Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ayna- logo çalışması

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kendimi geliştirmeye çalışıyorum.görüşlerinizi beklerim.
ayna.jpg

Benzer konular

SOz_K

🌱Yeni Üye🌱
Logo'da firmanın hangi sektöre hizmet ettiğini belirten en ufak ipucu yok.
Kullanılan renk çok fazla, karmaşık ve uyumsuz. Logo çalışmalarında 3 rengi gecmemeye calisirsaniz daha iyi olur. Bu baskı acisindanda onemli.
Bir de baska fontlarda denerseniz...
İyi calısmalar...

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar çalışmalara iiye bakmadan yorrum yapmayalım logyu illaki anlatalımmı tersten konya yazısı sondan okunduğundada ayna bu çalışmanın ticari bir iddaası yok zaten farklı bişey denemek istedim o kadar.ayrıca şu kurallarıda bir kenara koysak yok üç renk beş renk adına ne derseniz deyin benim bu tür şeyler hoşuma gidiyor.sağolun kolay gelsin.

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu arada unutmadan arkadaki küçük karelerde aynaları temsil ediyor.hepinize kolay gelsin

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
sen ben bir tarz yarattım doğrudur deyip eleştiri kabul etmiyorsun.
madem çalışmanı koydun eleştiriye anlayışlı yaklaşmalısın.
buraya konulan çalışmaların ticari amaçlı olmadığı malum.
ama hayali bir iş olur firma olur ona yöneliktir bu çalışma dersin
eleştirilerde o bağlamda gelişir. arkada ki renkli kutuların bence aynaya
benzer bi yanı yok, tamam yazı tersten konya olarak okunuyor ama
sadece belirgin olan o var. velhasıl bence eksik bir çalışma.eline sağlık

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım ayrıca tersten okursanız oradada ayna yazıyo ben beni eleştirmeyin demiyorum. önceki cevabımdad dedim mutlaka olacak eleştiri.bu arada bilirsinizki aynaların farklı renkleri vardır bu kareler o manada kullanıldı.ayrıca çalışma beğenilmek zorundad değil.önemli olan gelişim kaydedebilmek. ben bunu göreyim bana yeter çünkü gerisi görecelidi. Kiminin beğenmediği kiminin çok hoşuna gider malüm ülkemizde serbest piyasa varya birde çalışmalara yönelik öneri getirirseniz daha ii olur bence mesala yazının rengi fontu büyüklüğü renk uyumu butür görüşler daha anlamlı ve yararlı olacaktır.

covenant

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Malsef yapılan yorumlar doğru , hayalide olsa kötü bir tasarım , lütfen araştıralım profesyoneller neler tasarlıyo bir görelim, temel tasarım nedir, tipografi nedir bunları öğrenelim renk bilgisi ve bu tarz şeyler onları bilmeden kesinlikle olmaz.

sevi tas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Malsef yapılan yorumlar doğru , hayalide olsa kötü bir tasarım , lütfen araştıralım profesyoneller neler tasarlıyo bir görelim, temel tasarım nedir, tipografi nedir bunları öğrenelim renk bilgisi ve bu tarz şeyler onları bilmeden kesinlikle olmaz.
katılıyorum ....

SOz_K

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar çalışmalara iiye bakmadan yorrum yapmayalım logyu illaki anlatalımmı tersten konya yazısı sondan okunduğundada ayna bu çalışmanın ticari bir iddaası yok zaten farklı bişey denemek istedim o kadar.ayrıca şu kurallarıda bir kenara koysak yok üç renk beş renk adına ne derseniz deyin benim bu tür şeyler hoşuma gidiyor.sağolun kolay gelsin.

elbette ki isminden de bunu anlamak mumkun ayna demissin zaten... Hatta y harfinin de aynayı vurgulamak icin kullanmis gibisin ama hic bir yansima acisiz olmaz. Ve birebir aslina benzemez. Eger y harfi yansima maksatli logoda bu sekilde yer aldiysa yansıma acili olmaliydi... Ha bu maksatla yer almadıysa cok alakasız bir y. Her seyden once bunu sorgulaman gerekiyor, ben y harfini boyle yaptim ama, neden bunu boyleyaptigimi calismam da aktarabildim mi diye. Kullandigin fontlar gelince birbiriyle cok alakasız zaten.

Nasıl bir elestiri istedigini anlamadım. Soyle diyeyim logoları incele... Bu kadar renkli logo var mı? Hem akilda kalması hem de baski da sorun ve masraf yaratmamasi icin en cok iki renk kullanımı tercih edilir.

