Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

belirli aralıklarla nesneleri dizmek

sakalhasan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar önce kolaygelsin..
ben çizdiğim farklı nesneleri istediğim cm aralıklarla dizmek istiyorum. baskıya 50 parça iş göndermem gerekti ve bunların hepsini 5sütunx10satır olarak aralarında 0,6 cm boşluk kalacak şekilde ayarlamak için elle baya bi zaman harcadım. bunun bi kısayolu falan varmıdır acaba.
şimdiden teşekürler...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Nesnelerin hepsi aynı boyuttaysa dizmek biraz daha az zaman alabilir ...

sakalhasan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet hepsi aynı boyutta. üst satırı ve sol sütunu ayarlayıp diğerlerini onlara hizalayarak yapabildim en hızlı şekilde. ama bunun bi makrosu veya blend gibi falan çalışan bi komutu olması gerek diye düşünüyorum...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Tek komutla dizilmiyor ama dediğiniz gibi bir şablon oluşturup diğerlerini onlara hizalayak yapabiliyorsunuz. Bunun için: Edit/Step And Repeat (ctrl+shift+D) menüsünü açarak yatay veya dikey olarak kaç kopya istediğinizi ayarlıyorsunuz, istediğiniz şekilde ayarladıktan sonra yatay dizim için on objeyi seçtikten sonra shift ile denk gelen objeyi seçip "E" ile yatay "C" ile dikey olarak hizalıyorsunuz. Anlatırken uzun gibi duruyor ama 1-1,5 dk içinde işlem tamamlanır. Kolay gelsin ...

sakalhasan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yardımlarınız için saolun arkadaşlar..
Shift+E ve shift+T ile halledebildim en kestirmeden...

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Shift+E ve shift+T ne işe yarıyor... (denedim bende bir hareket görünmüyor)

Options panelinden command bölümünden tüm kısayol seçeneklerine bakarak görebilirsiniz.

RkQA.jpg

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Shift+E kısa yolu ilk ile son obje ve bu ojeler arasında yer alan objeleri merkez noktalarını baz alarak eşit aralıklarla dağılım yapar.Buda objeler şekil ve ebat olarak farklı ise gözü rahatsız eden farklı ölçülerde boşluklar bırakır.
qO8fP.png

Shift+P kulanarak aradaki boşlukları dikkate alan bir dağılım yapabilirsiniz.
sIUG0.png

Ama Diyorsan yok ben;

FARKLI ÖLÇÜLERDE ve FARKLI OBJELERİ KENDİMİN BELİRLEYECEĞİ ÖLÇÜLERDE SIRALANSIN DİYORSAN

Bildiğim kadarı ile bu işlem Illustratorde kolaylıkla yapılabilmekte.
Objeleri seçelim,Align To: butonuna tıklayarak Align To Key Object seçeneğini aktif edelim
c7INi.png

Ölçümüzü penceremize girelim ben araların 2 cm olmasını istiyorum
uGauP.png

değeri girdikten sonra pencerenin yanında yer alan Distribute spacing butonuna basarak işleme gerçekleştirebilirsiniz
pKLEz.png

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Shaping V3 Macro

Shaping V3 Macro bu macro ile de corel detaylı hizalama olayları gerçekleştirile bilir.
RdmEF.jpg

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Açıklama için tşk.ler arkadaşlar ...