Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Arkadaşlar mesai saati konusunda düşüncelerinize ihtiyacım var

UkeLa_ChoCuK

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.facebook.com
Merhaba Arkadaşlar,

Konya'da şu anda çalıştığım ajansta 1 senedir çalışmaktayım. Geçtiğimiz yıl yaz saatinde başladığımda mesai konuşmamız "sabah 09:00 akşam 18:00" Yaz saati kış saati demeksizin bugüne kadar bu ölçüde çalışmaya devam ettik. Taki düne kadar, dün yaz saati ile mesaiye 9 da başladım ve akşam kulağıma mesai bitiminin artık 19:30 olduğu geldi. İş veren bunu bana değil burada serbest olarak iş karşılığı çalışan ve herhangi bir mesai saatine bağlı olmayan arkadaşa söylemiş.

Bu konu hakkında bana fikir ve düşüncelerinizi verirseniz çok sevineceğim arkadaşlar.

mecityilmaz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba kardeşim. Yasal düzenlemeler ile yani sigortan falan var ise mesai saatlerini kurum devlete bildirmek zorunda. Nasıl diceksin. Mesela sen 46 saat çalışıyorsan 46 saat üzerinden sigorta ödenir. Ama adam 46 saat sigorta ödeyip seni 56 saat çalıştırırsa suç işler ( ben öyle biliyorum ) diye biliyorum. Yasal hakların var yani. Ama tabi sözleşmede " esnek çalışma şartlarına uyumlu " falan gibi maddeler var ise veya müdür ve yetkili mesai saatlerini uzatabilir ( ücretsiz ) gibi kısımlar var ise yapcak bişeyin yok o zaman çalışıcaksın. Ama dediğim gibi sözleşmeni aç bir oku derim. Maddeleri. Sonra patronuna kaç saat üzerinden sigortanın yattığını sor hesapla. Fazlasını çalıştırmak isterse sözleşmede de patronu haklı göstercek kısım yok ise o zaman sende çalışmama hakkına sahipsin. :)