Acikcasi boyle tepki vermekten ote elestirilerimizi dinlersen sana faydasi olur. Madem bu alanda yenisin kat edecek cok yol var... Maalesef, bu is renkten tipografiye, isiklandirmadan golgelere ve daha bir cok ayrintisina kadar sabir ve emek ister...

Ve elestiriye acik olmayi gerektirir. Ama sunu soyleyeyim, burada herkesin elestirisi yapici ve bu isi iyi bilen insanlar var...

İyi calismalar...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Öncelikle logolar kullanıldıkları sektörün amacına hizmet eden ve ambleminde az çok insana kullanıldığı sektörü anımsatabilecek,akılda kalıcak sade çalışmalar olmalıdır.

Logolar sade ve anlaşılır olmalıdır ki yaptığınız logo ne sade nede anlaşılır değil. Hangi logoda sektörün adının tersten yazıldığını gördünüz ?

Logolarda genelde tek bir espri yapılır ki bunun sebebi logonun sadeliği ve anlaşılırlığı bozulmasın. Sizin logonuzdaysa bir çok espri var. tersten yazılmış konya yazısı a sı dışarda kalmış ayna yazısı. Ko ve ayna yazılarının farklı renkte kullanılması, Arka planda çok fazla renk kullanılması, Kullanılan bu renklerin ince çizgilerle bölünmesi, Y harfinde tekrar vurgulanmak istenen bir ayna esprisi .. ..

Yaptığınız çalışmada kullanıldığı sektörü vermeye çalışmışsınız evet güzel bir yaklaşım ama bu çok fazla detayla verilmiş onu geçtim bu büyük halinde bile bu çizgiler bir aynayı anımsatmıyor. Siz söylemeseydiniz anlamazdım bile diyebilirim. Bunun yanı sıra logonun küçülmesi durumunda çizgilerin belli olmayacağını hatta yok olup gideceğini bile söyleyebilirim.

Çok fazla renk kullanmışsınız kullandığınız renkler birbirine uyumsuz. Arkadaki renkler yazdığınız logotype'ı yok ediyor.

Kullandığınız logotype çok basit ve hiç bir kendine has anlatımı yok. Logotype ın dışına kullandığınız siyah çerçeveyse her ne kadar arka plandan logotype 'ı ayırmak için yapılsada pek başarılı olunmamış ve logoyu sadece basit göstermiş.

Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız. Hayalide olsa bir amacı olan bir logo yapmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Örneğin Kalp adında bir hastane logosu yapıcam diye işe başlayın. Ve yaptığınız işi bizimde yardımlarımızla yönlendirerek kendinizi geliştirmeye çalışın.

Affınıza sığınarak yaptığınız çalışmanın bir logo olmadığını dile getirmek istiyorum. Çünkü logonun bile bir logo olabilmesi için kendi kuralları vardır. Ve bu logonun içinde bunların hiç biri yok. Bu yüzden mükemmel bir iş yapıyormuşçasına işinin erbabı olmuş insanlara ve gerçekten bu konuyu kavramış olan bizlere haksızlık etmeden kendi işinizi savunmak yerine kulak asın biraz derim.

Yada gerçekten eleştiri kaldıramayacak ve mükkeml bir iş yaptığınızı düşünmeye devam ediceksenizde sanırım çalışmalarınızı buraya koymanızın pek anlamı yok. Emeğinize sağlık.

Saygılar..

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eleştirilere cevap

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim. ben eleştiriye kapalı filan değilim. şöyleki bundan önce yaptığım bir çalışmada yapılan eleştiriler ve öneriler neticesinde değişiklikler yaptım. işi özetleyecek olursak sadece farklı bir çalışma yapmak istedim sanırım amacımada ulaşmışım.Önerilere her zaman açığım öyleki ben 'Y' harfini laleye benzetmek istemiştim arkadaşlar ayna vazifesi yaptığını düşünmüşler oda güzel bir yaklaşım hoşuma gitti. Peki neden lale derseniz malumunuz artık konya belediyesi her yıl milyonlarla lale ekiyor.bi nevi laleyi konyayla özdeşleştirmek istiyolar.20 gün kadar her yerde laleler rengarenk neyse görüşleriniz için hepiniz sağolun evet logo yapmanın belli kuralları vardır müziğinde belli kuralları var ama bu kurallara uymadan başarılı olanlarıda yadsımamak lazım.sonuçta bu bir adet logo kim bilir belkide benim gibi düşünen bie iş yeri sahiplenebilir logoyu birde çalışmalara hemen kuralları sokarak eleştiri getirmesek evet bu işin bir piyasası var onunda belli bir gereği var ama bu çalışmalarıda farklı renkler olarak görsek bana göre daha ii olur.herkese kolay gelsin

