Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bakmaya doyum olmayan logo çalışmalarım :)

grafixi

🌱Yeni Üye🌱
27.jpg

28.jpg

29.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

36.jpg

37.jpg

46.jpg

52.jpg

53.jpg

54.jpg

42.jpg

Benzer konular

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben iştahsızım sanırım, 2 dakika yetti :)

İçlerinde başarılı çalışmalar var.
Yolun açık olsun :)

grafixi

🌱Yeni Üye🌱
balık yağı iyi gelir teşekkürler :)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Site içindekilere göre ortalaması yüksek ama ajans seviyesine göre ortalamanın altında.
Meslek kısmında webmaster yazısına göre fazlası ile iyi.
Anlayamadığım logolardan birisi ki en beğenmediğim diyebilirim "sait kebap" idi. Orantılama kurallar vs. gibi konulara çok dikkat etmenden dolayı sanırım. Logo sanki kebapçı logosundan öte, harf benzerliği de dahil olmak üzere bildiğin İK(insan kaynakları) logosu gibi ki o gibi bir kurum için bile fazlası ile itici.

Logolarda genel renk uyumu bence güzel amma velakin logolarda herhangibir mesaj göremediğimi de ekleyeyim.
Eğer sırası ile söylersem.
1. isbulnet logosunda bir yerde "." nokta olmalı idi ve en azından siteyi az da olsa açıklayan bir vektör olabilirdi. İş bul > isbul olduğu için istanbulda bir şey bulma gibi de algılanıyor.

2. karadağ tarım.
burada dağ var ama hangi dağın tepesi yeşil tabanı siyah olur? bilemiyorum. En azından koyu kahve olsa idi.

3. Oturan boğa da "g" harfi güzel ama O harfinde ne demek istediğini hiç anlamadım.

4. busse de sanırım tahoma gibi bir font kullandın. kullanımı hoş orantılama güzel renkler güzel.

5. saiti direkt geçiyor knt ye geliyorum. Uluslararası çalışan bir şirket olduğunu hissettiren hiçbir ifade görmedim. Bence olmamış.

6. balıkçı için olan logolar güzel, klişe dışında bir şey yok zaten farklı bir şey yapmak bu konu için çok zor eline sağlık.

7. delta türk te kolaya kaçmışsın gibi bir his geldi içime. en azından daire yerine üçgen ve bayrak kombinasyonu yapabilirdin. ama logo göze hoş görünüyor.

8. baykuş konusuna girilmez zaten en amele logo hayvanıdır kendisi neredeyse binlerce varyasyonu var. kısaca BAYkuş BAYdı.

Yukarıdaki yazılarımı yazmamdaki tek sebep ise KONU BAŞLIĞIDIR.
Yaptığın işler beğenilmiş olabilir, bu işten çok kazancın vardır ya da özgüvenin fazladır.
Bunları bilemem ama bildiğim tek şey, özellikle de bu sektör için ALÇAKGÖNÜLLÜ olmandır.
Konu başlığında bunu göremedim. 2. yorum yapan olarak ne tepki geleceğini de bilmiyorum ama buradaki yazılarım seni sindirme değil sana bu konuda yardımcı olma çabasıdır.
İyiye yorar yormazsın bu senin düşüncendir. Yeni işlerinde başarılar.

hakan74

🌱Yeni Üye🌱
Logoların birçoğu güzel, ellerine sağlık... Bu arada kullandığın program nedir kardeş ?

mihrimanpolat

🌱Yeni Üye🌱
bence gayet başarılı olmuş baykuş haricinde sadece :)diğerlerini beğendim

grafixi

🌱Yeni Üye🌱
Site içindekilere göre ortalaması yüksek ama ajans seviyesine göre ortalamanın altında.
Meslek kısmında webmaster yazısına göre fazlası ile iyi.
Anlayamadığım logolardan birisi ki en beğenmediğim diyebilirim "sait kebap" idi. Orantılama kurallar vs. gibi konulara çok dikkat etmenden dolayı sanırım. Logo sanki kebapçı logosundan öte, harf benzerliği de dahil olmak üzere bildiğin İK(insan kaynakları) logosu gibi ki o gibi bir kurum için bile fazlası ile itici.

Logolarda genel renk uyumu bence güzel amma velakin logolarda herhangibir mesaj göremediğimi de ekleyeyim.
Eğer sırası ile söylersem.
1. isbulnet logosunda bir yerde "." nokta olmalı idi ve en azından siteyi az da olsa açıklayan bir vektör olabilirdi. İş bul > isbul olduğu için istanbulda bir şey bulma gibi de algılanıyor.

2. karadağ tarım.
burada dağ var ama hangi dağın tepesi yeşil tabanı siyah olur? bilemiyorum. En azından koyu kahve olsa idi.

3. Oturan boğa da "g" harfi güzel ama O harfinde ne demek istediğini hiç anlamadım.

4. busse de sanırım tahoma gibi bir font kullandın. kullanımı hoş orantılama güzel renkler güzel.

5. saiti direkt geçiyor knt ye geliyorum. Uluslararası çalışan bir şirket olduğunu hissettiren hiçbir ifade görmedim. Bence olmamış.

