Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Araç Giydirme Hakkında Bir Soru

prosperity

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Forumda arama yaptım ancak cevabını alamadığım bir soru var.
Araç giydirme yaparken 300 dpi mı yoksa 72 dpi (dijital baskı olduğu için) mi çalışmam lazım?
Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Tşk.

Benzer konular

samedya

🌱Yeni Üye🌱
Bunu baskıyı yapacak yerle görüşürsen daha iyi olur çünkü ellerinde hangi makina varsa veya hangi makinada basacaklarsa ona göre yönlendirirler seni, genelde küçük araçlar için 100, büyük araçlar için 72dpi çalışma yapılır

delikarga

🌟Usta Tasarımcı🌟
dış mekan baskı makinalarına 1000 dpi çalışmada göndersen 72 dpi riplenir ve basılır. 72 dpi basılacak bir işi daha yüksek çözünürlükte çalışmak seni ve makinanı kasar. daha detaylı bilgiyi forumda bulabilirsin. iyi çalışmalar

ata06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
delikarga arkadaşa katılıyorum, 300 dpı matbaa yani ofset baskılar içindir,
dış mekan outdoor dijital baskı makınaları 72 dpi değerde çalışılarak baskı yapılır,
yani siz değil 300 dpi, 500 dpi bile çalışsanız dijital baskı makınasının rip programı resmi kendi baskı formatına çevirmek için riplerken otomatik olarak 72 dpi ( yani 720 gerçek dpi)
çevirir. dijital baskı makınalarında önemli olan basılacak olan görselin resmin yüksek çözünürlükte olmasıdır.

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben genellikle baskıya atarken 72 dpi olarak atıyorum hem makınayı kasmıyor hemde programı zaten kendi formatına getiriyor 72 dpi olarak daha önce 300 dpi atıyordum net olsun diye değişen birşey olmadı yine aynı 72 dpi en iyisi dış mekan icin ic mekan icin yapılacaksa 100 dpi atılırsa zaten 4 pas yada 2 pas değerinde kendiliğinden oluşacaktır.