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eleştiriler Hakkında

arkadaşlar hepimizin bildiği gibi burası bir paylaış sitesi kişilerin çalışmalarını sergilediği eksiklerini gördüğü ve kendilerini geliştirdikleri bir yer fakat şunu belirtmeliyimki bu işe yeni başlayan arkadaşlar ben ve benim gibiler yeni bişeyler yapınca heyacanla paylaşmak istiyoruz bütün eleştiriler için değil ama içlerinden bazıları acımasız ve yıkıcı eğer burası bir aileyse yapıcı ve olumlu olunmalı kimsenin hevesini kırmaya hakkımız yok. birde kötü bir alışkanlığımız her şeyi eleştiriyoruz ayrıca bu gözle bakarsak bizi tatmin eden çalışma bulmak zor. benim düşüncem kimsenin kalbini kırmadan ona yol gösterelim eksiklerini söyleyelim ve destek olalım böylesi hepimiz için daha yararlı olur.saygılarımla

alperozek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben kalp kırıcı herangi bir eleştiri göremiyorum, sanırım sen fazla duygusalsın :D, senin olayın ajdarın nane şarkısına benziyor biraz, ben yaptım olduculuk var sende :D

umut_39

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eleştirileri kapalı değilim diyorsun ama bütün olumlu olabilecek eleştiriler hakkında karşıt yorum yapıyorsun veya yok ben böyle düşündüm yok şöyleydi falan diye yorumlar yapıyorsun , ustaları biraz daha dinleyip bir şeyler kapmaya çalışırsan daha iyi olur o_O ve yorum ve eleştirilerin çoğundada hakklılar katılıyorum. k.gelsin. eline sağlık...

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
çalışmanız gerçekten kötü ama. burada amacım kalp kırmak değil, eğer bu çalışma iyi, iyiye gidiyor, olacak dersem size haksızlık etmiş olurum. Evet yeni öğreniyorsunuz paylaşıyorsunuz bizimlede çalışmalarınızı bunu anlıyorum ama siz de şunu anlayın, biz, siz ve sizin gibilerin daha iyi olması için eleştiriyoruz. Kötülemek, aşağılamak yada kırmak için değil. Piyasada iyi işler dönsün istiyoruz mesela. Dünyada millet neler yapıyor. Biz iki deseni iki rengi bi de şatavatlı bi yazı yazıp bakın nasıl olmuş? diye ortaya atlıyoruz. halbuki grafik tasarım bu değil.

siz de hobi olarak dahi yapsanızi her işin bir kuralı var, bunu da kurallarına göre yapın lütfen. Bu şekilde logo olmaz. bundan hiçbir şey olmaz. Biraz araştırma yapın, makaleler okuyun grafik ve grafik tasarımla ilgili..sonra dünyada ve Türkiye'de yapılan logolara ve diğer işlere bir göz atın.

kolay gelsin..

hubeyb_aydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Genel Düşünce

arkadaşlar ben bazı şeyleri kendim için söylemedim örneğin RDD adında yapılan logo çalışması ile ilgili bazı yorumlara bakın şu ifadeler kullanılmış ortada logo yok filan gibi tamam eleştiri yapılsın ama böyle değil hem biz kimin usta olduğunu nerden anlayacağız klavyesi olan yazıyor milletçe bayılıyoruz eleştiri yapmaya her yerde eleştiri genelide yıkıcı ayrıca benim yaptığım çalışmayla ilgili bu kadar eleştiriye gerek varmı blmiyorum.ben sadece bir düşünce ortaya koymaya çalıştım tüm çalışmalarım böyle olacak diye bir şey yok çoğnuz araştırma yap demişsiniz bakalım ülkemizdeki logolara o kadarda can alıcı şeyler değil evet bu işin bazı kuralları var biliyorum ama herkesinde ikiye bir kuralları hatırtlatmasına gerek yok bazı şeyleride düşünce olarak algılayıp o açıdan değerlendirelim ben zaten süper bi logo yaptım filanda demiyorum sadece faklı bir düşünce denemek istedim o kadar herkese kolay gelsin.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
hem biz kimin usta olduğunu nerden anlayacağız klavyesi olan yazıyor

Haklısın tabi bu konuda bende aynı fikirdeyim ...
Photoshop,corel,freehand yükleyen herkes grafikerim diye çıkıyor logo yapmaya başlıyor...Ama biz çalışmalardan kimin grafiker olduğunu kimin olmadığını anlayabiliyoruz...
Sende yorumlara dikkat edersen kimin ne olduğunu anlayabilirsin...

Bu konuda daha fazla uzamasın....