Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bingöl Üniversitesi logo tasarımı

m1st

🌱Yeni Üye🌱
Yarısma için tasarlamıştım ancak yarım kaldı ve logoyu göndermeyi unutmuştum. Ortadaki siyah objeyi kitap farzediverin siz düzenleyecektim :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

zerr6666

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tebrik ederim çok güzel bakış açısı

demek ki boşuna yarışma açmamışlar. Kişisel görüşüm şuan ki logo da hiç uyumlu ve de güzel bir logo değil.

en azında şu şekilde logolar beklenebilir:

tebrik ederim çok güzel bakış açısı

m1st

🌱Yeni Üye🌱
ciddi bir kuruma pek yakışmayan bir tasarım olmuş.

Sevgili dostlarım internetten ordan burdan bu güzel kurumların güzel logolarını göstermek gayet kolay. bizimde gözümüz görüyor aklımız eriyor. Şayet bir kurum logonun içinde cennetle cehennem arasındaki her şeyi koymamızı bekleyince sadelik ile yoğunluk arasında sıkışıp kalıyorsunuz. yanlıs anlamayın ama görsellerden baska logoları göstereceğinize fikir verebilirsiniz. :)

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
görselden önce "en azından şu şekilde logolar beklenebilir" diyerek giriş cümlesinde bulundum. Yani beklentilerin hangi yönde olması gerektiğini sadeliği, anlaşılırlığı, betimlemesini en azında düzgün bir biçimde anlatan, kurumsal yapılı vb. gibi özelliklere sahip olan logolar ile paylaştım. Kısacası vermek istediğim fikri örnekler üzerinden görsel olarak sunarak yorumlanmasını size bıraktım. Tabi farklı yorumladınız. Olsun :)

m1st

🌱Yeni Üye🌱
görselden önce "en azından şu şekilde logolar beklenebilir" diyerek giriş cümlesinde bulundum. Yani beklentilerin hangi yönde olması gerektiğini sadeliği, anlaşılırlığı, betimlemesini en azında düzgün bir biçimde anlatan, kurumsal yapılı vb. gibi özelliklere sahip olan logolar ile paylaştım. Kısacası vermek istediğim fikri örnekler üzerinden görsel olarak sunarak yorumlanmasını size bıraktım. Tabi farklı yorumladınız. Olsun :)

Evet ama üniversite logosu tasarlayan biri olarak zaten göz gezdirdiğim logolar bunlar tabii olarak. ben sadece üyelerden logo üzerindeki eksik veya fazlalıklar üzerine konuşmak isterim. önemli değil haklısınız cok resmi bir logo degil ama amacımda resmi bir logo ortaya cıkarmak değildi.:)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet ama üniversite logosu tasarlayan biri olarak zaten göz gezdirdiğim logolar bunlar tabii olarak. ben sadece üyelerden logo üzerindeki eksik veya fazlalıklar üzerine konuşmak isterim. önemli değil haklısınız cok resmi bir logo degil ama amacımda resmi bir logo ortaya cıkarmak değildi.:)

O zaman fikri zaten zikri olan bir durum söz konusu olmasında sakınca yok. Mesela cennetle cehennem arasında ne varsa çalışmaya ekleyin. Misal Yedi katlı gökyüzü, sırat köprüsü, Araf tepeleri ... ne manyakça olur aslında :) Fakat sonrasında şu anki zihniyet ile taşlanmanız mümkün.

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Balık, Meşale, Başak, Kartal ve güvercin sembolleri özgürlük ve bilgeliği temsil eder.
ideolojik ve din tarihinden süre gelen sembolleridir.
Balık, kartal, Başak, din kitaplarında;
Bir sonraki nesile bilgiyi aktarma, sabır ile bilgeliğe ulaşma anlamına gelmektedir.
Günümüzde bu sembollerin genel anlamı ise eğitim ve özgürlüktür.

Buradan yola çıkarak tekrar düşünecek olursak tasarlanan simgelerin kendi hallerinde ne kadar güçlü ve yalın bir anlatımı olduğunu bilmemiz gerekir.

Yorum istiyorsanız.. Kendi çizginiz olduğu sürece ; Sizden öncekilerin yaptıklarına bakmak kolaycılık değil doğruyu bulma yolunda bilgi edinme adımı olarak bakınız...

iyi çalışmalar..

m1st

🌱Yeni Üye🌱
O zaman fikri zaten zikri olan bir durum söz konusu olmasında sakınca yok. Mesela cennetle cehennem arasında ne varsa çalışmaya ekleyin. Misal Yedi katlı gökyüzü, sırat köprüsü, Araf tepeleri ... ne manyakça olur aslında :) Fakat sonrasında şu anki zihniyet ile taşlanmanız mümkün.

......Evet.