mecbey adlı üyeden alıntı
cahit hocam maşallah bir milleti yemediğin kaldı biz de anadolu'danız o sebeple sana cevap vermekte herhalde bana düşer
söz söyletmediğin çalışmaların ne kadar güzel de olsa, sunumdaki bu agresif ben yaptım tabi olacak tavrı o güzelliği ayağa düşürmekte
ben de bu logoyu evvela beğendim ancak bu -anadoluda bir tabir vardır- geme gelmez doru at misali çırpınışı görünce tadım kaçtı
bir de senin bu logoyu devamlı referans program gösterdiğin bir programın logosuna pek benzettim ancak o tesadüftür herhal
program artrage
logo![]()

mecbey dlı üyemizin portfolyomda ART adlı çalışmama yaptığı yorumu görünce cevap verme ihtiyacı duydum. Bu yorum benim adıma 2 önemli suçlama içermektedir.
Suçlamalarınıza cevabım aşağıdadır, sizinde her zaman cevap hakkınız vardır.
1-Çalışmalara dikkatle bakılınca iki çalışmada da tek ortak objenin fırça olduğu görülecektir:
a)Benim çalışmamda A'nın üçgenini nota ile oluşturma çabası var. Diğer çalışmada fırça ve insan figürü ile A,nın üçgeni oluşturulmak istenmiş.
b)Çalışmalar ele alınış yönleriylede çok farklı benim çalışmam lekesel yöntemle betimlenmiş, ARTRAGE logosu ile çizgisel.
c)Sözü edilen çalışmam 5 yıl önce tasarlandı bunu size ispat edebilirim. Artrage (Copyright Ambient Design Ltd. 2006)3 yıllık bir program dolayısı ile bir etkilenme varsa bile, sanırım o ben olmamalıyım.
2-Beni agresif olarak nitelendirmişsiniz, oysa konuda daha önce yazılan mesajları okumamışsınız sanırım, okusanız bile tarzımı böyle algılamaya konsantre olmuşsunuz gibi bir tavır seziyorum. Eleştiri olgusunun hafife alınması bizim dolap beygiri bir kazığın etrafında dönmemiz demektir. Bu nedenle eleştiri benim çok önem verdiğim bir olgudur. Tavrımı agresif olarak nitelendirmenizi bana yapılan bir haksızlık olarak görüyorum. Bu konuda sert olduğumu kabul ediyorum ama agresiflik asla bana göre birşey değil.
Eleştiri arkasında somut ve bilimsel verilerle yapılırsa değerlidir. Varsayımlara, kuruntulara ve hislere dayalı yorumlara ben eleştiri değilde saldırı gözüyle bakıyorum kusura bakmayın.