6. balıkçı için olan logolar güzel, klişe dışında bir şey yok zaten farklı bir şey yapmak bu konu için çok zor eline sağlık.

7. delta türk te kolaya kaçmışsın gibi bir his geldi içime. en azından daire yerine üçgen ve bayrak kombinasyonu yapabilirdin. ama logo göze hoş görünüyor.

8. baykuş konusuna girilmez zaten en amele logo hayvanıdır kendisi neredeyse binlerce varyasyonu var. kısaca BAYkuş BAYdı.

Yukarıdaki yazılarımı yazmamdaki tek sebep ise KONU BAŞLIĞIDIR.
Yaptığın işler beğenilmiş olabilir, bu işten çok kazancın vardır ya da özgüvenin fazladır.
Bunları bilemem ama bildiğim tek şey, özellikle de bu sektör için ALÇAKGÖNÜLLÜ olmandır.
Konu başlığında bunu göremedim. 2. yorum yapan olarak ne tepki geleceğini de bilmiyorum ama buradaki yazılarım seni sindirme değil sana bu konuda yardımcı olma çabasıdır.
İyiye yorar yormazsın bu senin düşüncendir. Yeni işlerinde başarılar.

hepinize yorumlarınız için, zaman ayırdığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şunu söylemeliyim ben grafiker değilim, bu işin de herhangi bir eğitimini almadım :) sadece söz konusu logo,amblem olunca çalışırken çok mutlu oluyorum. sonuçta bilgisiz, kültürsüz, vizyonsuz, bakış açısı dar olan bir insan değilim.. çıkarttığım çalışmaları belkide özgüven fazlalığından dolayı kendim çok beğeniyorum konu başlığıda bu yüzden böyle sanırım, bahsettiğiniz mütevazilik sınırını aştıysam özür dilerim herkesten. öyle türkiye standartlarının "çok çok" üstünde para kazanmıyorum.

bir arkadaş program sormuş çok klişe olacak ama bu işte programdan çok bakış açısı gerekiyor.

iyi niyetli yorumlarınız için teşekkürler tekrardan..

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
İlk başta konu başlığı itici gibi dursa da, gerçekten emek verilmiş bir şeylerin olması konu başlığını bir kenara bırakıyor:)

Emeğinize sağlık.
Kolay gelsin.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
dediğim gibi profilinde webmaster yazan birisine göre çok iyi çalışmalar.

grafixi

🌱Yeni Üye🌱
evet freelance olarak özel logo çalışmaları yapıyorum. iş yaptırmak isteyen gelen adama ne diyeyim çok mutlu oluyorum mu diyeyim? birde bu adamım falan nedir, amerikan rüyasındasın galiba.. bana laf yetiştireceğine, çalışmalarını yükle de görelim ;)

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
çalışmalarınız gayet başarılı bu konuda uzman olduğunuz belli yolunuz açık olsun iyi çalışmlar ;)

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
iyi şeyler var. hatta daha da iyi şeyler çıkabilir gibi duruyor. lakin çalışmalardaki hatalar dışında gördüğüm en çirkin şey şu ki "kibir". bu kibirle zor arkadaşım. başarılar yinede.

stickerizm_ir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İnsanın kendisini yaptığı işi beğenmek kadar güzel birşey yoktur . Eline sağlık bence çok başarılı ...

ensarbilgi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence 1.sınıf çalışma olmuş.Bu işten para kazanabilsin.:)

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
bu sitede senelerdir bildiğim tek şey sadece çalışmalara yorum yapılması gerektiğidir.
Sanırım bazı yenilerde bunu algılamakta zorlanıyor yada sitede kurallar değişmiş bilemiyorum.
Frhnd arkadaş beni çok güldürdün. Laf sokma çabalarına cevap alamayıp birde arkadaşın kişisel sitesini araştırıp bulmuşsun. Helal olsun sana bu hırsla hiçbir çalışma yapamasanda kendi yolunu kolay alırsın :)

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
insanın kendisine güvenmesi ve inanması aslında bu mesleğin ilk şartı, çalışmalarından bahsettiğin gibi vizyon sahibi olduğun belli oluyor. leke ve renk algılayabiliyorsun, ancak "logo" nun tam olarak ne olduğunu ve ne olması gerektiği konusunda sıkıntılar var bu çalışmalarda, Yani logo güzel bir imajdan öte, imgelediği iş kolunu da anlatabiliyorsa logodur, Tabi her zaman bu şart değildir, piyasada kolu ile alakasız iyi logolar'da vardır. Velhasıl bunlar da kendi içinde çeşitli anlamlar taşırlar. Logoloranın büyük bir kısmında çok ciddi biçimde estetik kaygı var, Bu kaygı da bu büyük çoğunluğun logo olmasını engelliyor. Mesela, oldukça yanlış font kullanımı gözlemliyorum... Madem ki logo yapmak seni heyecanlandırıyor ve ilgini çekiyor, Çeşitli logo kitaplarını satınalıp kendini bu konuda çok daha ileriye taşıyabilirsin. Ancak öz güven ve kendine olan inancın yaptıklarının yeterli olduğunu düşündürüyorsa, bu düşünceyi hemen bir kenara bırakmanı tavsiye ederim. Başarılar...