Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

bikaç soru sorsam ayıp etmiş olmam dimi.....

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam ...... ben bu işte yeniyim ve sizin için basit benim içn zor olan küüçk bi kaç sorum olacak şimdiden teşk.
bir resmi nasıl indirip onunla ne gibi işlem yapmalıyım ki baskıda sorun yaşamayayım,güzel ve net çıksın pürüzlü çıkmasın,
büyültüp küçültme işlemi yaparken nelere dikkat etmeliyim
nasıl kaydetmeliiym.......
bide başımın derdi olan bi sorunum var.........
corelde işi hazırlıyorum ,fakat baskı için başka pc ye aktarılıyor işi (flahs belleğe yüklüyorum) ama nasılsa sayfa boş çıkıyor.anlamıyorum nerde hata yapıyorum ,yaptığım bir iş sorunsuz açılıyosa diğeri yokmuş gibi görünüyor işte ......olay budur işte .......:s

Benzer konular

efesertel

🌱Yeni Üye🌱
ikinci konuda yardımcı olamayabilirim ama ilk sorun için png kaydetmeyi deneyebilirsin ya da yapıştırdığın katmanı pikselleştirebilirsin mesela

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konuyu kapattığımızı düşünüyordum...
Görsel arama için Google kullandığınızı farzedersek görsel aramaya geldikten sonra yan taraftaki menüden tüm boyutların altında seçenekler var buradan istediğiniz boyutu seçerek ihtiyacınıza uygun resimleri bulabilirsiniz ...
Resimlerin baskıda sorun oluşturmaması için resmi Photoshop'da açıp kontrol edin, ışık, kontras vs. hoşunuza gitmeyen yerlerin renklerini açın ve koyulaştırın bunun bir kaç yöntemi var istediğiniz menüyü kullanabilirsiniz. Çalışırken 1:1 oranıda çalışıp ön izlemesine bakın eğer net ve sorunsuz bir şekil görüyorsanız baskıda da net bir çıktı alabilirsiniz...
Corel'den export ettiğiniz dosyaların boş çıkması tüm nesneleri seçmemeniz sebebiyle olabilir. Alt versiyonda kaydediyorsanız Service Pack'ler yüklü değilse sorun çıkarabilir başka türlü böyle bir hata olmaması gerekir ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu konuyu kapattığımızı düşünüyordum...
Görsel arama için Google kullandığınızı farzedersek görsel aramaya geldikten sonra yan taraftaki menüden tüm boyutların altında seçenekler var buradan istediğiniz boyutu seçerek ihtiyacınıza uygun resimleri bulabilirsiniz ...
Resimlerin baskıda sorun oluşturmaması için resmi Photoshop'da açıp kontrol edin, ışık, kontras vs. hoşunuza gitmeyen yerlerin renklerini açın ve koyulaştırın bunun bir kaç yöntemi var istediğiniz menüyü kullanabilirsiniz. Çalışırken 1:1 oranıda çalışıp ön izlemesine bakın eğer net ve sorunsuz bir şekil görüyorsanız baskıda da net bir çıktı alabilirsiniz...
Corel'den export ettiğiniz dosyaların boş çıkması tüm nesneleri seçmemeniz sebebiyle olabilir. Alt versiyonda kaydediyorsanız Service Pack'ler yüklü değilse sorun çıkarabilir başka türlü böyle bir hata olmaması gerekir ...

napim elimde değil,senin kadar becerikli değiliz işte,
resimleri dediğin giib yapıyorum ama nasılsa indirdiğim gibi güzel çıkmıyor baskıda,patronuma şu cevabı vermek istemiyorum artık (bilmiyorum)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer özel bir dosya değilse hatalı dosyalardan biri paylaşın size hatalı çıkıp çıkmayacağını söyleyeyim. Hatalı çıkmaması gerekiyorsa makinenizin ayarları kontrol etmeniz gerekir ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ikinci konuda yardımcı olamayabilirim ama ilk sorun için png kaydetmeyi deneyebilirsin ya da yapıştırdığın katmanı pikselleştirebilirsin mesela

teşekkürler ..... baskıda piksellerle çalışmam gerektiği söylendi bana.cm üzerinden işlerimi yapıyorum....... söylediği yanlışmı anladım acaba

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Pixelleri kullandığın araçların boyutuda kullanırsınız. Misal Brush aracı seçiliyken 24 px olarak boyutunu ayarlarsınız ama dosya boyutunu cm olarak ayarlırsınız ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eğer özel bir dosya değilse hatalı dosyalardan biri paylaşın size hatalı çıkıp çıkmayacağını söyleyeyim. Hatalı çıkmaması gerekiyorsa makinenizin ayarları kontrol etmeniz gerekir ...

