Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ART logom hakkında

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
mecbey adlı üyeden alıntı
cahit hocam maşallah bir milleti yemediğin kaldı biz de anadolu'danız o sebeple sana cevap vermekte herhalde bana düşer

söz söyletmediğin çalışmaların ne kadar güzel de olsa, sunumdaki bu agresif ben yaptım tabi olacak tavrı o güzelliği ayağa düşürmekte

ben de bu logoyu evvela beğendim ancak bu -anadoluda bir tabir vardır- geme gelmez doru at misali çırpınışı görünce tadım kaçtı

bir de senin bu logoyu devamlı referans program gösterdiğin bir programın logosuna pek benzettim ancak o tesadüftür herhal

program artrage

logo
213123.jpg

artrage%20logo.jpg
76-firca01.jpg

mecbey dlı üyemizin portfolyomda ART adlı çalışmama yaptığı yorumu görünce cevap verme ihtiyacı duydum. Bu yorum benim adıma 2 önemli suçlama içermektedir.

Suçlamalarınıza cevabım aşağıdadır, sizinde her zaman cevap hakkınız vardır.

1-Çalışmalara dikkatle bakılınca iki çalışmada da tek ortak objenin fırça olduğu görülecektir:
a)Benim çalışmamda A'nın üçgenini nota ile oluşturma çabası var. Diğer çalışmada fırça ve insan figürü ile A,nın üçgeni oluşturulmak istenmiş.
b)Çalışmalar ele alınış yönleriylede çok farklı benim çalışmam lekesel yöntemle betimlenmiş, ARTRAGE logosu ile çizgisel.
c)Sözü edilen çalışmam 5 yıl önce tasarlandı bunu size ispat edebilirim. Artrage (Copyright Ambient Design Ltd. 2006)3 yıllık bir program dolayısı ile bir etkilenme varsa bile, sanırım o ben olmamalıyım.

2-Beni agresif olarak nitelendirmişsiniz, oysa konuda daha önce yazılan mesajları okumamışsınız sanırım, okusanız bile tarzımı böyle algılamaya konsantre olmuşsunuz gibi bir tavır seziyorum. Eleştiri olgusunun hafife alınması bizim dolap beygiri bir kazığın etrafında dönmemiz demektir. Bu nedenle eleştiri benim çok önem verdiğim bir olgudur. Tavrımı agresif olarak nitelendirmenizi bana yapılan bir haksızlık olarak görüyorum. Bu konuda sert olduğumu kabul ediyorum ama agresiflik asla bana göre birşey değil.
Eleştiri arkasında somut ve bilimsel verilerle yapılırsa değerlidir. Varsayımlara, kuruntulara ve hislere dayalı yorumlara ben eleştiri değilde saldırı gözüyle bakıyorum kusura bakmayın.

Mustafa KÜÇÜK

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.mustafakucuk.org
Malesef bu tür durumlarla sadece siz karşılaşmıyorsunuz Cahit hocam. Aynı suçlamalar benim 1-2 çalışmamada yapılmıştı. Bizin milletimiz açık yakalamayı o kadar çok seviyorki, yapılan bir çalışmanın ufak bir kısmında benzerlik gördümü, çalışmayı yapan insanın onurunu düşünmeden direk karalamaya başlıyor. Sonuçtada kopyalama yakaladığını sanarak birde böbürleniyor. Sonucunda neler olabileceğini yada karşındakinin durumunu hiç düşünmüyor malesef.
Sizin çalışmanızdada belirttiğiniz gibi benzeyen tek nokta fırça:) Yani iki logonun birbirinden esinlemiş olması bile olanaksız, düşünce ve anlatılmak istenen konuyu algılayamayan bir insan ancak sizin logonuz hakkında suçlamada bulunabilir.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Hocam, logoların altıntı olduğu konusundaki gönderme oldukça saçmaymış, ciddiye alınmaması gereken bi eleştriymiş, sözü geçen logoyu da görünce söylemeden edemedim.
Keşke hiç açıklama yapmasaymışınız, emsal teşkil eder şimdi bu. Misal bir ağaç stilize etmişiz, tanrılar bize dava açıyor "bu benim ağacım ulan" diye... Çok farklı bi mantık değil. XD

