Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

baskı boyutunu ayarlayamıyorum.acil yardım lutfen.

necoli

🌱Yeni Üye🌱
mehabalar, ben photohopta bir sertifika çalışması yaptım. baskı yapacağım kağıtın boyutları 33X23 olacak. image size dan görüntü boyutunu değiştirdim. fakat yazıcıdan cıktı alırken bu boyutta çıkmıyor. iki gundur uğrasıyorum. sorunu çözemedim. bu baskı için photo yazıcı aldım yeni. markası canon pixma ip 4000. lutfen yardımcı olur musunuz?
ayrıca print alırken. görüntüyü jpeg olarak kaydettiğim şekliyle mi almalıyım. yoksa, psd formatında phptoshopta açtıktan sonra mı? sorunun çözulmesi acilen gerekiyor. ilginize tesekkur ederim şimdiden.

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
yazıcınız A/4 değil mi? 23 x 33 ebatlarında bu durumda zaten çıkış alamazsınız... yoksa ben mi yanlış anlıyorum sorununuzu?

necoli

🌱Yeni Üye🌱
hayır yazıcı a4 değil. a3 yazıcı.. yardımcı olursanız çok sevinirim.
yazıcı a3 ama benim çıktı almam gereken boyut hiçbirine uymuyor. 33X23 cm boyutlarında olması gerekiyor. kullanmam gereken kağıt boyutu bu.

♾️Grafik Gurusu♾️
aklıma iki seçenek geliyor... birincisi çıkışınızı alırken fit to page'i işaretlemiş olabilirsiniz...
ikincisi mm veya cm yerine inches ya da pixel de çalışma ayarlarınız...

necoli

🌱Yeni Üye🌱
bu söylediklerinizi denedim. fit to page işaretini kaldırıyorum. acaba resim boyutunu ayarlamada mı bir sorun var. orda mı hata yaptım diye dusunuyorum ama. image size dan ayarlama yapıyorum. zaten istediğim ölçileri yazıp. kaydetmekten başka yapabileceğim bişey var mı bilmiyorum. çok tecrübem yok bu konuda. o yuzden hiçbir çözüm getiremiyorum.. ilginize teskkur ederim. denemem gerekn ne varsa yazarsanız sevinirim.

♾️Grafik Gurusu♾️
madem resminizi image size dan ayarladınız o zaman onu tiff olarak kaydedip vektörel bir programdan çıkışınızı alın... daha rahat edersiniz...

necoli

🌱Yeni Üye🌱
vektörel bir program derken, biraz açıklama yapabilirmisiniz. yani program adı verebilirmisiniz. gerçekten benim çalışma alanımla ilgisi olmayan bir iş ustlendim. ve bunun altından kalkmam lazım. o yuzden anlayamadım vektörel program nedir? ya da hangi programlardır? açıklarsanız sevinirim.teşekkurler.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
vektörel bir program derken, biraz açıklama yapabilirmisiniz. yani program adı verebilirmisiniz. gerçekten benim çalışma alanımla ilgisi olmayan bir iş ustlendim. ve bunun altından kalkmam lazım. o yuzden anlayamadım vektörel program nedir? ya da hangi programlardır? açıklarsanız sevinirim.teşekkurler.

freehand, coreldraw, Indesign, Quark, AdobeIllustrator gibi programlar vektörel programlardır, hepsinin file menüsünde, import veya Place gibi komutlar vardır, bunlar mevcut sayfanıza başka dökümanları çağırmanıza yarar, herhangi bir programda A3 ebadında bir sayfa açın ve ölçüsünden emin olduğunuz ve kaydettiğiniz photoshop belgesini bu programlardan birine çağırın ve çıkış alın

schwarzmadchen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çalışmalrı gerçek boyutlarında 72 inch olarak çalışırsanız baskıdan tam boyutu alabilirsiniz.

aksu34

🌱Yeni Üye🌱
yazıcı ayarlarındna olabilir dostum sonuçta yazıcıdan ebat seçerken makinan a3 ama yinede baskı ön izlemede görmen gerek kenar boşluklarını kontroledersen ii olur