Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Broşür tasarım destek

stormeagle

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Günaydın, şuanki durumumu sizlere anlatmam mümkün değil arkadaslar. Henüz acemi bir kullanıcı olmama rağmen benden broşür tasarımı istendi. Özel ilköğretim okulu için.

Tasarm A4 yatay kağıdın yanlardan 7.5cm ölçü alınarak öne doğru kıvrılmış kapalı bir tasarım istendi. Broşürün kapağı açıldığında görünecek olan içerik hazır gibi.

Ancak dış tarafını yapamadım. Çünkü kıvrım yerleri olduğu için öne doğru getirildiğinde ortada kesim yerinde birleşecek. Bunun içinde yazıları ters falan hazırlamam lazım.

Yardımcı olabilecek varmı :sadsmile:

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Günaydın, şuanki durumumu sizlere anlatmam mümkün değil arkadaslar. Henüz acemi bir kullanıcı olmama rağmen benden broşür tasarımı istendi. Özel ilköğretim okulu için.

Tasarm A4 yatay kağıdın yanlardan 7.5cm ölçü alınarak öne doğru kıvrılmış kapalı bir tasarım istendi. Broşürün kapağı açıldığında görünecek olan içerik hazır gibi.

Ancak dış tarafını yapamadım. Çünkü kıvrım yerleri olduğu için öne doğru getirildiğinde ortada kesim yerinde birleşecek. Bunun içinde yazıları ters falan hazırlamam lazım.

Yardımcı olabilecek varmı :sadsmile:
olayı tam olarak anlayamadım yazıları ters yazma olayını falan ? daha açık anlatırsan :)

stormeagle

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Olay şu ki; ay sonu bu gidişle işten atılmam :S Bilgi işlem bölümünde c++ ve microsoft sql server için işe girdim. Benden broşür tasarımı isteniyor. PS, corel gibi programlar bilgisayarıma hiç girmedi. Şimdi ise profesyonellik isteyen broşür tasarım ile ugrasmak zorunda kaldım.

Taslağı şu şekilde düşünelim

Tependen çizgi ile belirtilmiş yerler kıvrım yerleri. Bu kıvrımlardan öne doğru kapatılarak, kapaklı bir broşür isteniyor. Bu iç kısımı az çok tasarladım. Fakat yan kesimler öne doğru kapatıldığında, broşürün ön kısmını dizayn edemiyorum.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Örnek olarak şu broşüre bakabilirsin. Seni yaptığın içe katlamalı olacak sanırım. Bu broşür akordiyon. Sayfaları denk getirmek için eline bir a4 sayfa al ve ve 6 parça numaralandır. Ben hep öyle yapıyorum

no_cause

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anladığım kadarıyla kısaca anlatayım, broşürün arkası için ayrı bir a4 ölçüsü çiz ve dediğin gibi sağ ve sol kenarlardan yine 7,5 cm lik bir alan ayrı bu alanın içine istenilen yazıyı yaz. katlandığında önde görülecektir.

stormeagle

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fikirleriniz için hepinize teşekkür ederim. Oto tamircisinden, prefabrik ev yapmasını istiyorlar. Benim alanım çok başka. 4 gündür izlemediğim eğitim cd si kalmadı. Bişeyde cıkaramadım doğru düzgün. Herkese saygım vardır ama hep derdim üniversitede, biz 21 saat ders alıyoruz bişey öğrenemiyoruz. Tasarımcılar 8 saat eğitim alıyorlar programı öğreniyorlar ne var iki tools kullancaksınız diye. Hakatten kolay iş değilmiş. Artık cebimden para vererek tasarlattırıcam bu gidişle. Çare kalmadı. Eğitim cd lerinden baktığım kadarıyla tasarladığım broşürümsü görüntüleri sunarsam kovulmam garantileşir.

no_cause

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ayrıca şunu da belirteyim yazıları ters hazırlamam gerek demişsin, sakın öyle bir hata yapma :) yazılar düz olması gerek, merak etme katlandığında da düz görünecek.

no_cause

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) ne kadar çok sıkıntıya düşmüşsün ama görünüşe göre ortaya harika bir çalışma çıkmış :):) yürekten tebrikler...

stormeagle

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam, uygun bir ücrete beni şu dertten kurtaracak biri yok mu =)

sema1981

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tebrik ediyorum bilmeyen biri için çok başarılı...

zyprexa

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
"Çocuğunuzun eğitimi sizin olduğu kadar bizim içinde önemli..." yazmışsınız. Doğrusu,
"Çocuğunuzun eğitimi, sizin için olduğu kadar bizim için de önemli..." olmalı bence.

stormeagle

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki hangi çalışma daha doğru ilerliyormus bu konu hakkında tasarımcı gözünüzle fikir verirseniz sevinirim. Ne eksik ne fazla gibi tavsiyeler iyi olucaktır. Sonra sölediklerinizi yapabilmem için bir 5 DVD daha izlerim artık.

@zyprexa Haklısınız.

sema1981

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben üçüncü çalışmanızı çok beğendim hangi programda hazırladınız öğrenebilirmiyim...

stormeagle

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben üçüncü çalışmanızı çok beğendim hangi programda hazırladınız öğrenebilirmiyim...

Photoshop CS4. Birde arkadaşlar kullanılan resimlerin tamamı 2800 çözünürlüğün üstünde 5-6mblik fotoğraflar. Ancak taslağın dosya boyutu toplamda 2mb yi geçmiyor. Bu baskıda sorun yaşatmaz dimi ? CMYK falan bişeyler diyordu özalitçi ama onuda yaptım.