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
mecbey adlı üye sizinle kişisel bir sorunu varmışçasına sert bir eleştiri yapmış.
Ve anlaşılmaz bir sebepten tek başına anadolu sözcülüğünü üstlenmiş.
Kendince çalıntı bir çalışma ispatı yapmaya çalışmış. Ama az çok grafikten anlayan birisi bu eleştiriye kargaların bile güleceğini bilir. Biraz daha kurcalasak eminim içinde fırça ve birbirine benzeyen adam/A simgeleri içeren logo sayısını arttırabilirz. Fakat master card kullandı diye nerde yanyana gelmiş 2 daire görsek "-aha işte buda çalmış..." diye suçlama yapmak doğrumudur?

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Hocam, logoların altıntı olduğu konusundaki gönderme oldukça saçmaymış, ciddiye alınmaması gereken bi eleştriymiş, sözü geçen logoyu da görünce söylemeden edemedim.
Keşke hiç açıklama yapmasaymışınız, emsal teşkil eder şimdi bu. Misal bir ağaç stilize etmişiz, tanrılar bize dava açıyor "bu benim ağacım ulan" diye... Çok farklı bi mantık değil. XD

Kopyacilik benim en nefret ettiğim olgudur, değil kopyacılıkle suçlanmaya, imasına bile katlanamıyorum. Birde arkadaşta suçlama yapmak için bir gayret var. Bu nedenle cevap yazma ihtiyacı duydum.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
böyle bir olay ilk değil, son da değil

anlamadığım tek şey, bir birimize kırmak, argılamak zaman buluyoruz o zaman tasarım geliştirme hakkında neden zaman bulamıyoruz?

Bırakın artik dedikodu, ispatlama yapmayi, oturalım kendi zeka çalıştırıp harika iş çıkartalım.

eğer daha önce logo üzerine fırça bir obje kulllanıldı daha sonraki tasarımlarda o fırça kullanılmaz mı? ArtRage bir programdır, o programmı bir tasarımcı (insan) kullandığı için insan simgesi kullanılıyor; Cahit abinin çalışma üzerine Nota dan A harf ve fırça altada ART yazı; demek müsik-resim-vs vs vs sanat, sanat - art... neden minik bir benzerlik üzerine insanlara o kadar kırmayi seviyorsunuz?..

yön reklam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cahit bey bu tür alışıla gelmiş suçlamalara daha önce hepimiz maruz kalmışızdır siz kendiniz den emin adımlarla devam ettikçe bunun gibi kale alınmayacak hiç değeri olmayan eleştiriler olacaktır siz çıtanızı yükseltmeye devam edin. ben sizler kadar deneyimli tecrübeli biri değilim ama yapılan bu hakaretleri görünce üzülüyorum. ben sizin ve diğer ustalarımızın yaptığı çalışmaları tasdik ve takdir ediyorum saygılar başarılar.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
arkadaş bi sebepten size kızmış, karıncanın yağını zorlamış, ve fakat ben onun kopya, alıntı, ima, andırma gibi kelimelerin kavramlarının farkında olmadığına inandım söz konusu eleştriden. :) başarılarınızın devamını dilerim.

