne zaman hazırlayabileceğinizi size sorup şartları kabul ettiğiniz takdirde işe başlandığını bildiğiniz halde tutumunuz hayret vericidir.

Birkaç tasarımcıya aynı işi verdiğimizi bunun zamanınızı ve emeğinizi çöpe atmak olduğunu devam yazınızda ise aslında bunun hoş görülebilir olduğunu belirten çelişki dolu cümlelerinize istinaden aynı işi birkaç tasarımcının çalıştığı gibi bir durum söz konusu değildir.

Tasarımlarınızın tanınamaz hale gelmesi her zaman baskı firmasının yetersizliğinden değil bazen baskıya uygun çalışılmaması bazen de düzeltme yoluna gidilmemesinden kaynaklanmaktadır bunu tarafınıza yansıtmayışımız tasarımlarınızın hatasız oluşu değildir.

Bizimle çalışmak isteyen tasarımcı arkadaşlara verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.
Bizimde size naçizane tavsiyemiz yaşadığınız, yaşattığınız olaylara farklı bakış açıları getirebilmenizdir.

Bundan sonraki iş hayatınızda başarılar dileriz..

tommy89

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalışılmaması gereken bir firma.

kutluhangke

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Slm mrg tasrım olarak sizlere yardımcı olabiliriz

0 212 727 15 65
0 530 601 96 36
0 507 253 49 13

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Nüket hanım,
Yaptığınız tasarımlarla firmamıza güzellik kattınız bunun için sonsuz teşekkürler.
Yalnız, yazınızla ilgili açıklığa kavuşturmamız gereken birkaç nokta var .

Öncelikle, İptali istenen ya da boşa yaptığınızı düşündüğünüz tasarım sayısı bizim zaman kaybımızı doğru orantı olarak ortaya koymaktadır.
Biraz empati yoluyla oran orantı hesabını bu yönde yapmanız işlemi kolaylaştıracaktır.
Fabrikasyona dönüştüğünüz zamanlarda bile çalışmaya devam etme kararı vermeniz daha sonra burada bunun firmamızın neden olduğu bir sorunmuş gibi göstermeniz anlamsız,
ilk başta ve sonrasında tereddütsüz kabul ettiğiniz şartları daha sonra bunun yıpratıcı bir süreçmiş gibi gösterip sürekli emek ve zaman kaybına uğradığınızı anlamakta zorlandığımız şekilde itham etmeniz ironiktir zira tarafınıza iradeniz dışı bir yaptırım uygulanması takdir edersiniz ki mümkün değildir.

Hızlı çalıştığımız doğrudur genelde işlerimiz acildir (�Paketleme makinalari gelmiş ürün üretilmis ortada ambalaj tasarimi yok ambalaj bobini yok� böyle bir proses teknik olarak zaten mümkün değildir) yalnız bunu tasarıma başlamadan önce yapıp yapamayacağınızı ne zaman hazırlayabileceğinizi size sorup şartları kabul ettiğiniz takdirde işe başlandığını bildiğiniz halde tutumunuz hayret vericidir.

Birkaç tasarımcıya aynı işi verdiğimizi bunun zamanınızı ve emeğinizi çöpe atmak olduğunu devam yazınızda ise aslında bunun hoş görülebilir olduğunu belirten çelişki dolu cümlelerinize istinaden aynı işi birkaç tasarımcının çalıştığı gibi bir durum söz konusu değildir.

Tasarımlarınızın tanınamaz hale gelmesi her zaman baskı firmasının yetersizliğinden değil bazen baskıya uygun çalışılmaması bazen de düzeltme yoluna gidilmemesinden kaynaklanmaktadır bunu tarafınıza yansıtmayışımız tasarımlarınızın hatasız oluşu değildir.

Bizimle çalışmak isteyen tasarımcı arkadaşlara verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.
Bizimde size naçizane tavsiyemiz yaşadığınız, yaşattığınız olaylara farklı bakış açıları getirebilmenizdir.

Bundan sonraki iş hayatınızda başarılar dileriz..

Deniz hanim,
Merhaba,
Bana cevap yazmak adina, grafikerlerin birbirlerine dektek olmaya çalistigi bu siteye hos geldiniz. Ben de kisişel bir hitap oldugu için, kişisel cevap yazmak istiyorum.

İş yogunlugum nedeni ile, yazınızı yeni farkettim.

Ani Bisküvi ile çalıştığım dönemde 3 farkli satın alma görevlisi ile çalıştım. İptal olan işlerin tamamı ise size döneminize aittir.

"Fabrikasyona dönüştüğünüz zamanlarda bile çalışmaya devam etme kararı vermeniz daha sonra burada bunun firmamızın neden olduğu bir sorunmuş gibi göstermeniz anlamsız,"

Cümleniz içinde, tam üç kez artık çalışmıyalım dedeme rağmen geri dönüşleriniz oldu, bu dönüşlerin maillerini izin verirseniz burdaya eklemek isterim. Çünkü zamanı hatırlamayip hatalı bir cümle kuruyorsunuz.

Ani Bisküvinin tereddütsüz kabul ettigim bir şarti hiç bir zaman olmadı. Sadece zaman içinde Ani Bisküvinin ve çalışanlarının istekleri değişim gösterdi ve koşullar benim şartlarıma uygun olmadıgı için, zaman içinde Ani Bisküvi ile çalışmama kararı aldım.

Birden fazla tasarımcı ile çalışma dönemlerinizin oldugunu Troy ve Wafers, Mammi, Bestime vb. işleri bunu için bir örnek vererek size hatirlatmak istiyorum. Çoğu telefon görüşmemizde ben onu beğenmedim başka yere çalıştırdım söyleminiz ile çok karşılaştım.

Son olarakta yazmış oldugunuz son pragraf içinde benden filen olmasada gün gelip yaşayarak ve anlayarak özür dilemeniz umut ediyorum.
Nedeni ise, baskı teknikleri çok iyi bilen bir tasarimci olarak her zaman firnanıza, basılabilir nitelikte renk ayrımları yapılmış işler teslim ettim.

Renk ayrımı spot renklerde hazırlanmiş bir iş gönderiyorsam ve bu işi baskı firmasi CMYK ya çeviriyorsa, (Fıkır Fıkır örnegi) ve üstüne üstlük kahve gibi koyu bir tonun metalik görünüm almıyacagını bilmiyorsa...
ya da
CMYK dan çıkan büyük emeklerle renk sonuçları bilinerek yapılmış ürün ilustrasyonlarının magentası yada sarısı patlıyorsa, çikolatalarin mavisini çok gittikleri için yeşeriyorsa... Benzer örnekler farklı firmalarda basıldıgında doğru sonuç verip Karamanda şaşıyorsa...
ya da
Metalik malzeme üzerinde spot siyah içinde 0,2 şişirme vererek beyaz yazı basamam diyorsa ve siz bana nüket hanim sizin hatanız denemeden önce;
(satın almasını yaptığının konunun elbette teknik yönünü bilmenize gerek yok) bu site içinde yazmış oldugum esnek ambalaj ve baskı teknikleri ile ilgili yazılarımı okuyun derim. Umarım baskı kalitesi daha yüksek firmalarla çalışma durmunuz gerçekleşir ve farkı görerek, bana yaptıgınız ithamdan utanırsınız.
iyi çalişımalar diliyorum.

Kişisel yazışmaya dönüşmüş durum içined site okuyucularından özür diler.
Firma ile yeni çalışacak arkadaşlarada bol enerji dilerim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...