Nüket hanım,
Yaptığınız tasarımlarla firmamıza güzellik kattınız bunun için sonsuz teşekkürler.
Yalnız, yazınızla ilgili açıklığa kavuşturmamız gereken birkaç nokta var .
Öncelikle, İptali istenen ya da boşa yaptığınızı düşündüğünüz tasarım sayısı bizim zaman kaybımızı doğru orantı olarak ortaya koymaktadır.
Biraz empati yoluyla oran orantı hesabını bu yönde yapmanız işlemi kolaylaştıracaktır.
Fabrikasyona dönüştüğünüz zamanlarda bile çalışmaya devam etme kararı vermeniz daha sonra burada bunun firmamızın neden olduğu bir sorunmuş gibi göstermeniz anlamsız,
ilk başta ve sonrasında tereddütsüz kabul ettiğiniz şartları daha sonra bunun yıpratıcı bir süreçmiş gibi gösterip sürekli emek ve zaman kaybına uğradığınızı anlamakta zorlandığımız şekilde itham etmeniz ironiktir zira tarafınıza iradeniz dışı bir yaptırım uygulanması takdir edersiniz ki mümkün değildir.
Hızlı çalıştığımız doğrudur genelde işlerimiz acildir (�Paketleme makinalari gelmiş ürün üretilmis ortada ambalaj tasarimi yok ambalaj bobini yok� böyle bir proses teknik olarak zaten mümkün değildir) yalnız bunu tasarıma başlamadan önce yapıp yapamayacağınızı ne zaman hazırlayabileceğinizi size sorup şartları kabul ettiğiniz takdirde işe başlandığını bildiğiniz halde tutumunuz hayret vericidir.
Birkaç tasarımcıya aynı işi verdiğimizi bunun zamanınızı ve emeğinizi çöpe atmak olduğunu devam yazınızda ise aslında bunun hoş görülebilir olduğunu belirten çelişki dolu cümlelerinize istinaden aynı işi birkaç tasarımcının çalıştığı gibi bir durum söz konusu değildir.
Tasarımlarınızın tanınamaz hale gelmesi her zaman baskı firmasının yetersizliğinden değil bazen baskıya uygun çalışılmaması bazen de düzeltme yoluna gidilmemesinden kaynaklanmaktadır bunu tarafınıza yansıtmayışımız tasarımlarınızın hatasız oluşu değildir.
Bizimle çalışmak isteyen tasarımcı arkadaşlara verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.
Bizimde size naçizane tavsiyemiz yaşadığınız, yaşattığınız olaylara farklı bakış açıları getirebilmenizdir.
Bundan sonraki iş hayatınızda başarılar dileriz..
Deniz hanim,
Merhaba,
Bana cevap yazmak adina, grafikerlerin birbirlerine dektek olmaya çalistigi bu siteye hos geldiniz. Ben de kisişel bir hitap oldugu için, kişisel cevap yazmak istiyorum.
İş yogunlugum nedeni ile, yazınızı yeni farkettim.
Ani Bisküvi ile çalıştığım dönemde 3 farkli satın alma görevlisi ile çalıştım. İptal olan işlerin tamamı ise size döneminize aittir.
"Fabrikasyona dönüştüğünüz zamanlarda bile çalışmaya devam etme kararı vermeniz daha sonra burada bunun firmamızın neden olduğu bir sorunmuş gibi göstermeniz anlamsız,"
Cümleniz içinde, tam üç kez artık çalışmıyalım dedeme rağmen geri dönüşleriniz oldu, bu dönüşlerin maillerini izin verirseniz burdaya eklemek isterim. Çünkü zamanı hatırlamayip hatalı bir cümle kuruyorsunuz.
Ani Bisküvinin tereddütsüz kabul ettigim bir şarti hiç bir zaman olmadı. Sadece zaman içinde Ani Bisküvinin ve çalışanlarının istekleri değişim gösterdi ve koşullar benim şartlarıma uygun olmadıgı için, zaman içinde Ani Bisküvi ile çalışmama kararı aldım.
Birden fazla tasarımcı ile çalışma dönemlerinizin oldugunu Troy ve Wafers, Mammi, Bestime vb. işleri bunu için bir örnek vererek size hatirlatmak istiyorum. Çoğu telefon görüşmemizde ben onu beğenmedim başka yere çalıştırdım söyleminiz ile çok karşılaştım.
Son olarakta yazmış oldugunuz son pragraf içinde benden filen olmasada gün gelip yaşayarak ve anlayarak özür dilemeniz umut ediyorum.
Nedeni ise, baskı teknikleri çok iyi bilen bir tasarimci olarak her zaman firnanıza, basılabilir nitelikte renk ayrımları yapılmış işler teslim ettim.
Renk ayrımı spot renklerde hazırlanmiş bir iş gönderiyorsam ve bu işi baskı firmasi CMYK ya çeviriyorsa, (Fıkır Fıkır örnegi) ve üstüne üstlük kahve gibi koyu bir tonun metalik görünüm almıyacagını bilmiyorsa...
ya da
CMYK dan çıkan büyük emeklerle renk sonuçları bilinerek yapılmış ürün ilustrasyonlarının magentası yada sarısı patlıyorsa, çikolatalarin mavisini çok gittikleri için yeşeriyorsa... Benzer örnekler farklı firmalarda basıldıgında doğru sonuç verip Karamanda şaşıyorsa...
ya da
Metalik malzeme üzerinde spot siyah içinde 0,2 şişirme vererek beyaz yazı basamam diyorsa ve siz bana nüket hanim sizin hatanız denemeden önce;
(satın almasını yaptığının konunun elbette teknik yönünü bilmenize gerek yok) bu site içinde yazmış oldugum esnek ambalaj ve baskı teknikleri ile ilgili yazılarımı okuyun derim. Umarım baskı kalitesi daha yüksek firmalarla çalışma durmunuz gerçekleşir ve farkı görerek, bana yaptıgınız ithamdan utanırsınız.
iyi çalişımalar diliyorum.
Kişisel yazışmaya dönüşmüş durum içined site okuyucularından özür diler.
Firma ile yeni çalışacak arkadaşlarada bol enerji dilerim