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Cahit GÜLDEN öğretmen'imizin bu tür olayların içine çekilmeye çalışması bile beni şahsen üzmüştür.
Muhattap bile olunmaması gereken bir şahısa karşı yine saygı değer kişiliğinizi ortaya koymanızla bir kez daha bizlerle olduğunuz için gurur duydum.
ART Logo 'ya olan eleştiriye gelince , en güzel cevabı vermisiniz zaten Cahit hocam
Bende çok sevdiğim bir cümle ile yorum getirmek istiyorum :)
ARTniyetli ile artniyetli arasındaki farkı bir kez daha görmüş olduk :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışmanın yapılış tarihi açıklanmış.Fazla yoruma gerek yok bence.
İki çalışma arasında benzerlik göremedim.Fırça haricinde.Zaten nedense iki farklı logo da aynı obje kullanıldımı anında hüküm veriliyor.Sen buradan aşırmışsın diye.
Bir diğer husus;
Çok yaygın olan bir düşünce var ama ben anlayamıyor ve asla kabul etmiyorum.Ki o düşünce şu:
Eefendim şu logo da şu simge kullanılıyor.Bu sebeple klişe olmuş.Farklı çalışma yapmak lazım.
Bu düşünceyle yakında kullanacak bi şey bulamayacaz zaten.

Eleştiri arkasında somut ve bilimsel verilerle yapılırsa değerlidir. Varsayımlara, kuruntulara ve hislere dayalı yorumlara ben eleştiri değilde saldırı gözüyle bakıyorum kusura bakmayın.

Bu ifadenin her harfinin altına imzamı atarım.Benim veya buraya çalışma ekleyen çok arkadaşımızın konularında maalesef bu tür yorumlar var.
Örnek mi;
"Olmamış"
"Baştan yap"
"Çöpe at" vs.vs.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Üzüntünüzü paylaşıyor ve müsadenizle ufak bir örnek vermek istiyorum CAHİT HOCA'M.

Mitolojik bir olay;

Adamın teki tanrıyı (mitolojik tanrı) kopyacılıkla suçluyor! sebebide iki insanın fiziğen birbirine benzemesi...Anlayana yeterli diye düşünüyorum...İstenildiği taktirde bütün logoları arasında benzerlik bulunabilir ; "İkisinde de sağa doğru çizgi çekilmiş"gibi basit bir yorum ile karalamak en basitidir...

Zor olansa logoya bakıp tasarım fikrini yakalayabilmek sanırım.
Saygılar...

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
ikiside güzel çalışmalar ellerinize sağlık
ben ilk çalışmyı daha bi yaratıcı buldum
a harfi ile insan figürünü buluşturman
gerçekten zekice

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
ikiside güzel çalışmalar ellerinize sağlık
ben ilk çalışmyı daha bi yaratıcı buldum
a harfi ile insan figürünü buluşturman
gerçekten zekice

Birinci çalışma benim değil, mecbey adlı üyenin alıntı yaptığımı iddia ettiği ARTRAGE adlı programın logosu. Bu çalışma ile tarzımız çok farklı, ben ARTRAGE logosundaki gibi aşırı karmaşık düzensiz yapılardan hoşlanmam, düzen ve leke benim çalışma prensibimin ana hatlarını oluşturur.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
CAHİT GÜLDEN ve böyle bir suçlama...Şaka olsa gerek yada bir kasıt.
illada bir suçlama yapılıcaksa mantıklı olmalı diye düşünüyorum... Aradaki farkı göremeyenler, bizi anlayamayacak kapasitedeki kişilerdir zaten.
Gerçekten üzücü bir olay, emeğe saygıdan bihaber insanlara acıyorum sadece...

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
Birinci çalışma benim değil, mecbey adlı üyenin alıntı yaptığımı iddia ettiği ARTRAGE adlı programın logosu. Bu çalışma ile tarzımız çok farklı, ben ARTRAGE logosundaki gibi aşırı karmaşık düzensiz yapılardan hoşlanmam, düzen ve leke benim çalışma prensibimin ana hatlarını oluşturur.

öncelikle dikkatsiz davrandığım için özür dilerim
ben bir tartışma olayına dahil olmamak için
yorumlar kısmnı pas geçmiştim
ama iki çalışma arasında bir alıntı olması
bir kenara esinlenme dahi bence söz
konusu değil alınıtı diye idda eden kesinlikle art niyetli
evet her ikiside farklı tarzlar
ve bence her ikiside hoş