hepsini sildim elimde yokki ( hatalı)....yenisini hazırladım onuda görmüyor yükleyemiyorum buraya

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer pc de özel ayarlarıız yoksa geri dönüşüm kutusunda hala duruyordur :) ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Pixelleri kullandığın araçların boyutuda kullanırsınız. Misal Brush aracı seçiliyken 24 px olarak boyutunu ayarlarsınız ama dosya boyutunu cm olarak ayarlırsınız ...

bana hem yardım etmeye çalışıyorsun biyandanda kızıyosun geç anlıyorum diye :) sağolll yardımların için cidden :)) sanıırm başına bela olacam burdan bu çıkıyor .........

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kızmıyorum yardımcı olmaya çalışıyorum... (Sizi bilemem ama bunu bir çok kişinin bilmediğini biliyorum "sil" denince herşey biti zannediyorlar benim ki küçük bir uyarı)
Bela olacak bir durum yok şu anda vakit olarak müsaitim meşgul olsam zaten yardım edemezdim...
"Yardımların için sağol" derken bir kinaye seziyorum ama sorun değil sen de sağol ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kızmıyorum yardımcı olmaya çalışıyorum... (Sizi bilemem ama bunu bir çok kişinin bilmediğini biliyorum "sil" denince herşey biti zannediyorlar benim ki küçük bir uyarı)
Bela olacak bir durum yok şu anda vakit olarak müsaitim meşgul olsam zaten yardım edemezdim...
"Yardımların için sağol" derken bir kinaye seziyorum ama sorun değil sen de sağol ...

dediğini anladım ama çöpten attım ben tutmam el alışkanlığı benimkisii.........
ve hiçbi kinaye yok sözümde ne fenasın yuhh.....

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑

Bakın üsteki resim görselin tam görüntüsü alttaki resim iyi (Çokda iyi değil) ve kötü resimlerin yanyana gelmiş hali iki resimde görünmesi %35 zoom oranıyla gösterilmiş. Sağ tarafta ağaç şekli doğru dürüst görünmüyor sol taraftakinde biraz daha anlaşıır şekilde yani sağ taraftaki şekilde bir dosyadan baskı almaya kalkalrsanız ekrandaki gibi çamura yakın bir çıktı alabilirsiniz, bunu önceden görebilmeniz için ön izleme yapmanız şart ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
varya sen süpersin ya nasıl bişeysin böyle harbi teşekkür ederim sana....işte o sağ taraftaki resim gibi oluyo benimkiside ...indiriyorum ve haliyle baskıya girecek diye net görünsün pürüz olmasın diye biraz oynuyorum bu hale geliyor resim :s

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sağ taraftaki gibi bir resimle hiç şansınız yok. Patronunuza "bu resimlerle bu iş olmaz" diyin taaa ki doğru dürüst bir resim bulana kadar ...

yaakamoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sağ taraftaki gibi bir resimle hiç şansınız yok. Patronunuza "bu resimlerle bu iş olmaz" diyin taaa ki doğru dürüst bir resim bulana kadar ...

peki resim indirirken neye dikkat edeyim boyutunamı,ne kadar büyük olursa o kadar iyimi dir.... ve üzerlerine ne uygularsam iyi sonuç alırım,biliyorum ki artık ne kadar oynarsam o kadar bozuluyr resim .......... şihtt bunaltmıyorum dimi snei :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Elbetteki boyununa dikkat edecesiniz. 1m yi aşan boyutlarda en az 5mp lik dosyalarla çalışmaya çalışın...
Resme genel olarak bakarsınız karanlık yerler varsa açarsınız, üzerinde leke varsa temizlersiniz renkler canlı değilse daha canlı hale getirebilirsiniz. Bu işlem her resim için aynı değildir, her resimde aynı değerler ve aynı yöntemler kullanılmaz biraz kurcalayın gözünüze hoş gelen yerde işlem tamamdır. Resimde eğer yazı varsa imkan dahilinde yeniden yazmak çok daha iyi sonuçlar verir ...

efesertel

🌱Yeni Üye🌱
ya garip olacak ama sen normal hazırla sonra küçült ? :S yaptığın işi kaydet farklı bir resim halinde kaydet sonra küçült ? daha önce böyle bir sorun duymadım çünkü :S