Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sevgili tabletdaşım Walle bol bol anatomi çalışman gerek. Benim tavsiyem küçük bir eskiz defteri al ve ona günün her saati sürekli figür çizimleri karala. Bu tip dinamik duruşları verebilmek için insan anatomisine son derece iyi hakim olmak gerekir. Benim her gün 1 saat bu tarz anatomi idmanlarım oluyor. Elimi açtıktan sonra karikatüre geçiyorum.
Öncelikle işe (Uc logic wp8060 + Ps Cs4 + yaklaşık 2 saat) bunları unutmakla başla. bunlar hep işin üç kağıdı çünkü...teknolojinin bize verdiği kolaylıklar aynı zamanda kandırmacası.daha düz çizersin daha iyi renklersin ama işin asıl önemli yönü olan kıreativite bölümü zayıflar...Eskiz yap bol bol çalış.Bende belirli bir noktaya geldikten sonra tablete geçtim yada pc düzenbazlıklarına merak sardım.Oysa 3 saatimi tablete vereceğime 3 saatte en az 20 sayfa daha çizebilirim benim çizgiler biraz basit olduğundan... Sonuç olarak bol bol eskiz, işin %90 nı ise %10 tablet vs.. gibi araçlar.Bu işe meraklı amatör bir çizer olarak benim sana verebileğim fikirler bu kadar....
Arkadaşlara katılıyorum, ilk olarak işin özünü kavrayıp daha sonra tablete geçmenizde yarar var.Kırılmalar çok fazla ve anatomide bozukluklar var.Özellkle el, ayak vs.Ama çabalarınız için tebrikler.Kolay gelsin.