Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bloknot (Ajanda Tarzı) Tasarımı Hakkında..

illegalsanat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhabalar, şirket için bir bloknot tasarlamam gerekiyor, ajanda gibi olacak spiralli falan. a5 boyutunda olacak bloknot ve daha önce böyle bir şey tasarlamadığım için yardımınıza ihtiyacım var biraz.
tasarımını halledebilirim benim için sorun değil ama a5 bloknot için hazır boş (veya dolu farketmez) şablonlar var mıdır? yani kapak, takvim için bir sayfa, benim ekleyeceğim şeyler için vs. olarak o şablon üzerinden çalışmak istiyorum eğer elinde olan varsa paylaşabilir mi? ve tasarlarken hangi programı kullanmalıyım? corel, indesign, illustrator vs? yani katalog veya bu tarz çok sayfalı işler için indesign kullanılıyor diye duymuştum.
eğer matbaa'ya verildiğinde sorun çıkarmayacaksa 8-10 sayfa tasarımı photoshop'ta yapıp a5 boyutunda matbaaya "şu kapak, şu 2. sayfa, şu arka kapak" şeklinde söylersem sorun çıkar mı? daha önce bu tarz şeyler tasarlayıp bastırmış olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Benzer konular

Irmak:)

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eğer iç sayfaların da değişecek tasarımlar yoksa indesign'a gerek yok illustratorda bitirebilirsin işi. zaten indesignda bile çalışsan materyelleri ps, ai'de falan hazırlyıp id'ye çağırıyorsun. Ön kapak arka kapak bunları nasıl ifade ederim demişsin. Dosya adlarını bu şekilde verirsen bir sorun çıkmaz örnek bi pdf te hazırlayabilirsin ya da yapacağın tasarımın farklı bir kesim veya katlaması varsa o zaman matbaaya maket göndermen gerekir. Ayrıca neden şablona ihtiyaç duyuyorsun? Onu anlamadım.

illegalsanat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eğer iç sayfaların da değişecek tasarımlar yoksa indesign'a gerek yok illustratorda bitirebilirsin işi. zaten indesignda bile çalışsan materyelleri ps, ai'de falan hazırlyıp id'ye çağırıyorsun. Ön kapak arka kapak bunları nasıl ifade ederim demişsin. Dosya adlarını bu şekilde verirsen bir sorun çıkmaz örnek bi pdf te hazırlayabilirsin ya da yapacağın tasarımın farklı bir kesim veya katlaması varsa o zaman matbaaya maket göndermen gerekir. Ayrıca neden şablona ihtiyaç duyuyorsun? Onu anlamadım.

ilk defa tasarlayacağım için böyle bir şey şablonu editleyerek yani kendi tasarımımı sayfalara yedirerek giderim diye düşünmüştüm ama yazdıklarınıza göre şablona ihtiyaç yokmuş. farklı bir kesimi yok standart a5 olacak her şey. teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.