Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Arkadaşlr Html de Menülerin Başlarına Ok işaret nasıl yapılır

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaş resimdeki gibi html de nasıl yapabilrim aslında yaptım ul - li lerle ama sadece yazıları yazdım ' ok ' işaretlerini beceremedim. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Salamander

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.rasitbolukcu.com
list item'lara(li) style(css) özelliği vererek yapabilirsiniz. Başka yolları da olabilir ama ben bu şekilde yapıyorum. Biraz daha açmak gerekirse, örneğin 32x32 lik bir ok resminiz(ok.png) olsun. li'lara soldan 32px padding verip backround'ına da ok.png resmini, tekrarsız yerleştirirseniz tüm li'larınızın başında ok olacaktır. Css konusunda bilginizin olduğunu varsayarak anlattım. Sıkıntı yaşarsanız daha basit bir açıklama da yapabilirim.

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
li lerin class larına arka plan verip adding yaparak yapablirsin galiba resimdeki de o şekil

kod şöyle

.listeler{

background:url(ok.png) top left no-repeat;
padding:10px;

}

yada dreamweaver kullanıyorsan css ekleme panelinde list bölümünde listelere resim ekleme bölümü var o şekilde de yapabilirsin

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
list item'lara(li) style(css) özelliği vererek yapabilirsiniz. Başka yolları da olabilir ama ben bu şekilde yapıyorum. Biraz daha açmak gerekirse, örneğin 32x32 lik bir ok resminiz(ok.png) olsun. li'lara soldan 32px padding verip backround'ına da ok.png resmini, tekrarsız yerleştirirseniz tüm li'larınızın başında ok olacaktır. Css konusunda bilginizin olduğunu varsayarak anlattım. Sıkıntı yaşarsanız daha basit bir açıklama da yapabilirim.

çok iyi anlattınız hemen deniyorum bi sıkıntı olursa yazarım teşekkürler

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
li lerin class larına arka plan verip adding yaparak yapablirsin galiba resimdeki de o şekil

kod şöyle

.listeler{

background:url(ok.png) top left no-repeat;
padding:10px;

}

yada dreamweaver kullanıyorsan css ekleme panelinde list bölümünde listelere resim ekleme bölümü var o şekilde de yapabilirsin

çok teşekkür ederim

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
rica ederim background resmi ve padding ençok kullanılan yöntemdir

yapamadım

vJuLd.jpg

Salamander

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.rasitbolukcu.com
altyazilar adlı class ul'e mi li'a mı ait. ul'e aitse neden 55px height verdiniz. altyazilar sanki li'lara aitmis gibi geldi bana. Yoksa ok.png adlı resmi arkaya döşemesi gerekiyor. Onun sonuna no-repeat eklerseniz 1 defa yerleştirir. Buyrun size çalışan bir örnek;

Html kodum:

<ul class="pweDid">
<li>Pohoshop Design</li>
<li>HTML - CSS</li>
<li>PHP - MYSQL</li>
<li>Javascript(Jquery)</li>
</ul>

resim yolu ve boyutları: images/tick.png 16x16;

Css:

.pweDid {
list-style-type: none;
margin: 0;
padding: 0;
width: 200px;
}

.pweDid li{
background:url(images/tick.png) 0px 6px no-repeat;
width:180px;
padding:5px 0px 5px 20px;
font-size:0.9em;
}

Netice:

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
altyazilar adlı class ul'e mi li'a mı ait. ul'e aitse neden 55px height verdiniz. altyazilar sanki li'lara aitmis gibi geldi bana. Yoksa ok.png adlı resmi arkaya döşemesi gerekiyor. Onun sonuna no-repeat eklerseniz 1 defa yerleştirir. Buyrun size çalışan bir örnek;

Html kodum:

<ul class="pweDid">
<li>Pohoshop Design</li>
<li>HTML - CSS</li>
<li>PHP - MYSQL</li>
<li>Javascript(Jquery)</li>
</ul>

resim yolu ve boyutları: images/tick.png 16x16;

Css:

.pweDid {
list-style-type: none;
margin: 0;
padding: 0;
width: 200px;
}

.pweDid li{
background:url(images/tick.png) 0px 6px no-repeat;
width:180px;
padding:5px 0px 5px 20px;
font-size:0.9em;
}

Netice:

Html ve css kodlarım şu şekilde bi yanlışlık varmı sizce ?

v6uh3.jpg

Salamander

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.rasitbolukcu.com
ul'lere class vererek deneyin bir de. Ayrıca html kodlarınızda bir şey dikkatimi çekti. Gribox classlı divlerinizin içinde sadece altyazilar classlı divleriniz var. Tek div ile halledilebilecek bir iş gibi duruyor. iç içe 2 div kullanmanıza gerek yok gibi.

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ul'lere class vererek deneyin bir de. Ayrıca html kodlarınızda bir şey dikkatimi çekti. Gribox classlı divlerinizin içinde sadece altyazilar classlı divleriniz var. Tek div ile halledilebilecek bir iş gibi duruyor. iç içe 2 div kullanmanıza gerek yok gibi.

aynen dediğiniz gibi onu farketmedim tek bi div de hallettim şimdi, ul lere class verdim gene olmuyo gribox classında sorun var heralde

yeakca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yeakca.com
li tagına padding, display:block bunları uygula bir de öyle dene.

Salamander

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.rasitbolukcu.com
Ya bu şekilde yardımcı olmam oldukça zor oluyo. Kodları görmeden ya da kurcalayamadan pek elimden birşey gelmiyo. Onun yerine sana şöyle bir yardımda bulunayım. İstediğin şeyi yapmaya çalıştım. Şöyle bir şey ortaya çıktı.

Bununla ilgili dosyaları da

https://hotfile.com/dl/162985577/e404e85/deneme.rar.html

adresine upload ettim. Burdan indirip inceleyebilir kafana göre düzenleyebilirsin.

webdesiigner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ya bu şekilde yardımcı olmam oldukça zor oluyo. Kodları görmeden ya da kurcalayamadan pek elimden birşey gelmiyo. Onun yerine sana şöyle bir yardımda bulunayım. İstediğin şeyi yapmaya çalıştım. Şöyle bir şey ortaya çıktı.

Bununla ilgili dosyaları da

https://hotfile.com/dl/162985577/e404e85/deneme.rar.html

adresine upload ettim. Burdan indirip inceleyebilir kafana göre düzenleyebilirsin.

bu çok iyi işte teşekkür ederim yardımlarınız için

AliATAS

🌱Yeni Üye🌱
List-style-image

css ile menüyü yap

li kısmına bunu yap tmmdır

list-style-image:url("Ok Resmi Urlsi ")