Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bekleme Odası Render

Benzer konular

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aydınlatma haricinde herşey güzel görünüyor.. eline sağlık..

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
Işık değişitkten sonra çok daha güzel olmuş, yanlız sahnede kaç tane ışık var gölgeler çok hafif görünüyor

Furkan EKMEN

♾️Grafik Gurusu♾️
Işık olunca kendini gösterdi çalışma. Çok güzeller.

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
objelerin modellemeleri size mi ait?

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çevresel aydınlatma yöntemi ile de sahneyi açabilirdin...yani bukadar ışık eklemene gerek yok .. ışık gerektiği yerlerde kendini gösterir.
gerçek hayatta da öyle değilmi?

bltvsky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umutbabilon.com
çevresel aydınlatma yöntemi ile de sahneyi açabilirdin...yani bukadar ışık eklemene gerek yok .. ışık gerektiği yerlerde kendini gösterir.
gerçek hayatta da öyle değilmi?

Son eklediğim render'ların da ışıkları değişecek çünkü hala olmadığını düşünüyorum...
Işıkları azaltıp da denerim bakalım. Işıkla uğraşmama rağmen hala ne iç ne de dış aydınlatmada iyi bir sonuç alamıyorum genel olarak yaptığım tüm çalışmalarda, böyle de bi sorunum var.

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Son eklediğim render'ların da ışıkları değişecek çünkü hala olmadığını düşünüyorum...
Işıkları azaltıp da denerim bakalım. Işıkla uğraşmama rağmen hala ne iç ne de dış aydınlatmada iyi bir sonuç alamıyorum genel olarak yaptığım tüm çalışmalarda, böyle de bi sorunum var.

Aklıma gelenleri söyleyim sana ..
Environment'e HDR ekleyip değeri artırabilirsin...
Eğer oda da bir pencere varsa,dışarıdan gün ışığı alıp odanın içini aydınlatabiirsin..
Gün ışığı için vraysun tercih olabilir yada target direct..
pencere arkalarına eğer vrayde çalışıyorsan vraylight ekleyebilirsin..
Tabi bu söylediklerim render ayarlarınıda ilgilendirmekte..

deneme yanılma yöntemleri ile test renderlar al..faydasını göreceksin..

bltvsky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umutbabilon.com
Aklıma gelenleri söyleyim sana ..
Environment'e HDR ekleyip değeri artırabilirsin...
Eğer oda da bir pencere varsa,dışarıdan gün ışığı alıp odanın içini aydınlatabiirsin..
Gün ışığı için vraysun tercih olabilir yada target direct..
pencere arkalarına eğer vrayde çalışıyorsan vraylight ekleyebilirsin..
Tabi bu söylediklerim render ayarlarınıda ilgilendirmekte..

deneme yanılma yöntemleri ile test renderlar al..faydasını göreceksin..

Vray kullanmıyorum henüz.
Odada pencere yok ama penceresiz saçma olduğu için tek - büyük bir pencere ekleyecektim ondan dediğiniz gibi daylight olabilir tabi denerim.

Işıkta bir nebze olsun ilerleyebilmek istiyorum artık böyle eksik gedik yaptığım iş içime sinmiyor çoğu zaman.

bobmarley1910

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Vray kullanmıyorum henüz.
Odada pencere yok ama penceresiz saçma olduğu için tek - büyük bir pencere ekleyecektim ondan dediğiniz gibi daylight olabilir tabi denerim.

Işıkta bir nebze olsun ilerleyebilmek istiyorum artık böyle eksik gedik yaptığım iş içime sinmiyor çoğu zaman.

vray'e alışan maxin scanline render ını unutur ( benim gibi ) ...oysaki default scanline renderer da kendimizi geliştirmemiz lazım dı .. sabırsızlık işte :smile:

bir kaç örnek daha verecem..

duvarın kaplamasında yansıma varmı? eğer varsa glossines degerini düşür..ışık olarak omni ekledin farzedelim .. shadow parameters,shadow map parameters leri ayarlarıyla oyna..ışık patlaması bir çok max kullanıcılarını ( ben dahil ) sinirini bozmuştur...dediğim gibi ışık ayarları ve kaplama yaptıgın materyaller ile oynamalar yap ve test render al .. ve kesinlikle gün ışığından faydalan !!

kolay gelsin :)