Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bayat Folyo

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Herkese Selamlar, Kolay Gelsin,
Belki bir çoğumuzun karşılaştığı bir sorundur, eskimiş folyo. Bunu kullanmadan önce anlayabilir miyiz? Üretim tarihi öğrenilebilir mi, folyonun her hangi bir yerinde(alt kısım) yazılı mıdır? Folyo ne kadar sürede tazeliğini kurur? Rulonun iç ile dış kısımları aynı sürede mi bayatlanır? Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Folyolarda son kullanma tarihi diye birşey yoktur.Folyonun durduğu sakladığımız yer önemlidir.Nemli ortamda sürekli duran folyolar,bozulur.Bayatlamış folyo yağlı yağıdından ayrılmaz.Ayrılsa bile yağlı kağıdın ince şefaf zarı ile gelir ve yapışkanlığı olmaz.

basartanitim

🌱Yeni Üye🌱
Kesim folyosunun bayatladığının en bariz görüntüsü folyonun kenarlarından çekme yapmasıdır. bayatlama sonrası renkli kısım çekilme yapar ve alt koruyucu görünmeye başlar. bayatlamanın boyutuna göre kenarlardan çekme artar, yapışkan kalitesi düşer yer yer hava boşlukları göze çarpar.
Normal şartlarda kaliteli bir kesim folyosun 2 yıldan fazla beklerse bayatlamaya başlar. tabi Mehmet beyin dediği gibi saklanan yerin koşullarıda çok önemli...

İyi Çalışmalar